1.    01 Apr 2017 #1
    Join Date : Apr 2017
    Posts : 1
    Windows 10

    Conexant SmartAudio HD microphone channel not working as expected!


    Hi,

    I want to use the two channels of my microphone jack for two separate signals.
    For testing the functionality i used an earphones which I plugged onto the microphones jack.
    Using audacity when I checked the signals on both the channels, it is the same if I give signal to one of the earpiece. Where as an input to the other earpiece is not at all giving any signal.

    I expected each earpieces to give signal to its corresponding channel.

    Click image for larger version. 

Name:	Untitled.png 
Views:	3 
Size:	130.5 KB 
ID:	127654
    Please find attached image of waveforms for input through one earpiece in audacity and the microphone settings.
    The sound card used is Conexant SmartAudio HD. Please help
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails 2017_04_01_19_36_441.png  
      My ComputerSystem Spec

 


Similar Threads
Thread Forum
Uninstall/Reinstall Conexant SmartAudio HD Drivers
I occasionally need to reinstall the Conexant SmartAudio HD drivers to fix my laptop's audio. When I do the uninstallation, should the "Delete the driver software for this device" checkbox be checked or clear? For future reference, if I guess...
Drivers and Hardware
Solved Conexant Sound not working on ASUS GL752VW. No Audio Device Installed.
A few weeks back I got an ASUS ROG GL752VW. During my initial set up in the first few days, I went into device manager, to my sound card, which is Conexant brand and updated the drivers. This caused the sound on my laptop to completely stop working...
Drivers and Hardware
Solved Windows Update for Conexant SmartAudio HD Screws up my Audio
I had the latest Conexant SmartAudio HD drivers from Lenovo installed, and my audio was working just fine until the latest Windows Update for those drivers happened. Twice, I fixed the audio by reinstalling the Lenovo Drivers, but Windows keeps...
Drivers and Hardware
Headphone port not working
The front 3.5mm jack is not working. It doesnt show up even if i select show disconnected devices. Please help i Have Realtek audio manager installed it doesnt show up there as well. 42355
Drivers and Hardware
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 08:19.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums