hdd not seen

Page 1 of 2 12 LastLast

  1. Posts : 721
    ,7,8.1 10TP 10upgrade,MINT
       #1

    hdd not seen


    I am trying to load win 10 but when I get to the screen "where do you want to install windows" the message "we couldn't find any drives........." and only the "refresh and load driver" buttons are enabled. The load driver button points in the direction of the installation media which is already in the optical drive. I have tried two different hdd's which are both empty and are visible in the bios.
      My Computer

  2. Dude's Avatar
    Posts : 15,065
    Windows 10 Pro X64
       #2

    tinmar49, welcome to the forums. Post a screenshot from disc management.

    It should show as unallocated space.

    have a look here

    https://www.tenforums.com/tutorials/1...n-install.html

    Are you trying to dual boot?

    https://www.tenforums.com/tutorials/2...ndows-8-a.html
    Last edited by Dude; 12 Oct 2014 at 09:48.
      My Computers


  3. Posts : 721
    ,7,8.1 10TP 10upgrade,MINT
    Thread Starter
       #3

    I cant think of any way to post screenshots of a partly loaded os except by photographing the screen. I'm posting this on another pc.
      My Computer

  4. Dude's Avatar
    Posts : 15,065
    Windows 10 Pro X64
       #4

    Do you have it set as achi in the bios?
      My Computers


  5. Posts : 721
    ,7,8.1 10TP 10upgrade,MINT
    Thread Starter
       #5

    Yes I have achi set in the bios, on this pc I have
      My Computer


  6. Posts : 721
    ,7,8.1 10TP 10upgrade,MINT
    Thread Starter
       #6

    Yes I have achi set in the bios, on this pc I have hard power switching to the hdds so I can run XP,7, 8.1 and a switch position where all hdds are powered down. Then I can put a hdd in a permanently powered caddy and run any number of other os's such as Linux. Achi is enabled as 7 and 8.1 use ssd's. I have never had to disable achi to load any os so far.
      My Computer

  7. Dude's Avatar
    Posts : 15,065
    Windows 10 Pro X64
       #7

    Okay, you may need to load sata drivers. What is the motherboard in the pc you are trying to install windows 10 in? Your motherboard should have came with a disc. You can put the sata drivers on a usb and use it at the load drivers screen.

    Is the hd connected to the first sata port?
      My Computers

  8. Dude's Avatar
    Posts : 15,065
    Windows 10 Pro X64
       #8

    tinmar49 said:
    Yes I have achi set in the bios, on this pc I have hard power switching to the hdds so I can run XP,7, 8.1 and a switch position where all hdds are powered down. Then I can put a hdd in a permanently powered caddy and run any number of other os's such as Linux. Achi is enabled as 7 and 8.1 use ssd's. I have never had to disable achi to load any os so far.
    Did not see this when I posted last. Try the USB install using rufus in the clean install tutorial. It will be pretty quick, and may read the hdd.

    Edit: added link

    Loading Sata drivers

    http://www.eightforums.com/tutorials...s-8-setup.html
    Last edited by Dude; 12 Oct 2014 at 11:14.
      My Computers


  9. Posts : 721
    ,7,8.1 10TP 10upgrade,MINT
    Thread Starter
       #9

    I have only got a dvd so far. I tried putting the iso on a usb stick but it would not boot. I tried switching off achi in the bios to no avail and had exactly the same results on another pc with a uefi bios.
      My Computer

  10. Dude's Avatar
    Posts : 15,065
    Windows 10 Pro X64
       #10

    Did you use rufus? Is secure boot disabled?
      My Computers


 
Page 1 of 2 12 LastLast

Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 08:58.
Find Us




Windows 10 Forums