Critcal Error: Your Start Menu Isn't Working

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast

  1. Posts : 10
    Windows 10
       #21

    Stigus,

    Yes, the Start Menu not working and the error message appeared at the same time this morning. These two behaviors always appear together and NOT independently.

    I will try to create a new user account and see what that does. I don't know how to do that, but will find out. Can a created user account be deleted later on?

    Phil
      My Computer

  2. Brink's Avatar
    Posts : 59,107
    64-bit Windows 11 Pro for Workstations
       #22

    Phil3 said:
    Stigus,

    Yes, the Start Menu not working and the error message appeared at the same time this morning. These two behaviors always appear together and NOT independently.

    I will try to create a new user account and see what that does. I don't know how to do that, but will find out. Can a created user account be deleted later on?

    Phil
    @Phil3,

    Here you go to help. :)

    https://www.tenforums.com/tutorials/5...dows-10-a.html

    https://www.tenforums.com/tutorials/5...dows-10-a.html
      My Computers


  3. Posts : 10
    Windows 10
       #23

    Thank you. I went with Option 3 and the error message (Your Start menu isn't working...), does NOT appear! But, it still does for the original user profile that was always on the computer. Can I create another account, make that an admin account, and delete the original account that is causing problems? How can I tell what is an admin account?

    Phil
      My Computer


  4. Posts : 20
    Windows 10 64-bit
       #24

    Phil3 said:
    Thank you. I went with Option 3 and the error message (Your Start menu isn't working...), does NOT appear! But, it still does for the original user profile that was always on the computer. Can I create another account, make that an admin account, and delete the original account that is causing problems? How can I tell what is an admin account?

    Phil
    Yeah, it's pretty weird that making new accounts keep working. Just remember to move all the files from users/OLDACCOUNT/documents and pictures etc to the new one. You can make the new user admin in group settings, I have no time to explain right now, but googling "make win 10 admin user" or somehting had me up and running on new admin account pretty fast :)
      My Computer

  5. Brink's Avatar
    Posts : 59,107
    64-bit Windows 11 Pro for Workstations
       #25
      My Computers

  6. leafdesigner's Avatar
    Posts : 42
    Windows 10 Home x64
    Thread Starter
       #26

    Brink said:
    Do they still work when you click on them?

    Is this happening only with desktop apps and not Windows apps (modern apps from Store)?

    Is it only with a few desktop apps or all of them?

    If so, here's a couple of things to try:
    Thanks, Brink. I will try those options. The icons do work...they just look generic.

    It seems to be a mixed bag as to which ones are generic. For example, the Hightail icon (online ftp service) is fine, but all the Adobe products are generic.
      My Computer

  7. Brink's Avatar
    Posts : 59,107
    64-bit Windows 11 Pro for Workstations
       #27

    If that doesn't help, then see if reinstalling one of the affected programs may sort it.
      My Computers

  8. leafdesigner's Avatar
    Posts : 42
    Windows 10 Home x64
    Thread Starter
       #28

    Brink said:
    If that doesn't help, then see if reinstalling one of the affected programs may sort it.
    Hi Brink

    Unfortunately, rebuilding the icon cache didn't help. I also uninstalled/reinstalled one of the affected programs, but the icon for that one was still generic-looking after the reinstall.
      My Computer

  9. Brink's Avatar
    Posts : 59,107
    64-bit Windows 11 Pro for Workstations
       #29

    I'm afraid that I'm stumped as well for why the icons don't display properly in Start.
      My Computers

  10. leafdesigner's Avatar
    Posts : 42
    Windows 10 Home x64
    Thread Starter
       #30

    Brink said:
    I'm afraid that I'm stumped as well for why the icons don't display properly in Start.
    The weird thing is that many other icons look fine. They seem to be mostly the Adobe Creative Suite icons. There's a few others that aren't right, but it's mostly the Adobe ones. So I may try the Adobe forums and see if anyone there has any insight. Thanks for all your help.
      My Computer


 
Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 18:56.
Find Us




Windows 10 Forums