Windows 10: Blank screen after reset windows 10

  1.    19 Apr 2016 #1

    SOLVED-Blank screen after reset windows 10


    I started doing a full clean reset of windows 10 about 30+hours ago and all I have is my monitor lights blinking as if the computer is turned off but the computer is running. I have a 2tb external connected could that be why its taking so long or is this not a normal thing, please any help would be greatly appreciated as I am worried something is messed up.
    Last edited by Causticflamingo; 19 Apr 2016 at 16:47. Reason: Solved
      My ComputerSystem Spec


  2. Posts : 2,331
    64bit Win 10 Pro ver 1703 Build 15063.296
       19 Apr 2016 #2

    Hello

    It is not normal to be taking 30+ hours. Do you have a light that indicates hard disk activity and is it flashing?

    If not I would suspect the system has frozen and so you will need to turn it off, remove the plug, wait for a minute or two and see what happens when you reconnect the power and start up.
      My ComputerSystem Spec

  3.    19 Apr 2016 #3

    philc43 said: View Post
    Hello

    It is not normal to be taking 30+ hours. Do you have a light that indicates hard disk activity and is it flashing?

    If not I would suspect the system has frozen and so you will need to turn it off, remove the plug, wait for a minute or two and see what happens when you reconnect the power and start up.
    The light on my external 2tb hdd is on if that is what you're asking? (The light is on solid no blinking)
      My ComputerSystem Spec


  4. Posts : 2,331
    64bit Win 10 Pro ver 1703 Build 15063.296
       19 Apr 2016 #4

    No I was asking about the light that is sometimes present on a desktop or laptop for the built in hard disk.
      My ComputerSystem Spec

  5.    19 Apr 2016 #5

    philc43 said: View Post
    No I was asking about the light that is sometimes present on a desktop or laptop for the built in hard disk.
    im not seeing any lights so i will try what you said about turning it off. Thank you for the quick responses!
      My ComputerSystem Spec

  6.    19 Apr 2016 #6

    Some folks have reported on other forums that having external WD drives plugged in during boot causes problems.

    I have not noticed that with mine, but then, I have not enabled the WD encryption features on mine.

    You might try disconnecting the external drive and see if that makes any difference.

    Good Luck
      My ComputerSystem Spec

  7.    19 Apr 2016 #7

    Mark Phelps said: View Post
    Some folks have reported on other forums that having external WD drives plugged in during boot causes problems.

    I have not noticed that with mine, but then, I have not enabled the WD encryption features on mine.

    You might try disconnecting the external drive and see if that makes any difference.

    Good Luck
    Thanks I tried doingg what philc43 said and it seems like everything is working fine.
      My ComputerSystem Spec


  8. Posts : 2,331
    64bit Win 10 Pro ver 1703 Build 15063.296
       19 Apr 2016 #8

    Glad to hear you have everything working again. Have a look through some of the tutorials on this site to learn more about W10 and it's various features and options.
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
Hello people, It has been a while since I posted. I have a Dell Inspiron N5050 laptop that is giving me fits. It was having an issue with explorer restarting continuously after it was upgraded from windows 7 by the customer. I recommended a clean...
So I was having a problem with my laptop stuck in a "Diagnosing Your PC" loop and then it would say, "Bad_system_config_info", and start the loop over again. So I booted from a Windows 10 USB to repair/reset it with the "Keep My Files" option....
So I'm new here, so forgive me if I'm in the wrong spot. I have a Toshiba Satellite and was operating in Windows 7 until Microsoft offered me a free upgrade to Windows 10. Last Thursday I started the download and in the end I have a blank screen...
I upgraded to Windows 10 a couple of days. The system was up and running that day and the next (yesterday 17 September). Today, the screen is blank and the mouse pointer comes up but no login box. I have tried all suggestions on the help...
I just update to build 10547 and from nowhere my start menu did not open anymore, so I try to logoff to see what happend, but when it was to show the login screen, show a blue screen with internet status icon and power icon, and mouse cursor... ...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 06:58.
Find Us