Page 15 of 25 FirstFirst ... 51314151617 ... LastLast
  1.    25 Jan 2016 #141
    Join Date : Jan 2016
    Posts : 1
    Win10

    Hey guys. Its pretty annoying having an SSD, and then this delay after login
    So I discovered my problem in the event viewer, under system, after login, it spent time on resolving these addresses.

    Name resolution for the name win10.ipv6.microsoft.com. timed out after none of the configured DNS servers responded.
    (took 7 seconds after winlogin)

    Name resolution for the name ctldl.windowsupdate.com timed out after none of the configured DNS servers responded.
    (took 5 seconds after ^^ previous)

    then finally, third party one,
    Name resolution for the name ping3.teamviewer.com timed out after none of the configured DNS servers responded.
    (another 4 seconds)

    So thats about 16 seconds "hang time".

    Windows 10 probably assumes your always connected to the internet.

    I am not sure though, how to get it to stop doing this unnecessary task on boot. Teamviewer i can understand. Ipv6, you could disable it probably under networking, but then your home networking gets all in a knot.
      My ComputerSystem Spec
  2.    25 Jan 2016 #142
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 496
    Windows 10 Pro x64 1607

    I have the same issue with boot on 10586. I also had an issue where after the upgrade I had 3 Recovery partitions, which some people have stated that the old recovery partitions are not big enough to handle the winre environment.

    I went back to 10240 and the boot and system issues are no longer there.

    The insider preview 11099 is supposed to have fixed the boot issue, but I'm not in the loop for insider builds.
      My ComputerSystem Spec
  3.    25 Jan 2016 #143
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 87
    Win10Pro 64bit build 10586.17

    ^ Lets &%$#* hope so
      My ComputerSystem Spec
  4.    25 Jan 2016 #144
    Join Date : Oct 2014
    Posts : 1,422
    win 10 Insider

    Lucky me I don't have this problem of slow login time but I had to fix this on my sister's HP Pavilion dv6 laptop around Christmas time.

    I was thinking video drivers but windows said it had the latest. Device manager showed an AMD AND Intel driver - bit of a surprise as I hadn't come across the hybrid video setup before. I noticed a couple of you mentioned this is what they had as well.

    Anyway, looking at the C: drive I saw a folder called WU-CCC2 dated 23 Dec 2015. The long and short of it is that this was an update for the Catalyst Control Centre. I updated it and since then her comp has logged in just as it should.

    In her case, it was darned Nvidea drivers but I was mightily pleased at the instant, and permanent, fix I stumbled upon.

    Now, I have no idea whether this is relevant to any of you, but if my story starts to ring any bells, you could give it a go.

    Good luck to you all.
      My ComputerSystem Spec
  5.    26 Jan 2016 #145
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 87
    Win10Pro 64bit build 10586.17

    Nvidea drivers & Catalyst Control Centre ... 2 completely different beasts ??

    I also don't think it's IPv6 ... Mine is disabled
      My ComputerSystem Spec
  6.    26 Jan 2016 #146
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 496
    Windows 10 Pro x64 1607

    Mine is not related to ipv6 due to not being connected to a network.

    All drivers are the latest.

    This is a MS Bug and its still not fixed even with the new update release
    Last edited by lmaneke; 28 Jan 2016 at 17:39.
      My ComputerSystem Spec
  7.    28 Jan 2016 #147
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 87
    Win10Pro 64bit build 10586.17

    Mine seems to be fixed after the last update

    Click image for larger version. 

Name:	Screenshot_33.jpg 
Views:	35 
Size:	7.9 KB 
ID:	61201
      My ComputerSystem Spec
  8.    28 Jan 2016 #148
    Join Date : Nov 2015
    Posts : 62
    Win10Pro_64; Win10Pro_64 insider

    Mine is not fixed. But there seems to be two boot issues: the double boot logo and the long login screen. I have the long login screen (30 sec) and that is not fixed. Since I don’t have the double boot logo I can’t say anything about that. But if that seems to be fixed I’m glad for all of you who were having that problem.
      My ComputerSystem Spec
  9.    28 Jan 2016 #149
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 87
    Win10Pro 64bit build 10586.17

    ... and on the 5th start it's back to being slow again

    @ Elegast Im also on the long login screen .... It's weird how it worked perfectly fast for 2x cold starts & 2x restarts after that update and suddenly it's broken again, how the f#$%
      My ComputerSystem Spec
  10.    28 Jan 2016 #150
    Join Date : Nov 2015
    Posts : 62
    Win10Pro_64; Win10Pro_64 insider

    Jigsaw, I'm sorry to hear that the problem is back.
      My ComputerSystem Spec

 
Page 15 of 25 FirstFirst ... 51314151617 ... LastLast


Similar Threads
Thread Forum
problem with upgrade to windows 10 home, version 1511, 10586
tried to install the upgrade to windows 10 home, version 1511, 10586, and it refuses to take, keeps telling me there's a problem and to try again later.
Installation and Upgrade
Windows 10 Build 10586 (TH2) Update Problem.
I used the Media Creation Tool to perform the update to 10586. I have W10 Pro x64. All appears to be fine except for one thing. When I go to PC Settings|Update & security|Recovery and click on 'Restart now' my PC does an ordinary restart. It no...
Installation and Upgrade
Very slow login after awhile
Hi, since a clean install of windows 10 the login is very slow but that happens after awhile. When I create a new user and copy all my files to that user everything is fine and fast but after awhile without installing anything or changing the...
Performance & Maintenance
Solved WIn 10 10586 64 Pro Slow Share Access over SMB and ReadyNAS 516
I have a share mapped to my ReadyNAS 516 to all of my media over SMB. There are multiple directories in that share from small to large. Every time I access that share from Windows 10 I get the green progress bar and it takes forever to cache and...
Network and Sharing
Login screen slow to come up?
Hi, I have the PIN page setup to show on my machine. The screens go into standby after a while - and when I come back to the machine, I have to press something on my keyboard - then wait about 4-5 seconds for the screen to come up - before I can...
Performance & Maintenance
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 18:48.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums