Windows 10: HD 7970 works up to right after I sign in to desktop.

  1.    24 Oct 2016 #1

    HD 7970 works up to right after I sign in to desktop.


    While showing its age a bit , it still works well, until it would artifact and go black.

    Inspecting the TIM and thermal pads I saw or thought it was a heat issue due to that are as old as the dead sea scrolls.

    Purchased some fujipoly pads for Memory, 1.5m and for VRM (same), replaced them and the TIM [AS5]on GPU.

    So, booted up into windows 10 1607 and after 10 min temps soared display went black.

    Replaced with an old ATI X1950 pro with Microsoft basic display driver. (it works at resolutions that can be seen from the ISS). Plus no legacy drivers work with it anymore.

    Any suggestions, will re-seat H/S/F later tonight, hope it works.......
      My System SpecsSystem Spec

  2.    24 Oct 2016 #2

    l had an old Power Color AMD Readon HD 4850 do the exact same thing and I did the exact same steps to fix it. It turns out that the card itself was just going bad. It happens.
      My System SpecsSystem Spec

  3.    27 Oct 2016 #3

    It works fine until I either game and / or stream and then temps rise real fast and fan does not compensate, might look for a aftermarket cooler for gpu and vrm.
      My System SpecsSystem Spec

  4.    27 Oct 2016 #4

    python134r said: View Post
    It works fine until I either game and / or stream and then temps rise real fast and fan does not compensate, might look for a aftermarket cooler for gpu and vrm.
    You can try that....but I still thinking it's the card going bad. You might want to just take the money and add some more to the total and get a new GPU. The new RX 480 for $250 give or take $30 depending on manufacturer.
      My System SpecsSystem Spec

  5.    27 Oct 2016 #5

    Yeah, your right. I'll take it on the boat and it will be sleeping with the fishes like Luca Brasi.
    I replaced it with a R9 290X for $90 shipped.
    Works fine.....

    Click image for larger version. 

Name:	with-the-fishes.jpg 
Views:	11 
Size:	39.7 KB 
ID:	107852
    Last edited by python134r; 23 Nov 2016 at 18:42.
      My System SpecsSystem Spec


 

Related Threads
I have a WD Scorpio 25" hdd which is in a case case with a USB connecter interface used for extra storage. It works with no problems with two W10 laptops when connected to them via USB cable. It immediately starts up spinning/humming. ...
This problem exists on both my laptops. Searches don't address my particular issue. HP upgraded from Win7 and Toshiba upgraded from Win8.3 6-10 months ago to Win10. I've tried to change from Fast Start which fixed only the failure on Toshiba...
Im really sorry if someone has already made a thread about this but I was recently browsing the internet (on windows 10) when suddenly it crashes then restarts. Instead of restarting fully it did a disk analysis. It restarted a few times when doing...
Until yesterday everything was working fine. This night I shutdown my computer and this morning, when I started it up, I noticed the icons of my dekstop in the default location and with the default dimensions. I repositioned them , I changed icon...
I have reg file, which alter some restricted keys and it works only from desktop. Like: I do not understand this, I am an admin, it does not work, whenever UAC is On or OFF. I get a successful confirmation message from any location, but...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 17:08.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums