Windows 10: Driver Auto Load Fail with sysprep Solved

  1.    21 Jan 2016 #1

    Driver Auto Load Fail with sysprep


    Greetings all,
    I am working on creating a new master image to deploy windows 10 64 to a new of different models throughout our organization. Currently I am having difficulties getting the drivers to be "auto Detected"

    The Sysprep command I am using is :
    sysprep /generalize /oobe /shutdown /unattend:C:\windows\system32\sysprep\10answer.xml

    When the PC boots after being sysprep it does not detect and install the drivers.

    I have loaded the uncompressed drivers to C:\windows\INF and created a folder called drivers. I set the permissions for pretty much anyone to have full control. If I manually point the driver install wizard to that folder they all install correctly. This previously worked in 7 32 bit without any thought.

    I tried adding the driver path to Pass 2 and 5 in my answer file without any change.

    I'm not sure I am going down the right path, and am curious to see if anyone has encountered this and made it work. Thanks for any time you may spend with this.
      My ComputerSystem Spec

  2.    22 Jan 2016 #2

    Looks like it just wont play with unsigned without inserting through DSIM. Working perfectly afterwards though.
      My ComputerSystem Spec

  3.    14 Nov 2016 #3

    Was Adding all your drivers into through DSIM into the ISO before isntall your fix for this?
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
Hi there! I'm in a desperate need of help. This is the situation (sorry for my bad English as always...). Yesterday I left my PC running with a download in progress through MiPony. I told the program MiPony (for the first time) to shut down...
Hi, I'm been having issues a looong time with different sorts of BSOD's but I've been able to cook it down to this last one after replacing both graphics card and Logitech headset. Latest error which occuring at least once per day: The...
Taskbar Auto Hide Fail ? in AntiVirus, Firewalls and System Security
Don't use Superantispyware icon on the bar. Just went through testing why and removing the icon fixed it. With the icon turned off, and still off, the icon showed up. Third Windows version with an icon problem. Guess SAS doesn't know how to...
Last week I got my new laptop, which I imidiately upgraded to windows10. My problem is that some (a lot) websites will not load. On my old machine the sites loads fine, and I can even ping them on my new machine, but the will not load in my...
Hi geeks. Background: Certain scenarios which have worked for all Windows versions from Vista to Windows 10 Build 9860 do not work in Build 9879. One example is Shell-Setup > FolderLocations which worked perfectly in build 9860 but fails...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 11:54.
Find Us