Windows 10: Automatic execution change after updating to new build..

Page 1 of 2 12 LastLast
  1.    12 Dec 2015 #1

    Automatic execution change after updating to new build..


    Hello, before the update, when i plugged my WD Passport hard drive, it would ask me if i want to launch the autorun (which is the app to unlock drive encryption); then would open the unlocked drive in exporer. After the update, it doesn't ask me anything anymore

    So i gotta open explorer & then go inside the drive (double clic it won't even launch the unlock app!!) and launch this app manually, then manually go to the drive.. Really annoying! How can i make 10 behave like it did before this update (which brings only good apart that)?
      My ComputerSystem Spec

  2.    12 Dec 2015 #2

    Plugged it in another 10 machine (this one was intalled from a recent iso so didn't had to upgrade) and it works there.. So i dunno what went wrong really, hope someone will know..
      My ComputerSystem Spec

  3.    12 Dec 2015 #3

    unko said: View Post
    Plugged it in another 10 machine (this one was intalled from a recent iso so didn't had to upgrade) and it works there.. So i dunno what went wrong really, hope someone will know..
    Can you unlock it in that other machine and use same program on first one to lock it again ?
      My ComputersSystem Spec

  4.    12 Dec 2015 #4

    Actually it's just locked again when you power it off/disconnect it. What are you thinking?
      My ComputerSystem Spec

  5.    12 Dec 2015 #5

    unko said: View Post
    Actually it's just locked again when you power it off/disconnect it. What are you thinking?
    Which program did you use for locking it, Bitlocker from Windows ?
      My ComputersSystem Spec

  6.    12 Dec 2015 #6

    Hi, part of the question appears associated with autoplay. Does Autoplay work for any device?
    This thread may help:
    Solved Autoplay won't open in Windows 10. - Windows 10 Forums

    I appreciate you have another issue about unlocking your drive, and can't comment on that.
      My ComputerSystem Spec

  7.    12 Dec 2015 #7

    Autoplay work for ALL devices but this one..! It's built-in hardware encryption by western digital.
      My ComputerSystem Spec

  8.    12 Dec 2015 #8

    Did you try to reset settings for Autoplay ?
      My ComputersSystem Spec

  9.    12 Dec 2015 #9

    Sūre i did that..
      My ComputerSystem Spec

  10.    12 Dec 2015 #10

    unko said: View Post
    Autoplay work for ALL devices but this one..! It's built-in hardware encryption by western digital.
    Thanks, that's very useful clarification and focuses the problem.

    I'm not familiar with this product, but it seems you may need WD security software installed on your PC.

    How To Remove Western Digital Hard Drive Password - YouTube
    WD Software / Firmware | WD Support

    Assuming the update you are referring to is the November TH2 big upgrade, whatever was there to support your device may have been adversely affected. Some software has been.
      My ComputerSystem Spec


 
Page 1 of 2 12 LastLast

Related Threads
Performance & Maintenance Change Automatic Maintenance Settings in Windows 10 in Tutorials
How to Change Automatic Maintenance Settings in Windows 10 Maintenance activity refers to an application or process that helps maintain the health and performance of a Windows PC. Maintenance includes keeping Windows and applications up-to-date,...
Dear Sir I setup several times my pc. After setup its running well but when i connect net after some times windows change its resolution automatically and turn off pc sound. Please help me to get out from this problem. Arif
Updating to Build 10565 in Windows Updates and Activation
I've was on insider builds since the very beginning. Once 10240 came out I did a clean install. Now, when i opt into insider builds, I get no option to install 10565. Anyone know how to fix this?
Need help updating from build 10130 in Windows Updates and Activation
Hello ! I've been trying to update from this build in the past week, but without any luck. No matter what I did, it just didn't give me that update. I used to be on the slow route, didn't receive it, I switched to then fast route, I didn't...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 02:25.
Find Us