Windows 10: Explorer.exe unspecified error and very slow green bar in my computer!

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
  1.    04 Mar 2017 #21

    clam1952 said: View Post
    Look at the summary and click the + on anything that has critical, Error or Warning on it. See if anything looks relevant, just before the time the problem occurs
    No critical but lots of error and warning!
    Click image for larger version. 

Name:	Capture.PNG 
Views:	2 
Size:	254.6 KB 
ID:	123712
      My ComputerSystem Spec

  2.    04 Mar 2017 #22

    too complicated for me, any suggestion?
      My ComputerSystem Spec

  3.    04 Mar 2017 #23

    Need to click on the X for errors and see what they are, at a guess probably mostly the same error.
      My ComputersSystem Spec


  4. Posts : 2,422
    Ubuntu14.04x64 MintMate17x64 Win10Prox64
       04 Mar 2017 #24

    Open admin command prompt, copy and paste the command below then run to fix any corrupted system file(s):
    dism /online /cleanup-image /restorehealth&sfc /scannow&pause
      My ComputerSystem Spec


  5. Posts : 3,207
    10.5 Home 1803 x64
       04 Mar 2017 #25

    Sanshero said: View Post
    I notice when i open (This PC) my computer it takes a while before it loads the partitions drives! the green bar keep loading!
    This kept driving me crazy too, it might be related to explorer searching for shared files/computers.
    If you do not use any, you can disable sharing services. I think: Server, Webclient, Workstation.

    You can check by stopping the services, if it helps, then you can disable them.

    To stop them, run CMD as admin and copy/paste (then check explorer):

    net stop LanmanServer /y
    net stop LanmanWorkstation /y
    net stop WebClient /y
      My ComputerSystem Spec

  6.    05 Mar 2017 #26

    topgundcp said: View Post
    Open admin command prompt, copy and paste the command below then run to fix any corrupted system file(s):
    dism /online /cleanup-image /restorehealth&sfc /scannow&pause

    Done that, unfortunately didn't fix the problem!

    Click image for larger version. 

Name:	Capture.PNG 
Views:	1 
Size:	21.4 KB 
ID:	123777
      My ComputerSystem Spec

  7.    05 Mar 2017 #27

    TairikuOkami said: View Post
    This kept driving me crazy too, it might be related to explorer searching for shared files/computers.
    If you do not use any, you can disable sharing services. I think: Server, Webclient, Workstation.

    You can check by stopping the services, if it helps, then you can disable them.

    To stop them, run CMD as admin and copy/paste (then check explorer):

    net stop LanmanServer /y
    net stop LanmanWorkstation /y
    net stop WebClient /y
    also did that, then restart, still that didn't fix the problem

    Click image for larger version. 

Name:	Capture.PNG 
Views:	1 
Size:	40.1 KB 
ID:	123779
      My ComputerSystem Spec


  • Posts : 2,422
    Ubuntu14.04x64 MintMate17x64 Win10Prox64
       05 Mar 2017 #28

    Try:
    1. Open File Explorer and set as shown:
      Click image for larger version. 

Name:	2017-03-04_22-21-03.png 
Views:	4 
Size:	172.0 KB 
ID:	123780
    2. Navigate to: C:\ProgramData\Microsoft\Search\Data\Applications\Windows\
      What is the size of Windows.edb ?

    Note: This Windows.edb file is the search index data base and might be corrupted or its size is huge then you may need to delete it.
      My ComputerSystem Spec

  •    05 Mar 2017 #29

    topgundcp said: View Post
    Try:
    1. Open File Explorer and set as shown:
      Click image for larger version. 

Name:	2017-03-04_22-21-03.png 
Views:	4 
Size:	172.0 KB 
ID:	123780
    2. Navigate to: C:\ProgramData\Microsoft\Search\Data\Applications\Windows\
      What is the size of Windows.edb ?

    Note: This Windows.edb file is the search index data base and might be corrupted or its size is huge then you may need to delete it.
    That address is NOT existed (C:\ProgramData\Microsoft\Search\Data\Applications\Windows\)

    Click image for larger version. 

Name:	2017_03_05_07_54_371.png 
Views:	1 
Size:	174.4 KB 
ID:	123783
      My ComputerSystem Spec

  •    05 Mar 2017 #30

    I found that i dont have any index for search, so i rebuild it,

    Click image for larger version. 

Name:	indexing-option-3.jpg 
Views:	11 
Size:	79.4 KB 
ID:	123784

    and now the link is working
      My ComputerSystem Spec


  •  
    Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

    Related Threads
    I use the WindowsKey-E to bring up File Explorer (FE). I want to search for something in indexed locations. FE comes up with "This PC" in the "where to search" bar. That's fine... that's what I want. When I type something in, I get the slow green...
    Hi all, Just installed Win 10 pro on a new SSD, so a clean install. Started installing all my programs etc. Everything seems to be running well, except on thing that is annoying... I have placed a few icons on the desktop via right clicking...
    I am trying to move a folder with a bunch of image files in it off of my flash drive to the 'Documents' folder. Every time I try to do so, I get the following error: "error 0x80004005 unspecified error" Which Google only brings up results about...
    Does anyone know how to fix these errors? 34573 This happens for any provisioned package I attempt to remove (as listed by Get-AppxProvisionedPackage -online).
    Our Sites
    Site Links
    About Us
    Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

    Designer Media Ltd
    All times are GMT -5. The time now is 21:31.
    Find Us