OOBE cannot be skipped win 10


  1. Posts : 3
    10
       #1

    OOBE cannot be skipped win 10


    I will describe the steps I have already done
    1. I downloaded the win10 iso.
    2. I converted the instal.esd file to install.wim
    3. I created a bootable media
    4. I created an answer file and put it in the root folder.
    5. Windows was installed without intervention.
    6. I installed Office and other applications.
    7. I turned on sysprep. - I chose Enter System Audit Mode. + Generalize
    8. Reboot
    9. I went into rundll32.exe sysdm.cpl, EditUserProfiles and deleted the user.
    10. I also deleted the user in Local Users and Groups.
    11. I enabled sysprep I chose Enter System Out-of Box Experience (OOBE) + Generalize
    12. Shutdown
    13. I captured the image using the command
    Dism / Capture-Image / ImageFile: "???" / CaptureDir: G: \ / Name: install.
    14. I put an answer file in the Windows \ Panther \ folder
    I created partitions on a new hard disk using a script.
    15. I deployed the image of Windows with the command dism / Apply-Image / ImageFile.
    16. I inserted the new disk into a new computer, Windows went up to OOBE mode.

    what can we do?
    I must mention that I used KARI's manuals a lot to do all the steps described, thank you very much.

    Here is my file of answers:

    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
    <settings pass="windowsPE">
    <component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS"
    xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State"
    xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
    <SetupUILanguage>
    <UILanguage>he-il</UILanguage>
    </SetupUILanguage>
    <InputLocale>040d:0002040d</InputLocale>
    <SystemLocale>he-il</SystemLocale>
    <UILanguage>he-il</UILanguage>
    <UILanguageFallback>en-US</UILanguageFallback>
    <UserLocale>he-IL</UserLocale>
    </component>
    <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS"
    xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State"
    xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
    <DiskConfiguration>
    <Disk wcm:action="add">
    <DiskID>0</DiskID>
    <WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
    <CreatePartitions>
    <!-- Windows RE Tools partition -->
    <CreatePartition wcm:action="add">
    <Order>1</Order>
    <Type>Primary</Type>
    <Size>300</Size>
    </CreatePartition>
    <!-- System partition (ESP) -->
    <CreatePartition wcm:action="add">
    <Order>2</Order>
    <Type>EFI</Type>
    <Size>100</Size>
    </CreatePartition>
    <!-- Microsoft reserved partition (MSR) -->
    <CreatePartition wcm:action="add">
    <Order>3</Order>
    <Type>MSR</Type>
    <Size>128</Size>
    </CreatePartition>
    <!-- Windows partition -->
    <CreatePartition wcm:action="add">
    <Order>4</Order>
    <Type>Primary</Type>
    <Extend>true</Extend>
    </CreatePartition>
    </CreatePartitions>
    <ModifyPartitions>
    <!-- Windows RE Tools partition -->
    <ModifyPartition wcm:action="add">
    <Order>1</Order>
    <PartitionID>1</PartitionID>
    <Label>WINRE</Label>
    <Format>NTFS</Format>
    <TypeID>DE94BBA4-06D1-4D40-A16A-BFD50179D6AC</TypeID>
    </ModifyPartition>
    <!-- System partition (ESP) -->
    <ModifyPartition wcm:action="add">
    <Order>2</Order>
    <PartitionID>2</PartitionID>
    <Label>System</Label>
    <Format>FAT32</Format>
    </ModifyPartition>
    <!-- MSR partition does not need to be modified -->
    <ModifyPartition wcm:action="add">
    <Order>3</Order>
    <PartitionID>3</PartitionID>
    </ModifyPartition>
    <!-- Windows partition -->
    <ModifyPartition wcm:action="add">
    <Order>4</Order>
    <PartitionID>4</PartitionID>
    <Label>OS</Label>
    <Letter>C</Letter>
    <Format>NTFS</Format>
    </ModifyPartition>
    </ModifyPartitions>
    </Disk>
    </DiskConfiguration>
    <ImageInstall>
    <OSImage>
    <InstallTo>
    <DiskID>0</DiskID>
    <PartitionID>4</PartitionID>
    </InstallTo>
    <InstallToAvailablePartition>false</InstallToAvailablePartition>
    </OSImage>
    </ImageInstall>
    <UserData>
    <ProductKey>
    <!-- Do not uncomment the Key element if you are using trial ISOs -->
    <!-- You must uncomment the Key element (and optionally insert your own key) if you are using retail or volume license ISOs -->
    <Key></Key>
    <WillShowUI>Never</WillShowUI>
    </ProductKey>
    <AcceptEula>true</AcceptEula>
    <FullName>user</FullName>
    <Organization></Organization>
    </UserData>
    </component>
    </settings>
    <settings pass="offlineServicing">
    <component name="Microsoft-Windows-LUA-Settings" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS"
    xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State"
    xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
    <EnableLUA>true</EnableLUA>
    </component>
    </settings>
    <settings pass="generalize">
    <component name="Microsoft-Windows-Security-SPP" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS"
    xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State"
    xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
    <SkipRearm>1</SkipRearm>
    </component>
    </settings>
    <settings pass="specialize">
    <component name="Microsoft-Windows-International-Core" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS"
    xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State"
    xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
    <InputLocale>040d:0002040d</InputLocale>
    <SystemLocale>he-IL</SystemLocale>
    <UILanguage>he-IL</UILanguage>
    <UILanguageFallback>he-IL</UILanguageFallback>
    <UserLocale>he-IL</UserLocale>
    </component>
    <component name="Microsoft-Windows-Security-SPP-UX" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS"
    xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State"
    xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
    <SkipAutoActivation>true</SkipAutoActivation>
    </component>
    <component name="Microsoft-Windows-SQMApi" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS"
    xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State"
    xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
    <CEIPEnabled>0</CEIPEnabled>
    </component>
    <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS"
    xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State"
    xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
    <ComputerName>-PC</ComputerName>
    <ProductKey>VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T</ProductKey>
    </component>
    </settings>
    <settings pass="oobeSystem">
    <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS"
    xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State"
    xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
    <AutoLogon>
    <Password>
    <Value></Value>
    <PlainText>true</PlainText>
    </Password>
    <Enabled>true</Enabled>
    <Username>user</Username>
    </AutoLogon>
    <OOBE>
    <HideEULAPage>true</HideEULAPage>
    <HideOEMRegistrationScreen>true</HideOEMRegistrationScreen>
    <HideOnlineAccountScreens>true</HideOnlineAccountScreens>
    <HideWirelessSetupInOOBE>true</HideWirelessSetupInOOBE>
    <NetworkLocation>Home</NetworkLocation>
    <SkipUserOOBE>true</SkipUserOOBE>
    <SkipMachineOOBE>true</SkipMachineOOBE>
    <ProtectYourPC>1</ProtectYourPC>
    </OOBE>
    <UserAccounts>
    <LocalAccounts>
    <LocalAccount wcm:action="add">
    <Password>
    <Value></Value>
    <PlainText>true</PlainText>
    </Password>
    <Description></Description>
    <DisplayName>user</DisplayName>
    <Group>Administrators</Group>
    <Name>user</Name>
    </LocalAccount>
    </LocalAccounts>
    </UserAccounts>
    <RegisteredOrganization></RegisteredOrganization>
    <RegisteredOwner>user</RegisteredOwner>
    <DisableAutoDaylightTimeSet>false</DisableAutoDaylightTimeSet>
    <FirstLogonCommands>
    <SynchronousCommand wcm:action="add">
    <Description>Control Panel View</Description>
    <Order>1</Order>
    <CommandLine>reg add "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ControlPanel" /v StartupPage /t REG_DWORD /d 1 /f</CommandLine>
    <RequiresUserInput>true</RequiresUserInput>
    </SynchronousCommand>
    <SynchronousCommand wcm:action="add">
    <Order>2</Order>
    <Description>Control Panel Icon Size</Description>
    <RequiresUserInput>false</RequiresUserInput>
    <CommandLine>reg add "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ControlPanel" /v AllItemsIconView /t REG_DWORD /d 0 /f</CommandLine>
    </SynchronousCommand>
    <SynchronousCommand wcm:action="add">
    <Order>3</Order>
    <RequiresUserInput>false</RequiresUserInput>
    <CommandLine>cmd /C wmic useraccount where name="user" set PasswordExpires=false</CommandLine>
    <Description>Password Never Expires</Description>
    </SynchronousCommand>
    <SynchronousCommand wcm:action="add">
    <Order>4</Order>
    <RequiresUserInput>false</RequiresUserInput>
    <CommandLine>cmd /c "for /f %D in ('wmic volume get DriveLetter^, Label ^| find "ESD-USB"') do set myUSB=%D& cmd /c "%myUSB%\installnew.bat""</CommandLine>
    <Description>Install</Description>
    </SynchronousCommand>
    </FirstLogonCommands>
    <TimeZone>Israel Standard Time</TimeZone>
    </component>
    </settings>
    </unattend>
      My Computer


  2. Posts : 850
    Win 10
       #2

    Hello and Welcome on TF

    Did you also name your answer file unattend.xml?

    If so, it must be saved in the path: %WINDIR%\Panther\Unattend.

    Not in %WINDIR%\Panther.

    See also:
    https://docs.microsoft.com/en-us/win...ation-overview


    Friendly greetings
      My Computer


  3. Posts : 3
    10
    Thread Starter
       #3

    Which helped me in the end.
    I entered this folder - Windows \ Panther \
    I deleted the files that were there.
    I put an unattend.xml file there
    And works beautifully
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 16:20.
Find Us




Windows 10 Forums