Page 4 of 31 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast

  1. Joined : Jul 2015
    Posts : 2
    Turd
       29 Jul 2015 #31

    klemenhe said: View Post
    Hey i have the same PC try the solution I wrote above
    I did it on a single monitor and it works perfectly. Give it 5-10 minutes after you press enter dont click anything and its good to go. Also while it loads, the cursor disappears, dont worry. Thanks!
      My System SpecsSystem Spec


  2. Joined : Jul 2015
    Posts : 8
    Windows 10
       29 Jul 2015 #32

    tsuren said: View Post
    Thank you!

    Yes! This worked for me & I assume your reasoning is correct. I am using a KVM, and also separately Synergy, and this may be the reason also.

    In fact, I did not even have to log in. I pressed windows button plus P and the left arrow key once then enter.
    glad i could be of help. It seems like Win10 is detecting a third monitor (WTF) on my dual monitor setup so try to fiddle with that around, maybe you can get it to work normally with 2 screens
      My System SpecsSystem Spec


  3. Joined : Jul 2015
    Posts : 8
    Windows 10
       29 Jul 2015 #33

    Yep it appears my pc detects a third monitor. I went under Display settings then Advanced and then I pressed on the third monitor and disabled it. Im scared now what if I actually have a third monitor i dont know about?
      My System SpecsSystem Spec


  4. Joined : Jul 2015
    Posts : 2
    Turd
       29 Jul 2015 #34

    klemenhe said: View Post
    Yep it appears my pc detects a third monitor. I went under Display settings then Advanced and then I pressed on the third monitor and disabled it. Im scared now what if I actually have a third monitor i dont know about?
    I spoke too soon. My desktop loads, but i cant access my stuff. Its all there, it just doesnt appear when i click it, i can only hover to see their start screens. I tried restarting, but it doesnt work. I need to access my geforce experience, as i think nvidia is the problem, but i cant accept the "Do you want nvidia to access your hard drive?" messages. Any advice?
      My System SpecsSystem Spec


  5. Joined : Jul 2015
    Posts : 8
    Windows 10
       29 Jul 2015 #35

    W10help said: View Post
    I spoke too soon. My desktop loads, but i cant access my stuff. Its all there, it just doesnt appear when i click it, i can only hover to see their start screens. I tried restarting, but it doesnt work. I need to access my geforce experience, as i think nvidia is the problem, but i cant accept the "Do you want nvidia to access your hard drive?" messages. Any advice?
    hmmm did u check that u have Primary monitor only? because like I said it detected another monitor in my case for no reason and put all my programs there. If that doesn't work then idk
      My System SpecsSystem Spec


  6. Joined : Jul 2015
    Posts : 1
    Windows 10
       29 Jul 2015 #36

    klemenhe said: View Post
    hmmm did u check that u have Primary monitor only? because like I said it detected another monitor in my case for no reason and put all my programs there. If that doesn't work then idk
    I think in most cases the solution is quite simple:

    Many PCs have the option to enable the CPUs discrete graphics option. As a result, if enabled, Windows 10 will both detect that gfx option and install the Intel VGA software for it automatically. Clearly it presumes that if this is enabled, it's the primary monitor.

    The fix lies in the Bios settings. Find the one where you have the option to enable CPU graphics, and turn it off. Then boot your PC.
    Windows 10 will complain, and you might have to reboot, but after that things should work fine.

    Good luck!
      My System SpecsSystem Spec


  7. Joined : Jul 2015
    Posts : 1
    Windows 10
       29 Jul 2015 #37

    Hello everyone, I've been lurking this thread today because I was having the same issue. I finally got my pc up and running with Windows 10 and wanted to let you all know how I did it.

    I booted my computer into bios by mashing f8 after post. My bios had a section for graphics settings I clicked that option then turned support for multi monitor off. Saved the changes and exited my bios.

    Since this is my first post if you have any questions I'll try and get them answered. I'm running a Asus g20
      My System SpecsSystem Spec


  8. Joined : Jul 2015
    Posts : 3
    Windows 7
       29 Jul 2015 #38

    After successfully installing Win 10 on my HP laptop earlier today, my husband called from work and asked if I could start the install on his AlienWare desktop. Installation started somewhat normally but then quickly devolved to the black screen. It sat there for about 3 hours until I decided to try to just turn off the PC. When it booted back up it went directly back to the black screen. After rebooting a few more times I finally turned it on SafeMode.

    Resetting while keeping personal files failed so hubby gave me permission to reset completely (factory settings). It's currently resetting his PC. Hopefully black screen of death is gone. I'll update once the reset is done.
      My System SpecsSystem Spec


  9. Joined : Jul 2015
    Posts : 14
    Windows 8.1
       29 Jul 2015 #39

    Left it on the black screen+cursor for 6 hours, no change.
      My System SpecsSystem Spec


  10. Joined : Jul 2015
    Posts : 3
    Windows 10
       29 Jul 2015 #40

    Solution


    I also have an Alienware X51 which seems to be a common theme on this thread. Also went through the Windows 10 upgrade to reboot to infinite black screen without cursor. I can confirm this is indeed a video issue which can be resolved IF you have a Windows 8.1 boot DVD or USB. I hit F12 to boot from my 8.1 USB drive and I was able to go to troubleshoot Windows Diagnostics Tools. You will be presented with a screen with a bunch of options like the control panel. Go to Computer Management and then Devices (or Drivers) you will see that the integrated Intel graphics is startup type "Automatic", switch to disabled. Then go to your dedicated graphics driver (i have a GTX 970 so it was an Nvidia driver) and turn that from "Manual" to "Automatic". The mini ITX motherboard that the X51 has doesn't have a video out so you would have been able just to plug in from that to fix it.

    Click image for larger version. 

Name:	1.JPG 
Views:	152 
Size:	447.8 KB 
ID:	26678
    Click image for larger version. 

Name:	2.JPG 
Views:	69 
Size:	440.0 KB 
ID:	26679
    Click image for larger version. 

Name:	3.JPG 
Views:	74 
Size:	414.5 KB 
ID:	26680
      My System SpecsSystem Spec


 
Page 4 of 31 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast


Similar Threads
Thread Forum
PC stuck at black screen after reset
i did a full reset last night with the clean driver option, it was staying ar 99 percent for awhile last night so i went to sleep. this morning i woke up to it just stuck at being a black screen.i tried rebooting but it just goes back to a black...
General Support
Black screen with cursor
My Windows 10 was running perfectly well for one full week. Then this morning I noticed it installed some update and after reboot the screen went black and the cursor appeared. I tried every thing but nothing helped. I cannot even access the...
General Support
install from W7, runs for seconds then black screen with cursor
I lose explorer.exe shortly after logon. If I click on Firefox or other app, it comes up and stays up, but rest of the screen goes black. No issues at all with previous W7 install. HP Pavilion, not sure of all hardware particulars. Took HD to...
Installation and Setup
10061 No graphics, now black screen w/ cursor in middle @ startup
Hi I just installed build 10061 on my laptop, after creating an ISO from the ESD file downloaded in the update and using it to make a clean install, when it rebooted and I went through OOBE, i then obviously went to install drivers, but when...
Drivers and Hardware
Black screen with flashing cursor when trying to install.
I've made three attempts to install Windows 10 on my desktop PC with no success. First with the WindowsTechnicalPreview-x64-EN-US.iso and then with my MSDN en_windows_technical_preview_for_enterprise_x64_dvd_5554079.iso. I'm using a 16 GB USB thumb...
Installation and Setup
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:12.
Find Us
Twitter Facebook Google+



Windows 10 Forums