Windows Explorer & Microsoft Account issues.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

  1. Posts : 514
    Windows 10
       #21

    Please download Farbar Recovery Scan Tool and save it onto your Desktop. If your default download location is not your Desktop, drag it out of it's location onto the Desktop.
    Download Farbar Recovery Scan Tool
    If we have to run Farbar more than once, refer this SS.
    https://i.imgur.com/yUxNw0j.gif
    Note: You need to run the version compatible with your system. If you are not sure which version applies to your system download both of them and try to run them. Only one of them will run on your system, that will be the right version.
    Double-click to run it. When the tool opens click Yes to disclaimer.
    Press Scan button.
    It will make a log (FRST.txt) on the Desktop.
    The first time the tool is run, it makes also another log (Addition.txt) on the Desktop.
    The logs are large, upload them using this. No time delays/Captcha-I'm not a Robot/account/registration needed. Give us the links please.
    Free file sharing without registration and size limits
    https://i.imgur.com/7UiiqWr.gif
    https://i.imgur.com/6N1gfOj.gif
      My Computer


  2. Posts : 40
    Windows 10
    Thread Starter
       #22

    Alright, here are the logs:
    Windows Explorer & Microsoft Account issues. Attached Files
      My Computer


  3. Posts : 30
    Windows 10 enterprise
       #23

    Just get a normal windows download from official image

    - - - Updated - - -

    Why u create logs that identify for layer attack. When u had same issue from same image windows without applications
      My Computer


  4. Posts : 514
    Windows 10
       #24

    Got them, in Addition, have a look at the error logs, whilst I look at other areas.
      My Computer


  5. Posts : 40
    Windows 10
    Thread Starter
       #25

    exzo said:
    Just get a normal windows download from official image

    - - - Updated - - -

    Why u create logs that identify for layer attack. When u had same issue from same image windows without applications
    The ISO that I used for my host system & VM is legitimate. I've even provided a hash value. Doing a search of said hash value online brings up posts on MyDigitalLife, Microsoft Forums & others.
      My Computer


  6. Posts : 5,430
    Windows 11 Home
       #26

    Silexium said:
    This is a per-user problem, not a machine-wide problem. I created a new local account - "Test" & signed-in to it; "Hide protected operating system files" worked without issues. Then I signed-in to my Microsoft Account, restarted & "Hide protected operating system files" broke.
    Showing system files is considered malware like behavior, some antiviruses and maintenance tools block it.
    I would try to close all software running in the background and then I would try to change it to see, if it works.
      My Computer


  7. Posts : 40
    Windows 10
    Thread Starter
       #27

    TairikuOkami said:
    Showing system files is considered malware like behavior, some antiviruses and maintenance tools block it.
    I would try to close all software running in the background and then I would try to change it to see, if it works.
    Thank you for the suggestion! I just went into Safe mode & "Hide protected operating system files" WORKED! Defender was disabled in Safe mode. So, something in Normal mode is interfering with Windows Explorer & the "Hide protected operating system files" option.

    - - - Updated - - -

    Here's a screenshot:

    - - - Updated - - -

    So, I disabled Defender using Defender Control 1.7 (Defender Control v1.7). Unfortunately, the issue wasn't fixed.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Windows Explorer & Microsoft Account issues.-screenshot-1-.png  
      My Computer


  8. Posts : 30
    Windows 10 enterprise
       #28

    Common issue. Next time

    - - - Updated - - -

    Auslogics boost speed try it has great tweaking try kill switch of comodo it can cure entries in tools section and try advanced systemcare its named like that adv. Systemcare. It will def. Fix it. But beware remove these after issue fixed. U can even set windows to dark mode pretty with auslogics

    - - - Updated - - -

    I still think it's ur ISO

    - - - Updated - - -

    Flash bios?

    - - - Updated - - -

    Maybe someones fixng ur computer hide prot files is used on networks shared usually only
      My Computer


  9. Posts : 40
    Windows 10
    Thread Starter
       #29

    exzo said:
    Common issue. Next time

    - - - Updated - - -

    Auslogics boost speed try it has great tweaking try kill switch of comodo it can cure entries in tools section and try advanced systemcare its named like that adv. Systemcare. It will def. Fix it. But beware remove these after issue fixed. U can even set windows to dark mode pretty with auslogics

    - - - Updated - - -

    I still think it's ur ISO

    - - - Updated - - -

    Flash bios?

    - - - Updated - - -

    Maybe someones fixng ur computer hide prot files is used on networks shared usually only
    I don't see what my BIOS & ISO have to do with this. My BIOS is on the latest version & my ISO is legitimate. Besides, I'm not flashing my BIOS to fix a minuscule issue because BIOS flashing is extremely risky. When Windows breaks, you can reinstall it. When your BIOS breaks, you're out of luck.
      My Computer


  10. Posts : 30
    Windows 10 enterprise
       #30

    It does by now always quite did bios, iso, reg.

    - - - Updated - - -

    Sometimes u just need to blow out house before winter ends before summer wind
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 15:49.
Find Us




Windows 10 Forums