Page 1 of 2 12 LastLast
  1.    29 May 2016 #1
    Join Date : Apr 2016
    Massachusetts
    Posts : 8
    Windows 10 Home x64

    PSU/GPU Power Problem


    I originally had an asus R7 250x that stopped working with my PC and it would not boot/display. Pressing the power button would yield no result. It worked fine for 3+ months before giving me this problem. I had a friend with a 500w PSU and he let me have it. I installed it and instead of not booting, the power led would light up, but my mouse would blink red once and then go out. The GPU should work fine with a 400w PSU but was giving me problems with this 500w. I gave up and bought a GTX 560 Ti. Stuck it in, PC worked fine, installed drivers etc. That was yesterday. Today I needed to do something that required me shutting down my PC and upon doing so, it would not turn back on. Gave me the power led on/mouse blinking red once then going out problem with no display. Before going and buying a bigger PSU I wanna make sure its not power that's the problem. I would very much like to fix this up without having to buy anything.

    Win 10
    Inspiron i3847
    Inland 500w Gold Rated PSU
      My ComputerSystem Spec
  2.    29 May 2016 #2
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 1,929
    Windows 3.1 to Windows 10

    This is more of a hardware issue and would require electronic power testing...
    as one bad solder joint or power chip, power fuse on the mobo could be an issue...

    better off searching the issue via the model number..

    Dell Inspiron 3847 wont power on... or powers on briefly..
      My ComputerSystem Spec
  3.    29 May 2016 #3
    Join Date : Apr 2016
    Massachusetts
    Posts : 8
    Windows 10 Home x64
    Thread Starter

    It works perfectly fine without the GPU in, which leads me to think that's the problem.
      My ComputerSystem Spec
  4.    29 May 2016 #4
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 1,929
    Windows 3.1 to Windows 10

    ok so test with another GPU
      My ComputerSystem Spec
  5.    29 May 2016 #5
    Join Date : Apr 2016
    Massachusetts
    Posts : 8
    Windows 10 Home x64
    Thread Starter

    Same result with GTX 560 ti and R7 250x
      My ComputerSystem Spec
  6.    29 May 2016 #6
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 1,929
    Windows 3.1 to Windows 10

    then reverse test them in another PC - and see what happens...

    how does the GPU get power ?? via the MOBO card slot ??
      My ComputerSystem Spec
  7.    29 May 2016 #7
    Join Date : Apr 2016
    Massachusetts
    Posts : 8
    Windows 10 Home x64
    Thread Starter

    R7 250x 1x 6pin GTX 650ti 2x 6pin They both worked fine on my friend's PC
      My ComputerSystem Spec
  8.    29 May 2016 #8
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 1,929
    Windows 3.1 to Windows 10

    Ok so it seems to me you have tested 2 power supplies in your case...
    And you have tested the two GPU's in a different case...

    and the results tell you what ???
      My ComputerSystem Spec
  9.    29 May 2016 #9
    Join Date : Apr 2016
    Massachusetts
    Posts : 8
    Windows 10 Home x64
    Thread Starter

    Tested GPUs on friend's PC and they worked fine. Switched out my gpu with another 500w tried different PSU/GPU combos but none worked.
      My ComputerSystem Spec
  10.    29 May 2016 #10
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 1,929
    Windows 3.1 to Windows 10

    so it is safe to say it is not the PSU or GPU as the cause of the issue..

    You stated the issue is when the GPU is plugged into your case..

    Since the PSU plugs into the GPU (and both appear to be testing good) the only other common connection is the MOBO or card slot
      My ComputerSystem Spec

 
Page 1 of 2 12 LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Power problem
My computer was working great until about 3 or 4 weeks ago. Now for some reason when its inactive for about 5 minutes the screen will go dark and moving the mouse to reactivate the screen, it takes a minute or two for the display to come back. ...
General Support
Solved Problem with Advanced Power Settings
I bought a used computer, updated to Windows 10. It runs great for what i use it for, but i noticed the CPU was running hot. Core #0 runs at 99c at full load such as watching a movie. I did my own research and decided to change the processor power...
General Support
Solved Kernel-Power problem after hibernation - Windows 10
Hello to all, i'm new of windows 10 but on windows 8.1 i have always used on my PC (not laptop) the hibernate function. Now if i close my desktop PC with hibernating it when i switch it on, the pc switch off completely it self when window starts...
BSOD Crashes and Debugging
Problem with power plans
When I plug in my computer on battery, it always set to default using "Power4Gear High Performance". Since I don't want to use it, I deleted it and chose "High performance" instead. But later on, when I plug in my computer on battery again, the...
Performance & Maintenance
Low power problem emergng from sleep mode
I put my computer (HP all in one) in sleep mode to come back to it later. When I bring it back from sleep mode, it remains on low power and is hardly readable. How do I remedy this. Also, my screen saver is set to come on after 10 minutes of...
General Support
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 02:15.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums