Windows 10: Windows 10 won't boot(Either repartitioning or UEFI to blame)!

  1.    11 Mar 2016 #1

    Windows 10 won't boot(Another one!)


    So here's the story: I shrunk my windows partition on my computer to make room for a new dual-boot.I also deleted a linux install, but windows was never detected by grub2, it booted exclusively from UEFI. Due to other issues shortly thereafter I reset my bios. I then started up my computer and it loaded the MSI logo, then a black screen. I switched the BIOS to legacy boot, and started up a live cd successfully, in an attempt to rescue a few files then wipe the whole thing and restart. Linux, unfortunately would only mount partitions a, d, g(see below), as read only, giving me this message: "The NTFS partition is in an unsafe state. Please resume and shutdown Windows fully (no hibernation or fast restarting)"

    Current Status:
    My system currently has the following the following Partitions(in order):
    a)WinRE tools (ntfs, 600 MB)
    b)SYSTEM (fat32, 300 MB)
    c)Microsoft reserved partition (unknown, 128 MB)
    d)OS_Install (ntfs, 391.39 GB)
    e)no label (ntfs, 787 MB)
    f)Data (ntfs, 255.22 GB)
    g)BIOS_RVY (ntfs, 18.72 GB)
    h)246.41 GB unallocated space

    I can install and boot legacy to other OSs.

    Question: Can I fix the install? if not, How do I get the product key out of it?
    Last edited by juder11; 12 Mar 2016 at 10:04.
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
Is there currently any way to configure a custom boot logo for UEFI booting? I can only find methods for Legacy users, but no luck with UEFI. I'm kind of new to custom boot logos, so if anybody could give me some information as to if it's...
i've installed windows 10 on linux before and i've never had any problems booting it (from what i remember, through UEFI boot sources). currently the windows 10 iso seems to be the only one that isn't appearing in UEFI; i installed peppermint from...
UEFI or Windows Boot Manager? in Installation and Upgrade
I apologize in advance if I sound dense, but I'm seeing something in the BIOS that doesn't make sense to me. I have three different SSDs at this time, one each for 7, 10 upgrade, and 10 clean (the last is a slow work in progress). All of the SSDs...
Recently I played around with dual booting Linux Mint on my system. I decided that I would delete it for the present as I have other things to focus on. However, after deleting partitions and fixing my MBR to only boot windows my UEFI BIOS still...
Boot mode uefi with secure boot disable in Installation and Upgrade
Ok im about to upgrade to win 10 then do a clean install afterwards of win 10, but i wanted to assure i have everything correct before i start. I updated again my profile with Belarc to assure i have a completed list of my software, i notice this...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 16:05.
Find Us