Windows 10: Strange problem, need fix fast !

Page 1 of 2 12 LastLast
  1.    27 Aug 2017 #1

    Strange problem, need fix fast !


    Hello everyone, I am new here.


    I have lost all of my icons (desktop, control panel, programs in the taskbar) and I want to know how to fix the problem.



    Here is what it looks like:


    1. Imgur: The most awesome images on the Internet


    2. Imgur: The most awesome images on the Internet


    3. Imgur: The most awesome images on the Internet


    Thanks !
      My ComputerSystem Spec

  2.    27 Aug 2017 #2

    Log out and log back in. Or reboot.
      My ComputerSystem Spec

  3.    27 Aug 2017 #3

    Welcome to the forums dedq!

    What pyramid10 suggested is good advice. Have you tried that yet? Are you using one monitor or more? I know..... I know, but I gotta ask ............ have you tried a system restore to a point before this happened? (all avenues tried you know)
      My ComputerSystem Spec

  4.    27 Aug 2017 #4

    I had system restore point but it got deleted by some kind of virus or malware (update.svc) which i deleted recently and that also caused this problem with icons.

    Tried rebuilding icon cache.
    Tried logging off and coming back, still the same.

    I am using only one monitor.
      My ComputerSystem Spec


  5. Posts : 4,957
    Win10 Home and Pro, Win10 Insider Preview, WinXP Home Premium, Linux Mint
       27 Aug 2017 #5

    Looks to me like those icons have lost their association to the .exe file for their programs. I haven't had to use it in awhile but a little program used to work called fixexe.reg from BleepingComputer. Download and double-click to merge into the Registry.
    download.bleepingcomputer.com/reg/FixExe.reg
      My ComputerSystem Spec

  6.    27 Aug 2017 #6

    Tried, didn't fix the problem, interestingly, the program will start, but I can't access "properties" in order to try setting icons manually.
      My ComputerSystem Spec

  7.    27 Aug 2017 #7

    1) Create a new user account. Log into that. If icons exist, migrate from the corrupted account into the fresh one.

    Or

    2) Back up critical data. Repair install.
      My ComputerSystem Spec

  8.    28 Aug 2017 #8

    Hey dedq, i recently had the same problem, turns out i accidently put the System Files needed to for windows to create icons onto my antivirus blacklist because i didnt know what it was at that time, everything worked fine until i rebooted windows at which point it tried to regrab all icons, which didnt work anymore since the file to execute was in quarantine -.-

    So my question to you, what Antivirus are you using, and did you recently use its functionality to ban a file using svchost to provide its functionality.

    Edit: I can't find its name anymore, sry
    Last edited by Uialeth; 28 Aug 2017 at 13:13.
      My ComputerSystem Spec

  9.    28 Aug 2017 #9

    Logged in with new account, still the same, no icons anywhere.

    I am using Webroot and I will try using the fix You provided, the problem, if it has to do something with the Antivirus, could be solved by uninstalling the Antivirus, but it doesn't appear in my program list and I am unable to uninstall in using third party uninstallers since the Antivirus process is running in the background continuously, nor I can delete the files in the "Program files" since there is no "Webroot" folder there (not even in "Program Files (x86)".
      My ComputerSystem Spec


  10. Posts : 7,589
    10 Home x64 (1803) (10 Pro on 2nd pc)
       28 Aug 2017 #10

    dedq said: View Post
    ...it doesn't appear in my program list and I am unable to uninstall in using third party uninstallers since the Antivirus process is running in the background continuously, nor I can delete the files in the "Program files" since there is no "Webroot" folder there (not even in "Program Files (x86)".
    Apparently...

    Users should be aware that when you performed the initial install, that WRA gives you an option to have WRA's files given a unique name for security purposes, so if they can't find the folder in Program Files, look deeper - TaskManager can help.
    https://community.webroot.com/t5/Web...nel/ta-p/34688
      My ComputersSystem Spec


 
Page 1 of 2 12 LastLast

Related Threads
Fast startup causes shutdown problem in Performance & Maintenance
Turning off Fast startup under Choose what pushing power button solves a shudown problem. Besides cache, what is Windows anniversary sending to the disk before it actually SHUTSDOWN?
Strange Problem in General Support
I noticed a strange issue with my PC today. I am running Win 10 Pro (64 bit) and after I restarted my PC today, I observed the following things: 1. Some of the icons are missing on the taskbar. There used to be icons for Store, Calculator, Edge...
Solved Strange UAC Problem in User Accounts and Family Safety
We have an Asus T100 netbook with Windows 10 and three user accounts. Let's call them WifeAdmin, Wife and Husband. I log onto the computer as WifeAdmin and if I try to do anything that requires administrator privileges I get a popup that asks for...
Very strange problem in Network and Sharing
Dear All, Please help me . Its been so many days now, I was able to use WiFi everywhere using my laptop. Suddenly one day I logged in to Office Wifi , it says " No Internet, Connected ,Secured". Diagnostics shows "One or more protocol is...
Help with a strange problem in General Support
Hi everyone, I have this problem: This situation is similar, but to me doubled the directory “downloads” Drives Appearing Twice in Navigation Pane of Windows 10 Explorer - AskVG
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 22:12.
Find Us