Black Screen after Windows Loading Screen


  1. Posts : 3
    Windows 10 64-bit
       #1

    Black Screen after Windows Loading Screen


    Hey Guys,
    after the Windows loading screen with the rotating circle, I only get a black screen... I already started windows in save mode and disabled all startup-programs etc. but it didn't work... after that, I tried to start Windows in a clean boot, but after I shut down Windows and tried to restart in (with a clear restart) I had a black screen after the loading screen again... I have absolut no more idea, what I can do :/ Thank you for your help, Guys!
      My Computer

  2. FreeBooter's Avatar
    Posts : 3,987
    Windows 10 Pro 64-bit
       #2

    Uninstall graphic card driver to see if its causing the problem.
      My Computer

  3. dalchina's Avatar
    Posts : 29,978
    Win 10 Pro (1903)
       #3

    If you are trying to get your PC booting normally again, and your problem relates to having configured startups improperly, and you have system restore enabled, you could try

    - boot your PC from a Win 10 bootable install medium
    (You can create one if you don't have one on another PC using the MS media creation tool - via Google)
    - click 'Repair your computer'
    - navigate to advanced startup options and System Restore.
    - select a System Restore point created before you changed your boot configuration.

    Note: System Restore will only be available if you have ever enabled it after any last Windows upgrade.

    Note: we have no idea what problems you were experiencing in Normal mode.
      My Computers


  4. Posts : 3
    Windows 10 64-bit
    Thread Starter
       #4

    FreeBooter said:
    Uninstall graphic card driver to see if its causing the problem.
    Do I have to use the Mainboard as output for my monitor, after I deleted the graphic card driver? Otherwise, It didn't work... :/

    Edit: Forget it, it did work! (for now... haha) Thank you!
      My Computer

  5. Steve C's Avatar
    Posts : 6,287
    Windows 10 Pro 64 bit
       #5

    I had this issue on a PC using a 2012 Gigabyte motherboard. GB advised me to turn off the Fast Boot option in the BIOS and all has been fine since. Suggest you turn off any Fast Boot / Fast Startup options in the BIOS and Windows.
      My Computers


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 22:20.
Find Us




Windows 10 Forums