Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
  1.    05 Apr 2016 #11
    Join Date : Jun 2015
    N.Y.
    Posts : 3,069
    Windows 10 Pro 64 bit

    Quote Originally Posted by RenoVision View Post
    Thanks so much for the reply... What I find odd, when I re-sit the older Video Card everything works fine. That would suggest all other connections are fine, when I re-seat the GTX 950, it snaps in. I did when a light (green) list up - this occurs on the GTX 551 Video Card but no light lights up on the new VC (which originally led me to believe the problem was a power issue, but my PSU IS 850, should be plenty sufficient).
    When powered up with the new VC, I get to the Gigabyte Logo screen, I then use the correct keys to try to get to the BIOS setup but nothing works, again I get a quick single beep followed by long single beeps app. 6, 30 seconds apart then the screen goes blank except for a blinking cursor located at the top of the screen, left side.
    Based on other advice I will try again and try clearing the CMOS.... Obviously this needs to be done with the old VC?
    I am as others are confused about your talk about a light for the video card, is it on the board because you mention it as being with both video cards ? O.k. so no other cables are loose on any other hardware.

    You need to look also at the beep codes i showed you from the manual to determine the cause, yes it can be defective to or something was damaged during install. Nothing that states it like you mentioned for the beeps during post, need to listen few times. Only thing starting as 1 short beep is a successful boot,possible rest follows what is wrong, it should beep once on all successful boots this would be with your board. Think clearing the CMOS is just resetting the BIOS settings to default.
      My ComputerSystem Spec
  2.    05 Apr 2016 #12
    Join Date : Apr 2016
    Posts : 9
    Windows 10
    Thread Starter

    Hiya.... Did some searching and found and installed another Mother Board, this one is still old but newer than the other one, it a gigabyte ga-x79s-UPS-WIFI. It has dual EUFI Bios and a Clear CMOS Button.... Suffice to say I installed this one, hooked up the power and viola.... Same result... I cleared the CMOS (will try switching the Bios to which ever is the secondary one next).... On this model I remember initially I setup a SLI connection for 2 Video Cards....would this have an effect since this new Video Card is a single one not two?

    I'm assuming the Error Codes remain the same for this newer Gigabyte MB (again, I get a series of short beeps & can't access any options, delete, F9 or F12 once the MB Logo page prompts up).... I did re-sit one older card and everything worked normally.

    Starting to to think the GTX 950 is a dud....
      My ComputerSystem Spec
  3.    05 Apr 2016 #13
    Join Date : Jun 2015
    N.Y.
    Posts : 3,069
    Windows 10 Pro 64 bit

    Quote Originally Posted by RenoVision View Post
    Hiya.... Did some searching and found and installed another Mother Board, this one is still old but newer than the other one, it a gigabyte ga-x79s-UPS-WIFI. It has dual EUFI Bios and a Clear CMOS Button.... Suffice to say I installed this one, hooked up the power and viola.... Same result... I cleared the CMOS (will try switching the Bios to which ever is the secondary one next).... On this model I remember initially I setup a SLI connection for 2 Video Cards....would this have an effect since this new Video Card is a single one not two?

    I'm assuming the Error Codes remain the same for this newer Gigabyte MB (again, I get a series of short beeps & can't access any options, delete, F9 or F12 once the MB Logo page prompts up).... I did re-sit one older card and everything worked normally.

    Starting to to think the GTX 950 is a dud....
    Same Power Supply used ? If BIOS is cleared as far as i know it would be o.k. and i do not think there is settings in the BIOS for SLI, as i never did SLI. Unless a power issue it might be the card then. Was this card brand new or bought used or received from someone you knew ?
      My ComputerSystem Spec
  4.    05 Apr 2016 #14
    Join Date : Apr 2016
    Posts : 9
    Windows 10
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by jds63 View Post
    Same Power Supply used ? If BIOS is cleared as far as i know it would be o.k. and i do not think there is settings in the BIOS for SLI, as i never did SLI. Unless a power issue it might be the card then. Was this card brand new or bought used or received from someone you knew ?
    Bought the Video card from newegg.ca (40% off -refurbed, originally $225 CAN Sale price $145 CAN)... The fans run on the VC. Thinking about re-hooking up the old video cards (which work fine) and check out the Bios, Boot order, etc.
      My ComputerSystem Spec
  5.    05 Apr 2016 #15
    Join Date : Jun 2015
    N.Y.
    Posts : 3,069
    Windows 10 Pro 64 bit

