Page 1 of 2 12 LastLast
  1.    20 Mar 2015 #1
    Join Date : Mar 2015
    Posts : 12
    build 9926

    no bios


    build 9926 works ok but if i try to access bios nothing happens , i don't get (bsod) but nothing happens, i have access bios in the past before, i was going to experiment when i notice that no matter what i try system does not respond if i tap on Delete, i also try Tab, F12, F9, END, but nothing , all i do after trying is press restart and pc starts normal, is there any thing i can do short off re installing.
      My ComputerSystem Spec
  2.    21 Mar 2015 #2
    Join Date : Oct 2014
    Posts : 19
    Windows 10 Technical Preview

    Turn off fast startup.

    Fast Startup - Turn On or Off in Windows 10 - Windows 10 Forums

    This is normal behavior for pc with old bios. No need to reinstall.
    Last edited by Brink; 21 Mar 2015 at 08:21. Reason: added tutorial link for more info on how
      My ComputerSystem Spec
  3.    21 Mar 2015 #3
    Join Date : Oct 2014
    Posts : 941
    Windows 8.1, Win10Pro

    Quote Originally Posted by NonXtreme View Post
    Turn off fast startup.

    This is normal behavior for pc with old bios. No need to reinstall.
    Then, I must have an "abnormal" machine -- because it uses the old "legacy" BIOS and I have no problems getting into it, whether FastStartup is enabled or disabled. Besides, I thought FastStartup only affected the new "hibernation" implemented initially in Win8. I've not seen anything linking it to boot problems.

    Are you sure you're not meaning Fast Boot -- which is entirely different?
      My ComputerSystem Spec
  4.    21 Mar 2015 #4
    Join Date : Oct 2013
    Okotoks
    Posts : 8,810
    Windows 10 Home x64 Windows 10 Prox64

    F2?
      My ComputersSystem Spec
  5.    21 Mar 2015 #5
    Join Date : Oct 2014
    Posts : 230
    10

    If you have a UEFI rather than a BIOS, restart while holding down "Shift"
    That'lll get you to the screens where you can choose startup options (to include the UEFI).

    FWIW - my VM doesn't have a setting for the UEFI, so I suspect it's still using the BIOS.
      My ComputerSystem Spec
  6.    21 Mar 2015 #6
    Join Date : Aug 2014
    Forever West
    Posts : 3,986
    Win10 Home and Pro, Win10 Insider Preview, Win7 Home, Linux Mint

    Your System Specs does seem to imply newer hardware so UEFI most likely is the issue. I have Win10 on a 7-year-old Dell Desktop that came with Vista and a 4-5-year-old Toshiba Notebook, both had bare drives and Win10 installed without reference to UEFI.
      My ComputerSystem Spec
  7.    25 Mar 2015 #7
    Join Date : Mar 2015
    Posts : 12
    build 9926
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by NonXtreme View Post
    Turn off fast startup.

    Fast Startup - Turn On or Off in Windows 10 - Windows 10 Forums

    This is normal behavior for pc with old bios. No need to reinstall.
    try that but still nothing
      My ComputerSystem Spec
  8.    25 Mar 2015 #8
    Join Date : Mar 2015
    Posts : 12
    build 9926
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by Mark Phelps View Post
    Then, I must have an "abnormal" machine -- because it uses the old "legacy" BIOS and I have no problems getting into it, whether FastStartup is enabled or disabled. Besides, I thought FastStartup only affected the new "hibernation" implemented initially in Win8. I've not seen anything linking it to boot problems.

    Are you sure you're not meaning Fast Boot -- which is entirely different?
    try both still nothing
      My ComputerSystem Spec
  9.    25 Mar 2015 #9
    Join Date : Mar 2015
    Posts : 12
    build 9926
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by rvbfan View Post
    F2?
    try that but system started normal
      My ComputerSystem Spec
  10.    25 Mar 2015 #10
    Join Date : Mar 2015
    Posts : 12
    build 9926
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by usasma View Post
    If you have a UEFI rather than a BIOS, restart while holding down "Shift"
    That'lll get you to the screens where you can choose startup options (to include the UEFI).

    FWIW - my VM doesn't have a setting for the UEFI, so I suspect it's still using the BIOS.
    yes i have BIOS; but i try that and it took me to singing screen which i have not seen in a while sins i choose not to type my password at start up
      My ComputerSystem Spec

 
Page 1 of 2 12 LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Gigabyte UEFI bios -windows 8 or other OS?
Just curious .. Not sure if it makes much difference , but should I pick Win 8 or other OS in my bios?
General Support
how about flashing new BIOS in win10??
Greetings. I found a newer BIOS to my mobo, ASUS Maximus Ranger VII, but I'm not sure, that ASUS' EZflash will run/work in windows 10. Does anybody know something about this?
Drivers and Hardware
PCCHIPS Old Motherboard - BIOS, Keyboard, HDD problems !
Hi everyone, It's not a Windows 10 thing, but maybe someone can help me ! I'm trying to revive a very old computer here. It's a 15 year old machine. I intend to install Windows 2000 on it. It's more for fun, I really don't need the machine,...
Drivers and Hardware
Solved Enable virtualization in bios :/
Used this tool, Download Microsoft® Hardware-Assisted Virtualization Detection Tool from Official Microsoft Download Center No go VMware said the same thing boo-hoo anyone have instruction to enable in bios ? Spec's are added, Cheers.
Virtualization
Serious Problem with BIOS after installing W10.
This is as serious as it sounds. When cold booting my Acer the Acer splash screen has lost the "Press F2 for setup" option. I can't now enter the BIOS. I tried three times. Shutdown and boot. No BIOS options. Fortunately by booting into a working...
General Support
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 04:25.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums