1. Joined : Apr 2015
    Posts : 1
    Windows 10
       02 Apr 2015 #1

    Windows 10 Issue - Boots fine and works for 2 mins, then freezes


    Specs:
    AMD FX-8350 @ 4.3GHz
    16GB RAM
    GTX 970 4GB
    120GB SSD
    1TB HDD

    So I have had an earlier build of Windows 10 TP on my system installed onto my SSD and I was using that as my daily driver for about a month or so. It worked great and I was loving the new features! However, there was an update to build 10041 that failed multiple times trying to install, and eventually screwed itself up to the point where I had to do a fresh install. After doing a fresh install of 10041, I reinstalled all my programs and everything was wroking just fine in the first boot. However, after rebooting a couple of times, I'm noticing some problems. I can login and go to my desktop just fine and everything works perfectly for about 30seconds to 2 minutes, and then after that things go haywire. Start menu won't work, the cortana search goes blank, explorer hangs, chrome freezes, windows updates will pause, and my pc just becomes unusable and I have to manually reboot. After doing this many times and troublshooting (disabling startup programs/services, etc) Safe mode would open up saying it had an "unknown hard error" when I tried to boot into it. I had to reinstall again. This time, I'm running on build 10049 and it's doing exactly the same thing as before. Anybody have any suggestions? I'm about to just reinstall my windows 7 again.
      My System SpecsSystem Spec


  2. Joined : Oct 2014
    Mid-Hudson Valley, NYS
    Posts : 255
    Windows 10 & Windows 10 Insider Program, Linux Mint 18
       02 Apr 2015 #2

    OChrisJonesO said: View Post
    Specs:
    AMD FX-8350 @ 4.3GHz
    16GB RAM
    GTX 970 4GB
    120GB SSD
    1TB HDD

    So I have had an earlier build of Windows 10 TP on my system installed onto my SSD and I was using that as my daily driver for about a month or so. It worked great and I was loving the new features! However, there was an update to build 10041 that failed multiple times trying to install, and eventually screwed itself up to the point where I had to do a fresh install. After doing a fresh install of 10041, I reinstalled all my programs and everything was wroking just fine in the first boot. However, after rebooting a couple of times, I'm noticing some problems. I can login and go to my desktop just fine and everything works perfectly for about 30seconds to 2 minutes, and then after that things go haywire. Start menu won't work, the cortana search goes blank, explorer hangs, chrome freezes, windows updates will pause, and my pc just becomes unusable and I have to manually reboot. After doing this many times and troublshooting (disabling startup programs/services, etc) Safe mode would open up saying it had an "unknown hard error" when I tried to boot into it. I had to reinstall again. This time, I'm running on build 10049 and it's doing exactly the same thing as before. Anybody have any suggestions? I'm about to just reinstall my windows 7 again.
    Check this forum for AMD graphics issues and see:
    http://forums.amd.com/game/messagevi...hreadid=183761

    Rich

    Edit: Link for Win10 forum: AMD working on drivers for Windows 10 preview builds

    Edit #2: Whoops! Missed you are using NVidia
      My System SpecsSystem Spec


 


Similar Threads
Thread Forum
How do I set shares using Ms Account - Works fine when LOCAL account
Hi there Using a LOCAL account I have no problem with Shares -- how do I set these now using an Ms account. Samba just times out trying to access Windows machine where I'm logged on with an Ms account. Also I can't access other Windows...
Network and Sharing
Utorrent works fine in W10
Hi there W10 ==> Utorrent works 100% OK for those interested in that sort of thing -- I'd recommend using TOR though to access your favourite site(s) -- might be slower but is unblocked everywhere and you are anonymous to ISP statistic...
Software and Apps
Handbrake fails on W10 --MakeMKV still works fine
Hi there After "de-regionalising" and decrypting DVD's / Blu Ray's I convert these to MKV for my media servers. Handbrake on latest W10 build seems to miss some episodes when trying to encode DVD's with multiple episodes. I've used Handbrake for...
Software and Apps
Crashes/Freezes with in 30 mins!!!
So everytime I log into windows 10 (10041) it crashes, but not immediately only after a period of time. Ive tryed to time it and it seams to be almost random.. I check the task manager and it says my performance is running fine. PLEASE NOTE that...
BSOD Crashes and Debugging
One one of two displays works -- hardware issue
Got fedup with the daily CHKDSKs on my Win10TP install so I "cleaned" the drive and reinstalled using build 9879. First thing I noticed is that, unlike previously, only one of my two displays worked! I check the Device Manager and the default...
Drivers and Hardware
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:54.
Find Us
Twitter Facebook Google+



Windows 10 Forums