Page 1 of 3 123 LastLast
  1.    09 Apr 2016 #1
    Join Date : Dec 2015
    Posts : 16
    W10 Enterprise x64

    Help please! ~The following configuration options were auto updated


    Over and over again my computer wants to reboot then bring up the following message:

    ---
    Initializing Intel Boot Agent GE v1.3.24
    PXE 2.1 Build 086 (WfM 2.0)

    The following configuration options were automatically updated:
    - then my hard drives pop up here
    If you are running Unix, you need to configure your system using the Computer Setup Utility
    ---

    I've searched the 'net over and over about what's going on here but I can't seem to stop this from happening.
    I've tried to turn network boot off, update the BIOS, change boot order and made sure the clock is correct but none of them seem to do anything.

    I'm currently running Windows 10 Enterprise x64
    The model is an HP Compaq 8000 Elite CMT PC

    Processor is an Intel Core 2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz, 3000 Mhz, 2 Cores, 2 Log
    BIOS should be up-to-date (I believe) HP 786G7 v01.14, 10/14/2015

    I'll glady give any more details/info that could help resolve this!

    Cheers.
      My ComputerSystem Spec
  2.    09 Apr 2016 #2
    Join Date : Jan 2015
    UK, Midlands
    Posts : 10,493
    Win 10 Pro (1703)

    Hi, looks like HP cannot confirm your PC is Win 10 compatible. HP lists XP to '7
    and says this:
    http://www8.hp.com/us/en/ads/windows.../Findmyproduct

    Could you clarify:
    Have you just upgraded? Clean installed? Have you had Win 10 running successfully and now sthg has gone wrong? If so, what happened before this?

    Thanks!
      My ComputerSystem Spec
  3.    09 Apr 2016 #3
    Join Date : Dec 2015
    Posts : 16
    W10 Enterprise x64
    Thread Starter

    I bought my tower refurbished from Staples. It came with Windows 7 and I have since upgraded to Windows 10. I used the upgrade tool that kept popping up on my taskbar but I eventually did a fresh install.

    I've had zero issues with Windows itself besides this "automatic update thing".

    I wonder if the previous owner of this PC had this same issue, returned it and was later resold as refurbished.
      My ComputerSystem Spec
  4.    09 Apr 2016 #4
    Join Date : Dec 2013
    Sydney, Nova Scotia, Canada
    Posts : 10,248
    Windows 10 IoT

    Why are you running Enterprise? If there is a Windows 7 COA sticker with a product code on it, you can use that to clean install the matching version of Windows 10. PXE I believe is network boot? Sounds like your BIOS reset to defaults? I think you need to go in and change the first boot device to Windows Boot Manager or your hard drive with Windows on it. If it keeps happening I think I'd replace the motherboard CMOS battery.
      My ComputerSystem Spec
  5.    09 Apr 2016 #5
    Join Date : Dec 2015
    Posts : 16
    W10 Enterprise x64
    Thread Starter

    I was given a W10 disk so I just used that one. The tower does have that sticker so maybe I'll try to install the matching version.

    I have already changed the first boot device to the windows drive so I'll just keep an eye on it for another few days. If it keeps happening I guess I'll try changing the battery as well.
      My ComputerSystem Spec
  6.    09 Apr 2016 #6
    Join Date : Dec 2013
    Sydney, Nova Scotia, Canada
    Posts : 10,248
    Windows 10 IoT

    Quote Originally Posted by ehjay View Post
    I was given a W10 disk so I just used that one. The tower does have that sticker so maybe I'll try to install the matching version.

    I have already changed the first boot device to the windows drive so I'll just keep an eye on it for another few days. If it keeps happening I guess I'll try changing the battery as well.
    Windows 7 Pro or higher entitles you to 10 Pro, anything lower than Pro gets you 10 Home. Your Enterprise is likely a 90 day trial, not activated, or activated illegally. Sooner or latter you'll run into activation issues.
      My ComputerSystem Spec
  7.    10 Apr 2016 #7
    Join Date : Dec 2015
    Posts : 16
    W10 Enterprise x64
    Thread Starter

    Haven't had Windows 10 on here for long. I also upgraded almost immediately after buying so I have no idea if this issue was occurring with Windows 7.
      My ComputerSystem Spec
  8.    10 Apr 2016 #8
    Join Date : Dec 2013
    Sydney, Nova Scotia, Canada
    Posts : 10,248
    Windows 10 IoT

    You can download install media here, by the way. http://www.microsoft.com/en-ca/software-download/home The Windows 7 option will ask for a product code and will reject OEM keys. The Windows 8 and 10 downloads don't require and key to be entered to download the install media.
      My ComputerSystem Spec
  9.    10 Apr 2016 #9
    Join Date : Dec 2015
    Posts : 16
    W10 Enterprise x64
    Thread Starter

    Is the Windows version the cause for my issue though?
      My ComputerSystem Spec
  10.    10 Apr 2016 #10
    Join Date : Dec 2013
    Sydney, Nova Scotia, Canada
    Posts : 10,248
    Windows 10 IoT

    I don't think its Windows doing it. I think its a BIOS issue. I run 10 Enterprise on my laptop, 10 Education on my main desktop, and 10 Pro on my other PC's. I ran the Windows 8.1 Enterprise and Pro on the same PC's and never had any issues with Windows changing any of my BIOS settings. If it was my PC I would replace the CMOS battery. They are very inexpensive. You should be able to get one at a pharmacy or any place that sells PC parts.
      My ComputerSystem Spec

 
Page 1 of 3 123 LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Solved GPT configuration question
I have an unallocated 1Mb partition as the first partition (according to Easus) on my laptop drive, in addition to the recommended reserved, system and EFI partitions. Could this extraneous partition be the reason for my inability to restore from...
Installation and Upgrade
I can not agree to the options of configuration of protocol TCP/ IPv4
Friends, I can not use my connection of telephonic access to internet with Windows 10, the options of configuration in protocol do not deploy TCP/IPv4 where I must put themselves them my supplier's DNS of internet, this is the one and only negative...
General Support
Doesn't have a valid IP configuration
Hello all. I've been having the above issue at different times and it is getting a bit irritating to restart the modem(router). How can I permanently fix it so that my internet can be online 24/7 without me having resetting the box? And how...
Network and Sharing
Solved Windows startup configuration
I have an issue that I can't solve; I upgraded to Windows 10 from Windows 7 and everthing installed without problems exept when I start or restart with a usb flash drive inserted, I get "Boot manager is missing". If I remove the flash drive and...
Installation and Upgrade
Touchpad Auto Selects & Auto Opens
I just ran across a problem with 10240. When I used my touchpad to move around the desktop, icons are automatically selected and started. The problem went away after a restart but now I am very careful using my touchpad. I think I may have to...
Installation and Upgrade
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 03:30.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums