Windows 10: Old problem Back After Using MS Media Creation Tool ? And, re a BIOS S

  1.    09 Dec 2017 #1

    Old problem Back After Using MS Media Creation Tool ? And, re a BIOS S


    Hello,

    Have a DELL xps 8900, 2 years old.
    Have the problem of screen going blank after 5 to 10 minutes.

    Did the MS Media Creation tool, and everything seemed to then work.
    Booted up fine, worked, just great.

    But again, after about 5 minutes or so, the old problem: blank screen, won't boot normally, etc...
    Any thoughts ?

    Also: Re the BIOS settings:

    Do I want:

    "BIOS DEFAULTS" or,
    "FACTORY SETTINGS"

    Thanks,
    Bob
      My ComputerSystem Spec

  2.    09 Dec 2017 #2

    after about 5 minutes or so, the old problem: blank screen, won't boot normally, etc...
    I would suspect something other than Windows 10 is the problem.

    What did you do with the Media Creation Tool? Did you a complete reinstall or some type of repair?

    The Dell documentation doesn't detail the BIOS options. Generally, Defaults and Factory Settings are the same. I'm on the Dell forums but don't recall seeing this option before.

    More on the blank screen and won't boot normally is needed. Just that statement doesn't really help trying to determine what is wrong.

    There are Diagnostics (or there were, if you wiped the hard drive) on the hard drive accessed by F12 (on most Dell's) at power on. Run all the diagnostics and see if that shows anything.
      My ComputersSystem Spec

  3.    09 Dec 2017 #3

    If you haven't already have a look in Settings > system > power & sleep. See what plan its on etc. Maybe its going into sleep or hibernate. At the very least I'd set both "turn off after" to never. At least until you sort out what's going on.
      My ComputerSystem Spec

  4.    09 Dec 2017 #4

    What is Reliability History showing? Control Panel>security and Maintenance>maintenance.If there are red flags then click on "view tech details"and check out each report.Normally the cause is given and you can search for a fix,if available.
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
Solved Problem with the Media creation tool in Installation and Upgrade
I download the Windows image twice via the media creation tool. The file sizes though same, had different hashes(SHA1). If the images are identical, why the different hashes. Needless to say, the hashes don't obviously match with their MSDN...
Not a problem for me, but thought I'd post results of an experiment. I had a conversation with NavyLCDR over on another thread about whether users who had computers pre-installed with Windows 8.1 with Bing could use the Windows 8.1 Media...
I just noticed today that this page: Windows 10 Which used to look like this (yesterday, I believe): https://www.tenforums.com/attachments/tutorials/47623d1447338344-windows-10-iso-download-media_creation_tool_site.png Has gone back to the...
Solved media creation tool problem in Installation and Upgrade
hello i want to upgrade my pc to win 10 when i want to download from media creation tool , after choosing upgrade this pc 26597 please help me and thank you
Hello fellow tenforums members, about 10 days ago, I decided to upgrade my Windows 8.1 to Windows 10 via the Media Creation Tool. After having installed the new OS, I was greeted with a watermark prompting me to activate Windows. As stated in...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 18:46.
Find Us