1. Joined : Aug 2015
    Posts : 1
    windows 10 64bit
       29 Aug 2015 #1

    What i am annoyed by Windows 10


    Hi folks

    This is not a troll thread.

    I managed to upgrade to the current OS from my previous Win 7.

    Just something to share with the readers. Maybe there are suggestions on improving my whole setup

    1) Slow bootup. ( Even when i change the settings to straight boot to the start page ( ignoring the login screen ), it still stops at the login page, stating no internet access and wants me to key in the password. Wifi was working well on my phone and others although this is random, but not rare.

    2) Too slow when giving suggestions to keywords, for e.g. when im key in calculator at the Search Windows, it will not display anything or list out applications for awhile. I have to click the icon again.

    3) The taskbar would not autohide even though it was set that way. I did not have any unread notifications. I have to restart to rectify it.

    Hardware-wise, nothing has changed except that i have added additional 8gm DDR3 rams. Main OS drive is a Sandisk SSD. I have removed few startup programs, and it is still not as fast.

    Please advise.

    Thank you
      My System SpecsSystem Spec


  2. Joined : Dec 2013
    England
    Posts : 837
    Windows IP 15007 Windows 14393.693
       29 Aug 2015 #2

    Hi,
    Welcome to the forums, as you have multiple issues, it's better to do a clean install after saving your programs and important data to an external hard drive.
    Create iso image and do a clean install:ESD to ISO - Create Bootable ISO from Windows 10 ESD File - Windows 10 Forums
      My System SpecsSystem Spec


  3. Joined : Dec 2014
    Posts : 12
    7 Premium VM 10
       30 Aug 2015 #3

    When I first upgraded my laptop which is a core 2 Duo initially booting and running in the beginning were slow and after I'd say 3 or 4 days it all settled down. Now it runs pretty much like did with the 7 premium. My suggestion is to let it run a few days to allow it to do its house keeping.. Then make the call to either go back or not..
      My System SpecsSystem Spec


  4. Joined : May 2015
    Central IL
    Posts : 3,067
    EL Capitan
       31 Aug 2015 #4

    When I did the upgrade on my laptop. I just did the upgrade, but had it wipe out all previous drivers, etc. I have not had any issues this second time around with 10.

    I do get lockups every now and then, which is caused by background processes locking the OS for a bit. Booting without the Lock Screen, makes it especially faster. Make sure that you have all updates installed for your machine for the Drivers.
      My System SpecsSystem Spec


  5. Joined : May 2015
    Central IL
    Posts : 3,067
    EL Capitan
       31 Aug 2015 #5

    dsherman said: View Post
    When I first upgraded my laptop which is a core 2 Duo initially booting and running in the beginning were slow and after I'd say 3 or 4 days it all settled down. Now it runs pretty much like did with the 7 premium. My suggestion is to let it run a few days to allow it to do its house keeping.. Then make the call to either go back or not..
    I did a Insider install on a machine that I use for test purposes, that is a Intel Core 2 Duo. No problems with it running slow from the beginning.

    Of course that was a clean install, no previous windows on the drive.
      My System SpecsSystem Spec


  6. Joined : Jul 2015
    Posts : 101
    Windows 8.1 pro upgraded to Windows 10 pro
       31 Aug 2015 #6

    my wifes laptop was originally a windows 7 unit then upgraded to 8.1 now upgraded to 10... its slower than Christmas on opening files and programs... granted its legacy bios
    where I drive for a living shes gotta wait til I get home to do a clean install and see if that improves it... if not i'll put 8.1 back on it ... at least it booted and open stuff faster.....

    my system on the other hand is 8.1 originally upgraded to 10
    performance is ok... multitasks ok... booting forever but once booted its ok... theres a minute to 2 minute blank screen during boot that I cant seem to fix... and fast boot is enabled bios updated all drivers work some I had to revert to original 8.1 version tho and disable driver auto- update other than that mine seems ok
      My System SpecsSystem Spec


 

Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:53.
Find Us
Twitter Facebook Google+



Windows 10 Forums