1. Joined : Jul 2015
    Posts : 24
    windows 10
       16 Jan 2016 #1

    no HDMI signal


    I have an ASUS monitor and ASUS desktop with a graphics card not on board graphics. I have an HDMI cable from the monitor to the video card. Today for the first time while on the internet my screen froze and then went blue saying no HDMI signal. I tried everything but still no signal. I then tried my VGA cable and all was working. I then tried my HDMI cable again and it worked until this afternoon when I was watching a video on the internet and the screen froze and said no HDMI signal. also when this happened I could hear my fan running loudly. Any suggestions on what the problem could be?
      My System SpecsSystem Spec


  2. Joined : Jun 2015
    N.Y.
    Posts : 3,005
    Windows 10 Pro 64 bit
       16 Jan 2016 #2

    Happen to have another HDMI cable to try ? Chances it can be bad or connections on either end.
      My System SpecsSystem Spec


  3. Joined : Jul 2014
    Serbia
    Posts : 6,968
    All kinds
       22 Jan 2016 #3

    GPU might be overheating.
      My System SpecsSystem Spec


  4. Joined : Jul 2015
    Posts : 24
    windows 10
       22 Jan 2016 #4

    I have switched the cable and seems to be working for now.
      My System SpecsSystem Spec


  5. Joined : Jun 2015
    N.Y.
    Posts : 3,005
    Windows 10 Pro 64 bit
       22 Jan 2016 #5

    bha19 said: View Post
    I have switched the cable and seems to be working for now.
    O.k. let's see how it goes, hopefully it was this and not hardware related. You can use this to check and monitor your temps for awhile, pick the appropriate one 32 or 64 bit http://www.hwinfo.com/download.php
    Guess i missed the part with fan running fast ,assuming you meant the Graphics Card Fan not the Case Fan or the CPU Fan ?
      My System SpecsSystem Spec


  6. Joined : Jul 2015
    Posts : 24
    windows 10
       22 Jan 2016 #6

    jds63 said: View Post
    O.k. let's see how it goes, hopefully it was this and not hardware related. You can use this to check and monitor your temps for awhile, pick the appropriate one 32 or 64 bit http://www.hwinfo.com/download.php
    Guess i missed the part with fan running fast ,assuming you meant the Graphics Card Fan not the Case Fan or the CPU Fan ?
    1) not sure which fan, but does seem quieter since I switched. It seems that the fan was running fast at times before.
    2) I installed and ran hwinfo but did not see any red flags. I assume that is what happens if something is wrong.
      My System SpecsSystem Spec


  7. Joined : Jun 2015
    N.Y.
    Posts : 3,005
    Windows 10 Pro 64 bit
       22 Jan 2016 #7

    bha19 said: View Post
    1) not sure which fan, but does seem quieter since I switched. It seems that the fan was running fast at times before.
    2) I installed and ran hwinfo but did not see any red flags. I assume that is what happens if something is wrong.
    If you can and this should be done at least monthly, open the case and clean all fans and other dust from case with canned air. Also monitor temps and fan speeds awhile to see if any changes, especially when you hear fan again. Can use this free program and there are others you can use HWMonitor, i find this one HWInfo shows more.

    Would be good to post what you may of felt was fine for temps. so we can see to (screen capture).
      My System SpecsSystem Spec


 


Similar Threads
Thread Forum
Can I use my motherboard HDMI port as well as my graphics card HDMI?
I want to use 2 displays using HDMI, but the only problem is that when I plug in my HDMI to my TV through the motherboard, it does not work. I know some do not support it which is why I am coming here. My mother board and graphics card are in my...
Graphic Cards
Displayport gives no signal
Hello! So I bought a new monitor, the MG279Q and tried plugging it in to my PC via displayport, the monitor comes with a DP->miniDP cable, (from GTX780 DP to monitors miniDP) and the monitor gives no signal. However the computer does recognize...
Graphic Cards
No signal since startup
Hello, I read many threads about Windows 10 and AMD catalyst leading to a black screen on startup. Well, I'm not so sure that my problem is actually the same. Windows 10 does start (I can get access to the files from an other computer trough...
Graphic Cards
No signal after installed windows 10
Hey, last night i started the auto upsate to Windows 10 from windows 8 and It restarteded a few Times and everything seemed Good, so i went to sleep and leet the computer run. So when i Woke up this morning i went to the computer to test...
Drivers and Hardware
Monitors not getting any hdmi signal after reset from windows10 instal
Hi everyone. I hit the install button for windows 10. After 3 hours of waiting for it to restart I restarted the computer on my own, it will boot up and motherboard will beep, but both monitors will have orange lights and stay off( no hdmi signal) ...
Graphic Cards
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:19.
Find Us
Twitter Facebook Google+



Windows 10 Forums