Windows 10: Weird Problem with UEFI USB System Recovery Solved

Page 2 of 2 FirstFirst 12
  1.    09 Jun 2016 #11

    Jaegers said: View Post
    Thanks ! I'm going to use Kyhi's recovery drive (Seems like an awesome tool) and I'll tell you how it goes.Also, forgive my ignorance, but wouldn't deleting all the partitions erase the data on the drive ?
    Yes. I'm sorry, I misread your OP. I thought you stated you powered off the computer while installing Windows. However, that being said, booting from the Windows installation media will only let you do a clean install, it won't let you do an upgrade or a repair install. If you have a data partition separate from the OS (like a D: drive), you can delete all the partitions except for your data partition and do a clean install to the unallocated space. Any partition you delete will be erased, yes.
      My System SpecsSystem Spec

  2.    09 Jun 2016 #12

    I went with the easy route and just deleted all partitions and reinstalled windows 10 with the media (I still couldn't get it too boot in UEFI mode. Also, the installation media does have a repair part). I didn't move any files, as I don't have anything important to save. Just for the record, it was possible to access the windows C: drive with a live version of Ubuntu in an usb, just had to mount the damn thing in the console ignoring normal parameters ( it doesn't let you mount it if it's an active session). Thanks for all the help !
      My System SpecsSystem Spec


 
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Related Threads
Hi, So I thought I'd sling a new disk in my system. And then the OS wasn't seeing it so instead of looking in disk manager I just swapped the cables for my D: drive and powered on. The boot config was missing and Win 10 wouldn't boot. Somehow my...
Hi! I'm new here and I'm not exactly sure if here is the right place to ask this but here I go... I have 2 games in which I am having problems with: => League of Legends - FPS starts out great... 140 fps when the game starts - 60 fps when...
So, I updated my machine from i5 with 8gb to i7 6700K that I run at 4.5Ghz with 16GB of 2600Mhz RAM and a VNAND drive right on the motherboard. Asus Maximus 8. With hopes of speeding up the system of course. Well, it ain't working. The system...
Hi there Any experts out there I've rescued an old small server(working with Red Hat enterprise -- but I can't have the OS as it's licensed by the office) from our office --was being chucked out but looks quite good to me. 4 SATA bays...
So I just completed a clean install on my new Pavilion X360 laptop. I've been building computers and working in IT for 20 years, but I've come across something I haven't dealt with before. I'm always used to using diskpart to set up my drives...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 04:04.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums