Incorrect Uptime in Task Manager


  1. Posts : 52
    Windows 10 Pro, 64 bit, 21H2, build 19044.1766
       #1

    Incorrect Uptime in Task Manager


    Running Windows 10 Pro 1703 Build 15063.138 64-bit.

    Has anyone else noticed that the Uptime, as reported in Task Manager, is incorrect?

    Also, the 'Time of Last Boot', as reported by the 'systeminfo' command seems to be stuck at the time that Cumulative Update KB 4015583 was installed, and has not updated with subsequent reboots.

    Thanks,

    Dave.
      My Computer


  2. Posts : 522
    Windows 10 Pro x64, Windows 8.1 Pro x64, Windows 7 Ultimate x64 SP1
       #2

    I do not see what you are reporting. Both times are correct for me.

    I am also running Windows 10 Pro 1703 Build 15063.138 64-bit.
      My Computers


  3. Posts : 52
    Windows 10 Pro, 64 bit, 21H2, build 19044.1766
    Thread Starter
       #3

    Interesting, thanks for the reply.

    Odd that it happened with the update, rather then with the new 1703 installation.
    Maybe it's in some way related to my hardware, which is rather old.

    Anyway, it's no big deal, more of a curiosity.

    Dave.
      My Computer


  4. Posts : 25,054
    10 Home x64 (21H2) (10 Pro on 2nd pc)
       #4

    Upgraded 1607 Home x64 to 1703 here. Both times are showing correctly for me.
      My Computers


  5. Posts : 509
    Windows10 Home 64 bit v. 21H1 bld. 19043.1620
       #5

    My system up time reads 6:00:47:45 when I looked at it. The system has been shutdown at night and booted the next morning for the last 6 days. Resource usage is being shown from 04/13/2017. I did the v.1703 upgrade on the 13th. Systeminfo also shows this as the boot time/date.
    Last edited by jamis; 19 Apr 2017 at 22:26. Reason: added text
      My Computer


  6. Posts : 52
    Windows 10 Pro, 64 bit, 21H2, build 19044.1766
    Thread Starter
       #6

    jamis said:
    My system up time reads 6:00:47:45 when I looked at it. The system has been shutdown at night and booted the next morning for the last 6 days. Resource usage is being shown from 04/13/2017. I did the v.1703 upgrade on the 13th. Systeminfo also shows this as the boot time/date.
    Thanks for the replies. It seems some systems are affected, and others not.
    I've posted details on Microsoft Feedback, we shall see what happens.

    Thanks,
    Dave.
      My Computer


  7. Posts : 52
    Windows 10 Pro, 64 bit, 21H2, build 19044.1766
    Thread Starter
       #7

    I've just got Cumulative Update KB 4016240, and after the reboot Uptime in Task Manager has reset to zero.

    I guess KB 4016240 has fixed whatever they broke in KB 4015583, on my system at least.

    Thanks,
    Dave.
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 16:39.
Find Us




Windows 10 Forums