I've tried searching the forums but haven't been able to find anyone with the same problem, so if a thread already exists and I just failed at finding it please point me in that direction.

I have a Lenovo L440 laptop running Windows 10 1607, it has an Intel HD Graphics 4600 video card which lists the last available driver as 15.40 from the 23rd of June 2017.

It has an issue where I connect a projector and I get the flashing display to indicate another display was detected and connected, but nothing displays out to the projector (which is set to use the correct input). I press the shortcut to duplicate the displays and nothing happens. I go in to display settings, and see 5 displays (give or take depending on the laptop) despite only one external one being connected. If I tell it to use displays 1 and 2, nothing, so disable display 2. Then tell it to use displays 1 and 3, nothing, so disable display 3. Repeat this process enough time, it'll eventually come to the display the projector is configured as (sometimes having to add additional displays to what was being shown originally).

It's OK for me to do this as I'm the IT guy, but it's not OK for the staff to do this.

Here is a sample screenshot from another machine with the same problem. Only one external screen (2 in total) is connected.

Click image for larger version. 

Name:	multiple displays only one connected.png 
Views:	5 
Size:	22.3 KB 
ID:	150055

Some machines with more up to date video cards such as Intel 540's have had driver updates putting them to 15.46, and the problem is thus resolved. It's back to behaving as expected for displayed screens and sending output to the right spot. But the laptop in question won't take those drivers.

Does anybody have any suggestions for other things I may try to resolve this?