Windows 10: DPC issues!

  1.    24 Mar 2016 #1

    DPC issues!


    Hello! new to the forum, and I am having a similar issue and wondering if someone here could help me.

    What I did about two weeks ago:

    -Installed Windows updates ("mandatory" these days because of Win10...)
    -Updated my firewall (Zonealarm)
    -Updater my antivirus (Avira Antivir)
    -Vacuumed the underside of my laptop (which I do quite regularly)

    The result: I left my laptop idle for about 4-5 hours as I was out drinking Friday night, came home and turned it off after browsing Youtube. The next morning I turned it on and immediately notice that something is wrong... I hear audio crackling / lagging whenever I'm opening websites, especially heavy ones like NatGeo.com and whatnot - and not only that, the mouse cursor itself lags behind sometimes as if my CPU suddenly would not be able to handle having 5-6 tabs open in Firefox while opening a 7th for example. Have not had any issues before this. It really takes the joy away from surfing the web and listening to music at the same time (as a note using Foobar and Spotify for my music listening). Incredibly frustrating.

    Anyone have any ideas? my worst fear is that I've permanently damaged my CPU fan since the vacuuming probably made it spin faster than It's supposed to, but I have no idea how to confirm this. Could Windows update screw these things up? or my Zonealarm / Antivir updates? really seems odd since I've _never_ had any issues before. The laptop I'm using (Acer Aspire V3-571G) is about 2½ / 3 years old by now, and has worked flawlessly up to this point.

    Any help is appreciated! cheers
      My ComputerSystem Spec

  2.    28 Mar 2016 #2

    Pho3nix said: View Post

    Anyone have any ideas? my worst fear is that I've permanently damaged my CPU fan since the vacuuming probably made it spin faster than It's supposed to, but I have no idea how to confirm this.

    Any help is appreciated! cheers
    To isolate any hardware damages you could try a System Restore to a point before the update.
    (Provided that System Restore is turned on as by default it is turned off in Windows 10 for some unexplained reason )
      My ComputerSystem Spec

  3.    06 Apr 2016 #3

    theo54au said: View Post
    To isolate any hardware damages you could try a System Restore to a point before the update.
    (Provided that System Restore is turned on as by default it is turned off in Windows 10 for some unexplained reason )
    That was my first thought, but for some reason the restore point I created manually just prior to the re-boot was gone when I checked. I blame this on the max disk space usage of the SR being at 2GB (a mere 1%), I changed it to 50%).
      My ComputerSystem Spec

  4.    06 Apr 2016 #4

    I would first look at Avira and/or Zone Alarm as you stated those were both updated. Maybe remove one and see how things act. Also, pull the battery out and unplug the laptop. With both the battery out and computer unplugged, hold in the power button for 10 seconds. Leave the battery out and then plug in the unit and turn on and see how it behaves.
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
Hey all, It's my first post here, so I'll try to be as helpful in my explanations as possible. Basically I'm running Windows 10 64-bit (free download version) and am trying to use my HTC ONE (m7) with Trinus VR. For the least latency I'm...
Hi, I am looking for a bit of advice if possible. I really don't know what to call my problems, and I don't know if its related to my laptop, or the upgrade. Firstly, when dragging an internet page up or down, using the mouse pad (buttons work...
I have updated my Stream 7 to Windows 10 - I am happy with how it performs, happy with it in general (although there are some things I preferred in Windows 8.1) One thing I am not happy with is the text size issues in Modern/"Metro" apps, and...
Anyway to fix USB issues? in General Support
Hey ho. Running build 10135 and playing with it - got my USB tethering working bueno (with Jolla, Äijänpäivänjärvi build, sailfishOS) yesterday until I was playing around with Asus AI suite. Everything worked until I removed AI suite and rebooted -...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 16:37.
Find Us