Windows 10: lost internet after upgrade

  1.    15 Aug 2015 #1

    lost internet after upgrade solved


    I upgraded from 8.1 to 10 and lost LAN, so could not connect to internet. Troubleshooter advised a possible driver problem with the network card, however the Realtek GBT family card showed up as working in device manager. Researching Internet came up with no solution. I rolled back to 8.1, found updated drivers for the network card, installed them, and upgraded again. Still the same problem. A friend upgrading from 7 had the same problem and with the same network card, and wireless. I realised we both had PrivateFirewall installed, and as soon as I uninistalled it, Internet was working again. Same with his. Installed PrivateFirewall again, and everything good. Apologies if this has been covered elsewhere but I could find nothing, and hope this helps others.
    Last edited by mvito; 16 Aug 2015 at 04:50. Reason: problem solved
      My ComputerSystem Spec

  2.    15 Aug 2015 #2

    Hi... Did you try to reset your modem or router by a power shut off and on . also afterwards do a restart on the computer once you have done the router/modem reset power
      My ComputerSystem Spec


  3. Posts : 5,007
    Windows 10 Pro X64 15063.138
       15 Aug 2015 #3

    sn00ker said: View Post
    Hi... Did you try to reset your modem or router by a power shut off and on . also afterwards do a restart on the computer once you have done the router/modem reset power
    Why would he do this since the problem was the PrivateFirewall that was installed?
      My ComputersSystem Spec

  4.    16 Aug 2015 #4

    I spent quite some time trying all the usual resets, but since Troubleshooter was indicating a possible driver problem, it threw me. Internet search from another computer come up with nothing except a tenuous link to software, which is why I started to suspect the firewall.
      My ComputerSystem Spec

  5.    16 Aug 2015 #5

    Ztruker said: View Post
    Why would he do this since the problem was the PrivateFirewall that was installed?
    I don't think I read that part . I should of quoted his post, oh well my error
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
I'm on build 10122. After an hour or so of operation I lose all network access by Ethernet using the built-in Broadcom NetLink Gigabit adapter. If I plug in a USB WiFi adapter all network and internet access is okay. Reboot and the Ethernet access...
Hi everyone, Yesterday I updated from Win7 to Win10. I'm connected to the internet via a LAN cable (the PC has no Wifi). Since the update, my internet connection gets lost after a random amount of time. I have to reboot to regain internet...
Solved Homegroup Lost in Upgrade in Network and Sharing
Upgraded to Windows10. It tells me there IS homegroup and enter the password. When I try it tells me there is NO homegroup found. Ideally I'd like to just set up a new homegroup but I see no option to do that. In the alternative I'll take the old...
Hey, Anybody else have the wonderful experience of losing all their bookmarks and their password database when they restarted Firefox after the update from Windows 7 (or any other version) -> Windows 10?? Yes, did create system image but did...
Upgraded yesterday and lost internet in Network and Sharing
I upgraded to W10 yesterday and had no issues at all. I used the internet all day without any problems. Last night around 2AM we just lost the internet and the centurylink modem kept blinking red for internet. Nothing seemed to be able to fix it but...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 02:34.
Find Us