Windows 10: Need to replace an ATI Radeon HD 4600, for use with two DVI monitors

Page 2 of 2 FirstFirst 12
  1.    06 Dec 2017 #11

    Look in the power options and see if it is on...by default it is...nothing to do with what you are saying. I think you may have a piece of hardware that is set in its properties to sleep to save power, which works in most scenarios for the machine. Yet when the machine is set for Fast Start and does its hybrid power thing, the other pieces of hardware that really like a clean boot in the mornings start playing the fool. I know, it sounds crazy but its a machine...
      My ComputerSystem Spec

  2.    06 Dec 2017 #12

    dmholt57 said: View Post
    Look in the power options and see if it is on...by default it is...nothing to do with what you are saying.
    I checked, remotely: "Turn on fast start (recommended)" is enabled.
      My ComputerSystem Spec

  3.    06 Dec 2017 #13

    Yes, turn it off a couple days...
      My ComputerSystem Spec

  4.    06 Dec 2017 #14

    dmholt57 said: View Post
    Yes, turn it off a couple days...
    Done! Surprisingly, it didn't prompt me to reboot.
      My ComputerSystem Spec

  5.    06 Dec 2017 #15

    It only has effect on cold boot not on restarts, just havin' problems with it recently in some builds...see if you have different behaviour over the next couple days with it off.
      My ComputerSystem Spec

  6.    06 Dec 2017 #16

    dmholt57 said: View Post
    It only has effect on cold boot not on restarts, just havin' problems with it recently in some builds...see if you have different behaviour over the next couple days with it off.
    Thanks. I'll shutdown and then power on. I'll also refrain from installing the Windows 8 driver ... or a replacement graphics card.
      My ComputerSystem Spec

  7.    08 Dec 2017 #17

    No issues after ~48 hours. But this problem has come and gone over the months, sometimes taking weeks to re-appear. Once it recurs, it usually happens often.
      My ComputerSystem Spec

  •    08 Dec 2017 #18

    ...ding dong the glitch is dead... think of it as being in remission...
      My ComputerSystem Spec

  •    03 Jan 2018 #19

    Three weeks have passed; still no issues.

    About a week ago, I upgraded to Windows 10 Version 1709. Just now I noticed that "Turn on fast startup (recommended)" has become re-enabled -- not by me; perhaps it was the result of performing the upgrade. I'll leave it enabled.

    Very strange.
      My ComputerSystem Spec


  • Posts : 38,043
    Dual boot Windows 10 FCU Pro x 64 & current Insider 10 Pro
       03 Jan 2018 #20

    ChrisWaters said: View Post
    Three weeks have passed; still no issues.

    About a week ago, I upgraded to Windows 10 Version 1709. Just now I noticed that "Turn on fast startup (recommended)" has become re-enabled -- not by me; perhaps it was the result of performing the upgrade. I'll leave it enabled.

    Very strange.
    Good to see that!
      My ComputersSystem Spec


  •  
    Page 2 of 2 FirstFirst 12

    Related Threads
    I was using two monitors under Windows 10 for more than a year, with ATI Radeon HD 3450 in a Dell Optiplex 580 box. But on 29-Sep-2017, my system got upgraded to version 1703 of Windows 10. After than time, the system does not automatically...
    hello My GFX card has , what 2 Display Ports, 2 DVI, and an HDMI. I currently have 1 usb monitor, 1 hdmi and one dvi monitors connected but for whatever reason windows refuses to work with, I.E. show in display settings when I connect 2 DVI...
    So I have a r9 270 which only has 1 HDMI port. I was wondering if there's a way to have 2 HDMI monitors running on my 270 which only has 1 HDMI port. Would it be worth upgrading graphics cards for this reason? I'm in need for more space so utilize...
    Intel HD Graphics 4600 in Graphic Cards
    Hello. My PC uses Intel HD Graphics 4600 for its graphics driver. Here is the link to the latest driver version: https://downloadcenter.intel.com/download/25489/Intel-Graphics-Driver-for-Windows-10-15-40-4th-Gen- However, when I go on to Device...
    I know there a lot of these threads, but none seemed to work for me. So here is my situation. I have an AMD Radeon HD 7850 HIS IceQ Turbo graphics card which has a DVI, HDMI, and 2 DisplayPorts. I have two identical LG 23EA63 Monitors connected to...
    Our Sites
    Site Links
    About Us
    Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

    Designer Media Ltd
    All times are GMT -5. The time now is 07:39.
    Find Us