MSI Gaming M5 z270


  1. Posts : 84
    Windows 10
       #1

    MSI Gaming M5 z270


    Hey guys I had a weird situation earlier today, I cleaned my entire pc made sure everything was hooked up right and booted into bios and it froze on me in bios! Now here is what I noted..


    USB hub had Fitbit plugged into it along with my cell, Also I have 2 NVME drives and unknowingly hooked up into disabled ports 5 and 6 my Blu-ray drive and storage drive which have now been moved.

    What I've done so far:

    I have re-flashed the bios to latest version just to rule out anything with that and moved the bluray and storage drive to ports 3 and 4 over 5 and 6. I have not been able to get it to freeze again and I have tried unplugged things and plugging them in while posting I have enabled XMP. I have already performed memtest about 2 months ago and memory checks out OK!.

    System Specifications:
    CPU: Intel 6700k | GPU: EVGA 1080TI FTW3 | MB: MSI Gaming M5 | PSU: EVGA 850W G2 Supernova | Ram: Corsair LPX 32GB @ 2400Mhz. 4x8 | SSD: NVME M.2 970 Evo 1TB, NVME M.2 960 Evo 512GB | WD Black 2TB | Monitor: Dell S2716DGR, 1440P @ 144hz. | UserBenchmark:https://www.userbenchmark.com/UserRun/12873764 |


    Any help is welcome, I do not have any crash reports or BSOD as of this time.
      My Computer


  2. Posts : 84
    Windows 10
    Thread Starter
       #2

    Update: I changed out my USB3 HUB I found an error in the reliability tracker maybe this could have caused my issue?

    Description
    A problem with your hardware caused Windows to stop working correctly.Problem signatureProblem Event Name: LiveKernelEventCode: 144Parameter 1: 3003Parameter 2: ffffc88173c755c0Parameter 3: 40010000Parameter 4: 0OS version: 10_0_17763Service Pack: 0_0Product: 256_1OS Version: 10.0.17763.2.0.0.256.48Locale ID: 1033

    No blue screens or any other errors, I plan to upgrade soon but I still need this one to work until then.
    Last edited by rinji07; 15 Feb 2019 at 23:26.
      My Computer


  3. Posts : 84
    Windows 10
    Thread Starter
       #3

    Well today my pc failed to boot and reset all my bios settings to default, I had XMP enabled and a custom fan profile active that was about it. I think my board is dying out on me. Will update further with any problems I find but I am just gonna have to upgrade it.
      My Computer


  4. Posts : 84
    Windows 10
    Thread Starter
       #4

    Ok so I ended up getting a new motherboard, cpu and ram and this error came up again today but about the time of it doing it I had unplugged a ihome speaker I had charging and plugged it back in real fast and windows said it didn't recognize the last USB device I had plugged in, I am thinking these are probably related.I have cleared all logs and will try to reproduce it later tomorrow.
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 19:07.
Find Us




Windows 10 Forums