1.    23 Feb 2017 #1
    Join Date : Feb 2017
    Posts : 2
    Windows 10

    Videos load but will not play, or will play literally .3 fps HELP!


    I'm not sure what happened. The computer auto upgraded to Windows 10 a few weeks ago, and then as of yesterday, all internet videos (not just on Chrome/Edge/certain sites) will do one of three things:

    1) Either seemingly load normally, but nothing will play (image shows up fine and I can skip ahead in the video to any point and see that point in the video fine but nothing plays)

    2) The video will begin to play, advancing about 1 frame every 2-3 seconds. Can anyone please help me? I'm struggling a lot because I need to watch certain videos for class so this is severely limiting my ability to get work done.

    3) Videos that show percentage on screen of how much is buffered/loaded will just start at 0, go quickly to 100%, stop, then back to zero and repeat infinitely.

    I don't know what I could have possibly done that would have caused this...any help you could offer would be much appreciated
      My ComputerSystem Spec
  2.    23 Feb 2017 #2

    I would say to update your video card drivers, and install VLC, then try again.
      My ComputerSystem Spec
  3.    23 Feb 2017 #3
    Join Date : Feb 2017
    Posts : 2
    Windows 10
    Thread Starter

    Sorry, I should've mentioned, I already checked on my driver and it is up to date. And isn't VLC just an external video player, like for files I download? Forgive my naivete, but what would that do for internet videos? Thanks
      My ComputerSystem Spec
  4.    23 Feb 2017 #4
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 94
    win10 home

    Go to Control Panel>Security and Maintenance>Maintenance>View Reliability History and see if there are any incidents recorded.If there are,then View Tech Details will give you a starting point,normally the second last line[Bucket ID].
    Just because the drivers are CLAIMED to be up-to-date isn't always correct.Go to the card maker's site and check yourself.
      My ComputerSystem Spec
  5.    23 Feb 2017 #5

    You're right, it shouldn't have anything to do with the internet videos - keyword: shouldn't. But I've seen stranger things happen. I guess at the time I made that comment, I figured 'worth a shot'. Otherwise, maybe a codec issue? And an SFC scan wouldn't hurt.

    joeandmarg0 makes a good point also.
      My ComputerSystem Spec

 


Similar Threads
Thread Forum
YouTube videos do not play in Chrome
Hello Everybody! Today I wanted to watch some YouTube videos but the videos never played. If I press the Play button it doesn't play but I can drag the slider around. It has been happening for a few days and it's getting really annoying!...
Browsers and Email
Videos will not play
Worked fine yesterday and now today any browser that tries to load a video freezes. Any video I try to start with media player or VLC just starts to load up and stops, nothing happens. Have been searching for fixes, Cleared internet history...
General Support
Not all Videos Play on Facebook
Upgraded a Windows 7 desktop to Windows 10, now many videos do not play. The screen is green but the sound plays. Any suggestions? It seems to be on Facebook only.
Browsers and Email
can't play videos
when I play video files on my new Windows 10 system I can only hear the audio but can't see the video
General Support
videos will not play in windows 10
I just upgraded to windows 10 without any installation problems or error massages. However I soon discovered that I am unable to play any videos including any that are on youtube. When I do click on one i get distorted audio, no video...
General Support
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 06:29.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums