1. Joined : Mar 2015
    Posts : 3
    Windows 10
       01 Mar 2015 #1

    Sound issue


    Hello fellow windows 10 users.

    So today I found out that my sound is acting very strange. Let me explain, my sound works perfectly normal on the internet(youtube) and on skype. But when I try to use an application like Minecraft, Counter Strike GO and Spotify the sound dosn't work at all. In sound settings I have speakers enabled and everything else disabled.

    Thanks,
    eugene
      My System SpecsSystem Spec


  2. Joined : Oct 2014
    Posts : 230
    10
       03 Mar 2015 #2

    Do you have more than one sound device? Look in Device Manager to see.

    Have you looked at Event Viewer for the times that you had problems?
    If not, please do this (and let us know the latest time where you had problems):
    Please do the following:
    - open Event Viewer (run eventvwr.msc from the "Run" dialog)
    - expand the Custom Views category (left click on the > next to the words "Custom Views")
    - right click on Administrative Events
    - select "Save all Events in Custom View as..."
    - save the file as Admin.evtx
    - zip up the file (right click on it, select "Send to", select "Compressed (zipped) folder")
    - upload it with your next post (if it's too big, then upload it to a free file-hosting service and post a link here).
      My System SpecsSystem Spec


  3. Joined : Feb 2015
    Bamberg Germany
    Posts : 12,894
    Microsoft Windows 10 Pro 64-bit 14393 Multiprocessor Free
       03 Mar 2015 #3

    Are you using realtek(analogue) or HDMI(digital from graphics card)? If it's realtek it could be you need to raise the volume whatever application. For example on my laptop when I watch a video in google I get an extra volume bar when I right click the red speaker icon.
      My System SpecsSystem Spec


  4. Joined : Mar 2015
    Posts : 3
    Windows 10
       03 Mar 2015 #4

    usasma said: View Post
    Do you have more than one sound device? Look in Device Manager to see.

    Have you looked at Event Viewer for the times that you had problems?
    If not, please do this (and let us know the latest time where you had problems):
    admin

    There I followed the instructions and I put up the file on my mediafire.
    Thanks for the help.
    p.s All my sound devices are disabled other then the one I am using.
      My System SpecsSystem Spec


  5. Joined : Oct 2014
    Posts : 230
    10
       03 Mar 2015 #5

    Nothing that I can see in the log relates to your audio.
    I'd have to wonder if one of the disabled devices is what's trying to play when you get no sound.

    What devices are disabled? Can you try to enable them, one-by-one, and then see if the sound plays for that?
      My System SpecsSystem Spec


  6. Joined : Oct 2013
    Penns Forrest
    Posts : 3,506
    Win_8.1-Pro, Win_10.1607-Pro, Mint_17.3
       05 Mar 2015 #6

    See if changing the playback devices to stereo helps (if it's not already stereo)

    Also, open the mixer when any of the games / apps are running - increase the volume / deselect mute for the specific app
      My System SpecsSystem Spec


  7. Joined : Mar 2015
    Posts : 3
    Windows 10
       05 Mar 2015 #7

    Fixed


    Thanks for all the help guys,
    so I done what everyone told me but it still didn't work.
    After that I tried turning "allow applications to take exclusive control of this device"
    off , and what do you know my audio was restord
    And again thanks for helping me,

    Eugene
      My System SpecsSystem Spec


  8. Joined : Oct 2013
    Penns Forrest
    Posts : 3,506
    Win_8.1-Pro, Win_10.1607-Pro, Mint_17.3
       05 Mar 2015 #8

    Good news, Eugene

    Thanks for posting the solution that worked for you - it helps other members.

    If you get the chance, please mark your thread as Solved by Eugene
    - well you can't add by Eugene, but you can marked it solved

    Thanks!,

    Bill
    .
      My System SpecsSystem Spec


 


Similar Threads
Thread Forum
Solved No sound from sound blaster
I just installed the most recent windows 10 tech preview last night; but my sound blaster pci express sound card did not get installed correctly or something because i am getting no sound at all. Please help me fix this before I roll everything back...
Drivers and Hardware
Solved Update issue.. UEFI firmware issue
14703 Any suggestions??
Installation and Setup
W10 caused sound to not work, now sound card no longer recognized
When I first went from W8.1 to W10, everything worked except the sound. Now after several updates, the icon speaker in task bar has an x by it, and when I hover mouse over icon the message states that "no audio output device is installed." When I...
Drivers and Hardware
Scanner issue
I have a Kodak 5200 all in one printer. The unit prints but won't scan to my laptop. AIO error ... then shuts down. Does anyone know of a fix?
Drivers and Hardware
Issue connecting to Win 7 PC from Win 10
When on my Win 10 PC and go to Network > Win 7 PC. Instead of connecting and letting me see the shares, it gives me an "\\COMPUTERNAME is not accessible. You might not have permission..." error. On my Win 7 PC I have all the advanced sharing...
Network and Sharing
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:58.
Find Us
Twitter Facebook Google+



Windows 10 Forums