Page 2 of 2 FirstFirst 12
  1.    30 Aug 2015 #11
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 4
    windows 10
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by aelaan View Post
    Lenovo installs specific drivers in Windows 8(.1) and 7 that are not compatible with W10. I know, we run a huge Lenovo user install. The drivers are part of their "improvement" packages that gives you battery saver, network drivers and the likes. Upgrade windows 7 or 8.1 to windows 10 to register the eligibility and then take a backup of the data and clean install from the Windows 10 ISO. I know, I know the upgrade tool told you your system was compatible and the fact of the matter is that the drivers are running (like they will run and they do not pose any security risk) the fact of the matter is that these drivers cause interrupt issues with the operating system. Similar to keeping your network on all the time and not let the software turn it off (bluetooth is also one of them). Sorry to be the bringer of this news, we have had over 45 upgrades so far and had to remove the Lenovo tools, even that did not help much so we wiped and reinstalled. by the way these were mostly T series laptops (T420s, T520 and 530), for some reason the X1 Carbon is not affected...
    Thanks everyone... I disabled the battery saving actions on the start up and the problem has stopped! There were three with high impact.
      My ComputerSystem Spec
  2.    30 Aug 2015 #12
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 4
    windows 10
    Thread Starter

    Really appreciate all the suggestions - thank you all!!
      My ComputerSystem Spec
  3.    30 Aug 2015 #13
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 169
    windows 10

    It seems as if I am having exactly the same problem, when writing emails on my Desk Top PC (Yahoo Mail)

    I not only did a Clean Install but also formatted the Disc.

    Being a 'one finger' typist, I don't type very fast but Windows 10 just can't seem to keep up.

    The Cursor randomly freezes for a few seconds or else starts missing letters, all of which is incredibly annoying.
      My ComputerSystem Spec
  4.    30 Aug 2015 #14
    Join Date : Apr 2015
    Posts : 12,999
    W10Prox64

    Quote Originally Posted by Cyberdesigner View Post
    It seems as if I am having exactly the same problem, when writing emails on my Desk Top PC (Yahoo Mail)

    I not only did a Clean Install but also formatted the Disc.

    Being a 'one finger' typist, I don't type very fast but Windows 10 just can't seem to keep up.

    The Cursor randomly freezes for a few seconds or else starts missing letters, all of which is incredibly annoying.
    Are you accessing yahoo mail through Google Chrome Browser x64? If you are, uninstall it and put the x86 version on.
      My ComputerSystem Spec
  5.    30 Aug 2015 #15
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 169
    windows 10

    Quote Originally Posted by simrick View Post
    Are you accessing yahoo mail through Google Chrome Browser x64? If you are, uninstall it and put the x86 version on.
    No I only use Edge and only want to use Edge.

    No problem typing on Forums, its just on Yahoo mail
      My ComputerSystem Spec
  6.    30 Aug 2015 #16
    Join Date : May 2015
    Posts : 112

    I have seen this same problem with Edge. Both on my HP laptops, and my custom built ASUS desktop. All updated drivers. I moved the desktop back to Windows 7 because I'm assuming the first gen ASUS drivers are probably flaky. Well that, and it has an NVidia 970 card. I'll clean install that box in another month or so when the dust settles. Whatever the newest version of Chrome is solved all my issues on the interwebs for my HPs. Much like some of these other issues, I'm assuming Microsoft has a few revisions to make to its new browser. Once it's cleaned up I'll be cutting over to it.
      My ComputerSystem Spec
  7.    30 Aug 2015 #17
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 169
    windows 10

    Quote Originally Posted by MrBill View Post
    I have seen this same problem with Edge. Both on my HP laptops, and my custom built ASUS desktop. All updated drivers. I moved the desktop back to Windows 7 because I'm assuming the first gen ASUS drivers are probably flaky. Well that, and it has an NVidia 970 card. I'll clean install that box in another month or so when the dust settles. Whatever the newest version of Chrome is solved all my issues on the interwebs for my HPs. Much like some of these other issues, I'm assuming Microsoft has a few revisions to make to its new browser. Once it's cleaned up I'll be cutting over to it.
    Ok Thanks

    But I don't like Chrome and I would rather put up with the typing glitch, until Microsoft have sorted it out than use it.
      My ComputerSystem Spec
  8.    30 Aug 2015 #18
    Join Date : Apr 2015
    Posts : 12,999
    W10Prox64

    Quote Originally Posted by Cyberdesigner View Post
    Ok Thanks

    But I don't like Chrome and I would rather put up with the typing glitch, until Microsoft have sorted it out than use it.
    Have you tried Yahoo mail with Internet Explorer? Just curious.
      My ComputerSystem Spec
  9.    30 Aug 2015 #19
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 169
    windows 10

    Quote Originally Posted by simrick View Post
    Have you tried Yahoo mail with Internet Explorer? Just curious.
    No and I don't want to.

    But I've just been typing an email and it did it ok this time.

    I'm wondering if the Pop Ups have anything to do with it, they are all over Yahoo email.
      My ComputerSystem Spec

 
Page 2 of 2 FirstFirst 12


Similar Threads
Thread Forum
Impossible for laptop to upgrade to Windows 10
Yesterday i received a notification that my laptop was approved and confirmed ready to upgrade to Windows 10. So i launched the Windows 10 Upgrade popup and initiated the upgrade. It reached the screen where a round circle appears with the...
Installation and Upgrade
How to stop dialog box making me type in password for Administrator?
It seems now that every time I run or delete an EXE file, the system makes me type in the password for the Administrator; especially as I typically do stuff in the dark, having to locate the keys for my password is a real pain. Now, I don't mind...
General Support
Impossible to set Edge to use google.com...?
When I type in google.com in any address bar (Chrome, Edge, Firefox), Google redirects me to google.se (yes I am in Sweden). I don't know why, it really is not the same thing and there are many issues with this, but I guess Google has some idea of...
Browsers and Email
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 10:56.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums