ASUS P8B75-M LX - Cannot install w10

Page 2 of 2 FirstFirst 12
  1. eLPuSHeR's Avatar
    Posts : 2,450
    Windows 10 Home x64
    Thread Starter
       #11

    Making progress...
    After replacing CMOS battery I have been able to install w10 v1909 x64 in UEFI mode. SATA 6GBps port is still broken though.
      My Computer

  2. bobkn's Avatar
    Posts : 3,618
    Win 10 X64 Pro 21H1 19043.928
       #12

    eLPuSHeR said:
    Only 3,19GB useable out of 4GB. Not a big deal I guess. Unless someone gives me some pointers about this mainboard, I am staying this way.
    That's pretty normal for an X86 installation.

    Incidentally, there's another typo: I presume that your new HDD is 1TB, rather than 1GB.
      My Computers

  3. eLPuSHeR's Avatar
    Posts : 2,450
    Windows 10 Home x64
    Thread Starter
       #13

    Yes, indeed. 1 TB. Corrected.

    Now 3,67GB out of 4GB useable. I will continue installation in a moment.

    Thanks everyone for insight and support.
      My Computer

  4. eLPuSHeR's Avatar
    Posts : 2,450
    Windows 10 Home x64
    Thread Starter
       #14

    I found the culprit AT LAST!!!

    It was the power connector which was either bad or not supplying enough juice.
    That is why S.M.A.R.T. attribute "Spin retry count" was increasing for a newly hd. That is also why hard disk was slow and failed randomly and made the same clicking noise when you plug an usb hard disk in an usb port without enough power.
      My Computer

  5. bobkn's Avatar
    Posts : 3,618
    Win 10 X64 Pro 21H1 19043.928
       #15

    Please mark the thread as solved.
      My Computers


 
Page 2 of 2 FirstFirst 12

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 19:37.
Find Us




Windows 10 Forums