    Quote Originally Posted by RenoVision View Post
    Bought the Video card from newegg.ca (40% off -refurbed, originally $225 CAN Sale price $145 CAN)... The fans run on the VC. Thinking about re-hooking up the old video cards (which work fine) and check out the Bios, Boot order, etc.
    If it boots with other card i am sure there is nothing out of order there. There is no integrated Graphics on either board you tried. Just set the BIOS to default and exit. Refurbs can be bad, usually no warranty from manufacturer unless sent back to NewEgg within 30 days of purchase.
      My ComputerSystem Spec
  6.    05 Apr 2016 #16
    Join Date : Apr 2016
    Posts : 9
    Windows 10
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by jds63 View Post
    If it boots with other card i am sure there is nothing out of order there. There is no integrated Graphics on either board you tried. Just set the BIOS to default and exit. Refurbs can be bad, usually no warranty from manufacturer unless sent back to NewEgg within 30 days of purchase.
    hey all, thanks for the input... I contacted newegg.ca and will receive a RMA tomorrow to replace what seemingly is a defective Video Card... My new plan is to spend a little (possibly get a GTX 960/970 4gb Video Card) fingers crossed that'll work better...
      My ComputerSystem Spec
  7.    06 Apr 2016 #17
    Join Date : Jun 2015
    N.Y.
    Posts : 3,069
    Windows 10 Pro 64 bit

    Quote Originally Posted by RenoVision View Post
    hey all, thanks for the input... I contacted newegg.ca and will receive a RMA tomorrow to replace what seemingly is a defective Video Card... My new plan is to spend a little (possibly get a GTX 960/970 4gb Video Card) fingers crossed that'll work better...
    Newegg is a good company you will have no issues doing that. I have an EVGA GTX 970 SSC 4GB, heard of some issue with both 960 and 970 for some, but so far for me mine has worked great for almost 2 years now. Good luck and let's see what happens.
      My ComputerSystem Spec
  8.    06 Apr 2016 #18
    Join Date : Apr 2016
    Iowa, USA
    Posts : 665
    Windows 10 1709 Pro x64 (Fall Creators Update)

    Quote Originally Posted by jds63 View Post
    Newegg is a good company you will have no issues doing that. I have an EVGA GTX 970 SSC 4GB, heard of some issue with both 960 and 970 for some, but so far for me mine has worked great for almost 2 years now. Good luck and let's see what happens.
    EVGA PSU's or GPU's any good?
      My ComputersSystem Spec
  9.    06 Apr 2016 #19
    Join Date : Jun 2015
    N.Y.
    Posts : 3,069
    Windows 10 Pro 64 bit

    Quote Originally Posted by Computer Chicken View Post
    EVGA PSU's or GPU's any good?
    Well i have been buying EVGA Graphics cards for years and have not had any issues myself, i would recommend them, there rated good and support is good 24/7. Also have an EVGA 750 G2 PSU, they make good PSU also and again most are rated well.
      My ComputerSystem Spec
  10.    06 Apr 2016 #20
    Join Date : Apr 2016
    Iowa, USA
    Posts : 665
    Windows 10 1709 Pro x64 (Fall Creators Update)

    Quote Originally Posted by jds63 View Post
    Well i have been buying EVGA Graphics cards for years and have not had any issues myself, i would recommend them, there rated good and support is good 24/7. Also have an EVGA 750 G2 PSU, they make good PSU also and again most are rated well.
    Thanks! Makes me like them even more. I might be buying a 960 from them.
      My ComputersSystem Spec

 
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Recommend Video Card
Converted a Dell XPS 630i to win 10 at owners request and am having trouble with the dreaded VIDEO_TDR_FAILURE (nvlddmkm) BSOD. It has 2 x Geforce 8800 GT cards in it. A lot of people seem to be having this problem. Can anyone please recommend a...
Graphic Cards
Solved new video card blank screen
So, my old 670 burnt out in a weird way where it would do basic video but only if nvidia drivers werent installed, if they were installed then the system with that card was a brick. Was using a 550 while waiting on shipping, works fine but obviously...
Graphic Cards
Video Card Upgrade
I have an PNY Nvidia GT240 in my Windows 10 machine. A friend of mine has a 550 Ti for sale. Outside of more memory ,512 vs 1 Gb, and speed, is there any new features available with the Nvidia 550 Ti over the GT240?
Graphic Cards
Solved Cannot update to Windows 10 due to old video card
HiI was told by the Windows 10 update tool that my video card was not supported and therefore couldn't update to Windows 10. I did a little research and found a relatively cheap card from Maplin that was compatible with 10. I've installed it all...
Installation and Upgrade
Looking for correct video card driver
I'm using Win10TP 64-bit. I'm having trouble finding a correct driver for my NVIDIA GeForce 8600GT PCIe card. The OS just lists my driver as "Microsoft Basic Display Adapter". I did find one link below that lists a bunch of drivers for this cards...
Drivers and Hardware
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 17:56.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums