1.    4 Weeks Ago #1
    Join Date : Oct 2017
    Posts : 5
    Windows 10 Pro

    Looping sound on videos after OS reinstall


    Hi all,
    I`ve used long time 8.1. Time comes to renew with 10. Everything is fine but when play movies with Gom player movie stops and start sound looping. I`ve this problem with initial drivers, have it with actual drivers, have it also with or without K-lite Mega pack. At least little decision is to use VLC player, there is no looping but little bit intterrupting of picture time to time for some miliseconds. We know that VLC work with own decoding but it`s insane with any other player.
    If I remember right not everytime saw LAV icons next to clock icon on taskbar. But I`m really not sure what happens...Last Windows with such ridicilous problem.
    I`m sure I`m not first with this problem but let`s make myself last one.
      My ComputerSystem Spec
  2.    4 Weeks Ago #2
    Join Date : May 2015
    Central IL
    Posts : 4,232
    Mac OS Sierra

    You have a pretty lightweight laptop that is going to have issues. Adding Codec's, trying different utilities for videos is going to be problems. If you are streaming these from online, decrease your resolution. If you still have issues, then you are looking at your network connection for the Internet being an issue. VLC can be tweaked to allow it to better stream by adjusting frame rate and such.
      My ComputerSystem Spec
  3.    4 Weeks Ago #3
    Join Date : Oct 2017
    Posts : 5
    Windows 10 Pro
    Thread Starter

    Well, just forgot to explain more.
    I`ve played before Full HD on 8.1 without any problem. So hardware it`s fine. But with 10 have this problems. Tried with codecs, different players but still have some problem - if not loop will interrupt whole play.
    I guess must check or uncheck some option but don`t know which one...Thought with LAV icons will have better performance but didn`t change anything. Wondering about hardware decoding?
    Current problem is with downloaded MKV files.
    Last edited by cambodja; 4 Weeks Ago at 01:59.
      My ComputerSystem Spec
  4.    4 Weeks Ago #4
    Join Date : May 2015
    Central IL
    Posts : 4,232
    Mac OS Sierra

    You do not need to explain any further. If it is not working, troubleshoot with DxDIAG. If still not working, then roll back to before it started. Adding Codecs or trying different programs is going to cause problems and your only solution is to restore. If no backup, you will have to do a inplace repair.
      My ComputerSystem Spec
  5.    4 Weeks Ago #5
    Join Date : Dec 2016
    Posts : 157
    Win 10 rs1 - build 14393.1794

    "Wondering about hardware decoding" Your Intel GPU does not support Intel Quick Sync (= en-/decoding AV).

    See this link: https://ark.intel.com/products/76751...Cache-2_00-GHz
      My ComputerSystem Spec
  6.    4 Weeks Ago #6
    Join Date : Oct 2017
    Posts : 5
    Windows 10 Pro
    Thread Starter

    Well, DxDiag said no founded problems on main window, few errors in log file.
    I still can`t imagine how work perfect on 8.1 and after few preinstaled other version still have problem in 10.
      My ComputerSystem Spec
  7.    4 Weeks Ago #7
    Join Date : May 2015
    Central IL
    Posts : 4,232
    Mac OS Sierra

    If it had Windows 8 on it, you did not do a clean install with Windows 10, there are going to be problems.
      My ComputerSystem Spec
  8.    4 Weeks Ago #8
    Join Date : Oct 2017
    Posts : 5
    Windows 10 Pro
    Thread Starter

    Thank you but every time of preinstall in my life make it always clear - format and new installation.
      My ComputerSystem Spec
  9.    1 Week Ago #9
    Join Date : Oct 2017
    Posts : 5
    Windows 10 Pro
    Thread Starter

    Well, two or three weeks ago looks that found solution.
    Ridiculous but...There was cyclic redundacy error on a lot of files. May be when download them something was going wrong. After new download everything is excellent!
      My ComputerSystem Spec

 


Similar Threads
Thread Forum
Solved W-10 Sound Fades When Playing Videos.....
I had to do a re-set on my laptop and one of the side effects is now when ever I watch a Video no matter if on Facebook or You Tube the sound starts out OK but it fades. I searched the Tutorials and found nothing... Thanks LeeB. Eventually I...
Drivers and Hardware
Sound Glitch when watching videos
Whenever I watch a video on youtube or other videos on the internet there is a weird slight glitching sound that occurs very briefly and sporadically. I don't think its the laptop because I have watched DVDs on it and the sound and picture have been...
Drivers and Hardware
Missing sound on online videos in IE 11
Hi there. I have a user that struggles with getting sound then she plays videos in IE 11. She have done a reset of IE 11 to default settings several times. But, then she opens another porogram like Outlook and go back to the video the sound is not...
Browsers and Email
All sound services gone, even after after reinstall
All my sound services have vanished,: playing, recording, system sounds, sppeech and Cortana audio. Groove reports the error 0xc00d36fa. Via Chat Microsoft technicians uninstalled / reinstalled drivers. and tried other things but finally...
Drivers and Hardware
Sound in Youtube videos gets distorted occasionally
About two month's ago i've started getting a weird issue where during Youtube playback sound would get permanently distorted/stuck on a loop at random intervals until i refresh the page or skip to another point. It might not happen at all while i...
Browsers and Email
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 10:34.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums