Page 1 of 2 12 LastLast

  1. Joined : Oct 2014
    Posts : 70
    Windows 10 Pro
       31 Oct 2014 #1

    install SSD


    Installing Preview on two ssd.128gb and 64gb.
    Install shows 33gb used.After update to latest version they show 58gb used.
    This does not happen when installed on a standard Harddrive.
      My System SpecsSystem Spec


  2. Joined : Oct 2014
    New Jersey
    Posts : 679
    Windows 7 Pro x64 Windows 10 Pro x64
       31 Oct 2014 #2

    Pick 1 machine, choose 1 ssd, delete or format your install partition, install 9841 and get back to us with the numbers.

    How much memory is involved, remember your page file takes up space.

    And please fill in the specs of that machine so we can help you
      My System SpecsSystem Spec


  3. Joined : Oct 2014
    Posts : 70
    Windows 10 Pro
       31 Oct 2014 #3

    Disk shows 33gb used

    Asus M4A88T-M-USB3 Motherboard
    eveg nvideo gt 420 graphic card
    AMD phemon ll x 2 560 CPU
    8gb memory

    May have some thing to with the way I'm formatting the drive.
    I reformat it with parted Magic.

    I did a new install with a new SSD out of the box no OS installed and it gave me 13gb used
      My System SpecsSystem Spec


  4. Joined : Oct 2013
    Posts : 1,962
    Windows 7
       31 Oct 2014 #4

    Best is if you analyse the content with WinDirStat. Then you know exactly what's on the disk (except for the shadowstorage).

    To determine the size if the used shadowstorage, you have to run this command:

    vssadmin list shadowstorage
      My System SpecsSystem Spec


  5. Joined : Apr 2014
    Space coast of Florida
    Posts : 4,340
    Windows 10 Pro X64 14393.576
       31 Oct 2014 #5

    If you updated then there is a Windows.old that you need to delete.
      My System SpecsSystem Spec


  6. Joined : Oct 2014
    Posts : 70
    Windows 10 Pro
       31 Oct 2014 #6

    Windows.old only shows 6.5gb. After I remove it still 52GB used.

    Two different machines and ssd. I get the same 52GB used.

    Reinstall Windows 8.1 on one ssd. 22gb used. Which I think is what I should get.
      My System SpecsSystem Spec


  7. Joined : Oct 2013
    Posts : 1,962
    Windows 7
       31 Oct 2014 #7

    Did you make the checks I suggested in post #4 and what were the results.
      My System SpecsSystem Spec


  8. Joined : Oct 2014
    Posts : 70
    Windows 10 Pro
       31 Oct 2014 #8

    yes
    c: drive 52gb

    win 52gb

    I think win should be 13gb can not see the 39gb of use
      My System SpecsSystem Spec


  9. Joined : Oct 2014
    New Jersey
    Posts : 679
    Windows 7 Pro x64 Windows 10 Pro x64
       31 Oct 2014 #9

    With 8.1 or 10 and 4 GB of memory I come up with 21 GB for each OS, right on the money.

    Actually, 10 Build 9841 is only 18 GB

    My page file for 8.1 Pro is only 1344 MB, strange, I should raise that to 4 GB.

    And it`s exactly the same with 10 But that just makes perfect sense.
      My System SpecsSystem Spec


  10. Joined : Nov 2013
    Land of 10,000 lakes
    Posts : 10,346
    W10 Pro, W10 Home
       31 Oct 2014 #10

    A clean install of W10 TP with the page file set at a maximum of 2 GBs takes up 19.2 on my SSD.
      My System SpecsSystem Spec


 
Page 1 of 2 12 LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Converting the install.wim in install.esd file
Hi Using only the Microsoft utilities, how do I convert the install.wim to install.esd file? Thanks Bye
Installation and Setup
Install official ISO 10162- one minor glitch on install
Hi there On install on an HP envy laptop I got the "Just a Moment" Logo at the final stage just going on forever. After about 15 mins I thought well I'll try again. I couldn't even POWER OFF the laptop. I had to open it up and remove the battery...
Installation and Setup
Solved W10 won't install new updates, now won't let me install any OS at all
Solved problem, ignore. I'm using Windows 10 Build 10041. First of all, Windows wouldn't update to the newest build. This never got fixed so I tried installing the newest Windows 10 ISO, using Rufus to make it bootable. So I went into Settings...
Installation and Setup
VMWare Player - install as W8 or install later?
I have W10 Eng 32 bit and latest VMPlayer. I tried installling as W8. It works but vmware tools are messed up. I have other vms with tools already installed. It seems to detect them after I get W10 desktop. Also it never asks me for the product...
Virtualization
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:59.
Find Us
Twitter Facebook Google+



Windows 10 Forums