Page 2 of 2 FirstFirst 12
  1.    08 Dec 2015 #11
    Join Date : Jan 2015
    UK, Midlands
    Posts : 10,524
    Win 10 Pro (1703)

    Quote Originally Posted by lmaneke View Post
    None of those issues above match my problem. Maybe I should upload a video to YouTube of the issue and put a link here.
    Just a thought.. presumably you're using the 10586 post November upgrade to install Win 10. Some people reported problems after installing that.

    If you could get the previous version (10240) it might be interesting to compare.
    Download Windows 10 RTM Build 10240 ISO - Microsoft News
    Otherwise you need someone who's solved exactly your issue, or an analysis of your boot sequence. I'd assume you are familiar with such tools..
      My ComputerSystem Spec
  2.    08 Dec 2015 #12
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 70
    W7 x64 & W10 Pro x64 (Dual boot)

    Quote Originally Posted by lmaneke View Post
    None of those issues above match my problem. Maybe I should upload a video to YouTube of the issue and put a link here.
    Is your issue similar to this:?? http://answers.microsoft.com/en-us/w...16430c7?auth=1

    Do you get the W 10 boot logo showing twice after a 1-2 secs black screen and the spinning circle somewhat laggy?? If yes, nothing you can do so far, until MS releases a fix. This started after 10586.xx build.
    I'm seeing this on 2 Sony laptops.
    Thanks.
      My ComputerSystem Spec
  3.    08 Dec 2015 #13
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 496
    Windows 10 Pro x64 1607
    Thread Starter

    Yes that is the issue Vaio. Good thing I'm not the only one.

    I'm back to 10240 now. No issues. I'll wait on 10586
      My ComputerSystem Spec
  4.    08 Dec 2015 #14
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 70
    W7 x64 & W10 Pro x64 (Dual boot)

    Quote Originally Posted by lmaneke View Post
    Yes that is the issue Vaio. Good thing I'm not the only one.

    I'm back to 10240 now. No issues. I'll wait on 10586
    FYI, on build 10586.17 no matter if you do a clean install or update from 10240 to 10586 the issue is still there. Uninstalling GPU drivers does not help because even with MS graphics it's there. It's something in the boot files that causes this and it seems that laptops are mostly affected. Also FastStartup disabled does not solve the problem. I'm not even sure that MS has acknowledged this problem. We'll see...
    This issue does not affect W 10 performance, it's a cosmetic issue, at least it seems to...
      My ComputerSystem Spec
  5.    08 Dec 2015 #15
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 496
    Windows 10 Pro x64 1607
    Thread Starter

    Well thanks for everyone's input and help.
      My ComputerSystem Spec
  6.    08 Dec 2015 #16
    Join Date : Jan 2015
    UK, Midlands
    Posts : 10,524
    Win 10 Pro (1703)

    Quote Originally Posted by lmaneke View Post
    Well thanks for everyone's input and help.
    Glad we were able to point you in the right direction. So although the problem with 10586 remains, provided you block updates for now, please mark the thread solved.
      My ComputerSystem Spec
  7.    09 Dec 2015 #17
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 87
    Win10Pro 64bit build 10586.17

    I don't think the thread should be marked solved, as it's clearly NOT. Future searches will just confuse people to think the answer lies here when in fact there isn't an answer yet.
    IMHO
      My ComputerSystem Spec
  8.    09 Dec 2015 #18
    Join Date : Jan 2015
    UK, Midlands
    Posts : 10,524
    Win 10 Pro (1703)

    Quote Originally Posted by JIGSAW View Post
    I don't think the thread should be marked solved, as it's clearly NOT. Future searches will just confuse people to think the answer lies here when in fact there isn't an answer yet.
    IMHO
    In one way I agree with you.. and the option is up to Imaneke who has a 'working solution' i.e. the PC works. From that point of view, the immediate problem has 'gone away'. If Imaneke is looking for further input, the thread can be left open. This issue appears to be intractable from what I've read for those who experience it, and there is a fuller thread on it elsewhere. It's a totally unacceptable situation. Is 'solved'= 'I no longer have immediate functional problems requiring input' or 'completely resolved technically'?
      My ComputerSystem Spec
  9.    10 Dec 2015 #19
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 70
    W7 x64 & W10 Pro x64 (Dual boot)

    Quote Originally Posted by dalchina View Post
    In one way I agree with you.. and the option is up to Imaneke who has a 'working solution' i.e. the PC works. From that point of view, the immediate problem has 'gone away'. If Imaneke is looking for further input, the thread can be left open. This issue appears to be intractable from what I've read for those who experience it, and there is a fuller thread on it elsewhere. It's a totally unacceptable situation. Is 'solved'= 'I no longer have immediate functional problems requiring input' or 'completely resolved technically'?
    dalchina,

    You missed the point of this thread, it does not involve slow boot times, but the W 10 GUI logo flashing and appearing twice with also laggy spinning dots.
    To make it easier for you, it's the boot sequence that has changed in build 10586.

    The boot after restart or cold boot on Windows 10 GA Build 10240:
    1. BIOS
    2. Windows Boot Logo
    3. Blank Black Screen
    4. Login Screen

    The boot after restart or cold boot on Windows 10 GA Build 10586:
    1. BIOS
    2. Windows Boot Logo
    3. Blank Black Screen
    4. Windows Boot Logo flashing twice with laggy spinning dots.
    5. Login Screen

    Step 4 is the difference.


    And I do not think that this issue is solved, unless a user reverts back to build 10240.
    Just my opinion.
      My ComputerSystem Spec

 
Page 2 of 2 FirstFirst 12


Similar Threads
Thread Forum
Solved Windows 10 (commerical version) long boot up time
Hi, I recently got Windows 10 upgrade. I have a SSD, Intel i7 processor. The problem is there is about one minute delay after the Windows animation has finished (on boot up) until I get to the lock screen. It means that booting up takes...
General Support
An annoying issue with 1511 clean installs
I just performed a clean install of 1511 on a machine that refused to update. The install went fine. However, I noticed the following curious thing: when I invoke context menu on the desktop and choose "Display settings" or "Personalize" commands...
Installation and Upgrade
Really Annoying and Potentially Very Serious Audio Issue
I'm not really sure when this started happening.. Recently, I think. But I have the curse of an absent mind. Memory and many other psychological things come to me with considerable difficulty. But anyways.. I'm getting off-topic already. My audio...
Software and Apps
Using an OEM version and want to upgrade to a retail version
There's a good chance that my computer will need major new parts and I'm afraid that it will not activate when fixes. I would like to use the operation system that I already configured to my liking. Can I buy a retail version of Windows 10 and just...
Installation and Upgrade
Annoying issue with multiple desktops. Is there a way to fix it?
Say I have a desktop 1 with Word open. If I then open another desktop (desktop 2), and then open a word file from my hard drive on desktop 2, windows 10 will take me out of desktop 2, put be back on desktop 1, and then open the file I requested. I...
Software and Apps
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 08:45.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums