Windows 10: Just me or Anniversary Update made Startup and Shutdows slower? Login?

  1.    06 Aug 2016 #1

    Just me or Anniversary Update made Startup and Shutdows slower? Login?


    Even Restart is slower.
    Sometimes, it seems to be fast as it was before the Update, but 70% of times I start or shutdown my PC, it's about 10-15 seconds slower than before.
    Can be related to account login? Because it also removed my profile image, and I'm not able to make it shows again. And I don't remember how to remove "lock" screen.
      My ComputerSystem Spec

  2.    06 Aug 2016 #2

    The lock screen (from restart) can't be removed now, apparently, alas.. you can easily read about that in articles about the update on the internet. (And find the instructions as to how it was done).

    However see this:
    Solved Possible way to get round lockscreen problem - Windows 10 Forums

    My PC starts and certainly shuts down a bit faster.
    Last edited by dalchina; 06 Aug 2016 at 13:24.
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
I am downloading the update manually. Have others had the same issue with windows update not showing the update? I'm not sure my WU is working because of this.
I just updated to the Anniversary Edition and Ofiice 2010 applications now displays this error screen. I tried repairing Office 2010 but the problem persists. 93915 Has anyone had this problem and how did you solve it?
I was having issues in mid July around the last update on the original Win 10 build. July 12th updates to be specific. Around that time I had some issues that could have been all kinds of possibilities (malware or hardware or just bad files) I went...
Boot time is getting slower and slower in Performance & Maintenance
I built my latest PC and upgraded the Windows 10 Home 32 bit to 64 bit back in December. I have 32GB RAM and have an I7 processor. My boot times continue to get slower and slower the past several months. I have googled solutions and tried many...
Last update made my computer go ka-flu-gie in Performance & Maintenance
I am having many difficulties since update to 14271.rs1_release 160218-2310. Firstly many functions will not work and I get error 0x80080300 and it asks me to log in on a different account. My sound icon has disappeared and I have tried a few MS...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 05:32.
Find Us