Page 26 of 98 FirstFirst ... 1624252627283676 ... LastLast
  1.    16 Oct 2014 #251

    Hi there

    INBOUND network connections via HOSTNAME from W7 / Linux servers TO W10 don't work properly -- via IP address they work OK.

    Blocking port 139 seems to fix this (??) -- works though.

    Note problem is FROM W7 / Linux TO W10. (Other way around it works fine).

    Cheers
    jimbo
      My System SpecsSystem Spec


  2. Joined : Aug 2014
    Australia, Adelaide
    Posts : 1,394
    W7 Ultimate SP1 (64 bit), LM 18.1 MATE (64 bit), W10IP VM, W10 Home
       16 Oct 2014 #252

    jimbo45 said: View Post
    INBOUND network connections via HOSTNAME from W7 / Linux servers TO W10 don't work properly -- via IP address they work OK.

    Blocking port 139 seems to fix this (??) -- works though.

    Note problem is FROM W7 / Linux TO W10. (Other way around it works fine).
    I got it running eventually without having to change any port settings.

    Are you certain that there aren't any other services/programs causing the issue (e.g. blocking/using the required ports)?
      My System SpecsSystem Spec

  3.    16 Oct 2014 #253

    lehnerus2000 said: View Post
    I got it running eventually without having to change any port settings.

    Are you certain that there aren't any other services/programs causing the issue (e.g. blocking/using the required ports)?
    Hi there

    I've installed (and re-installed) this "Ad Nauseam" both on VM's and Real machines as updates AND FRESH INSTALLS - and EVERY time I've had the same problem - I've even re-downloaded the iso several times too. I've done a NEW W7 install and a complete Linux server re-install -- EVERY TIME without exception in every possible combination I've had the networking INBOUND problem.

    I've probably tested this stuff in more different ways and on as much different hardware than most people in sophisticated Labs who get PAID to test this. !!!

    All I can say is my W10 system is the GB version of the ENTERPRISE technical preview X-64.

    So I haven't a clue in why on my systems its not working properly. I've done Fresh installs, Update from W8.1, run on Real machines (both INTEL and AMD), run as Virtual machines too on W7 / W8.1 / Linux / even a W10 HOST. VM's I've run on HYPER-V and VMWARE.

    I can't imagine a scenario I HAVEN'T tested ( I haven't tried VBOX - but I don't intend to use that anyway). So I just GIVE UP at this point.

    The Port 139 cludge gets round the problem -- but obviously not a satisfactory answer.

    Cheers
    jimbo
    Last edited by jimbo45; 16 Oct 2014 at 11:48.
      My System SpecsSystem Spec


  4. Joined : Jul 2014
    San Jose, California
    Posts : 1,956
    Ubuntu14.04x64 MintMate17x64 Win10Prox64
       16 Oct 2014 #254

    @jimbo45,
    I am not really sure where the problem is but definitely it's not Windows 10. All my home devices: Windows 7, Windows 8.1, Ipad, Iphone and Media Players(2) can access Win10 both Wired and Wirelessly without any problem.

    As fas as port 139, it is for File and Printer Sharing set in my Firewall and I did not have to do anything with it.

    Just a thought, have you reset your Router or even check if they have a new firmware ? Or if you have another Network Card to try ?
      My System SpecsSystem Spec


  5. Joined : Oct 2013
    Nothern Ohio
    Posts : 446
    Windows 7/64 Professional
       16 Oct 2014 #255

    How can I bypass the password/pin number when I start W-10?
    When I start W-10 I just want it to load to the desktop without me doing anything.
      My System SpecsSystem Spec


  6. Joined : Oct 2013
    A Finnish ex-pat in Germany
    Posts : 9,575
    Windows 10 Pro
       16 Oct 2014 #256

    Layback Bear said: View Post
    How can I bypass the password/pin number when I start W-10?
    When I start W-10 I just want it to load to the desktop without me doing anything.
    Use Netplwiz as told in this tutorial (Option One), applies to Windows 10, too: Log On User Account Automatically at Windows 8 Startup
      My System SpecsSystem Spec


  7. Joined : Oct 2013
    Nothern Ohio
    Posts : 446
    Windows 7/64 Professional
       16 Oct 2014 #257

    Thanks for the quick reply. I have been trying that tutorial for a hour with out any luck.
    I have also lost the ability to use a pin number. Now it tells me my password for the Microsoft account isn't any good but I can still log in using my named account Jack.

    I'm going back and try some more.
    If I have to keep logging in W-10 every time it's useless to me.

    I dumb. I figured it out. I change the setting on one account. (Jack admin) when I changed it on (Jack admin and Microsoft account) it worked.
    Last edited by Layback Bear; 16 Oct 2014 at 14:32.
      My System SpecsSystem Spec


  8. Joined : Jan 2014
    Posts : 700
    Host W8.0 x64 Guest W10 x86
       16 Oct 2014 #258

    Just a thought. If something in the bug list gets fixed will it be posted here? Or more likely in the News forum?
      My System SpecsSystem Spec


  9. Joined : Oct 2013
    A Finnish ex-pat in Germany
    Posts : 9,575
    Windows 10 Pro
       16 Oct 2014 #259

    I will try to monitor this thread and post confirmed fixes.
      My System SpecsSystem Spec


  10. Joined : Jan 2014
    Posts : 700
    Host W8.0 x64 Guest W10 x86
       16 Oct 2014 #260

    Kari said: View Post
    I will try to monitor this thread and post confirmed fixes.
    Thank you.
      My System SpecsSystem Spec


 
Page 26 of 98 FirstFirst ... 1624252627283676 ... LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Where can bugs in builds be reported?
Other than the built in feedback app - because it has a bug for me on build 10166 and is just a blue windows with a logo that doesn't provide any means to do anything with it. On build 10166, I'm finding there to be many bugs. Some of them are: ...
General Support
Build 10162 Opinions/Problems/Bugs
Admins please delete
Windows Insider
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:15.
Find Us
Twitter Facebook Google+



Windows 10 Forums