Page 2 of 2 FirstFirst 12

  1. Joined : Dec 2013
    England
    Posts : 837
    Windows IP 15007 Windows 14393.693
       02 Aug 2015 #11

    aindriu80 said: View Post
    Yes, I tried that for the second post. I disabled all but Chrome.
    Any 3rd party AV program like AVG, Avast...etc?
      My System SpecsSystem Spec


  2. Joined : Aug 2015
    Monaghan
    Posts : 13
    Windows 10
       02 Aug 2015 #12

    I didn't have any AV program installed, I just put on AVG anti virus and it got 30 virus - mostly malware. But the big lag after the windows logo/before the lock screen is still there. Windows 10 runs very quick apart from that though.
      My System SpecsSystem Spec


  3. Joined : Dec 2013
    England
    Posts : 837
    Windows IP 15007 Windows 14393.693
       02 Aug 2015 #13

    aindriu80 said: View Post
    I didn't have any AV program installed, I just put on AVG anti virus and it got 30 virus - mostly malware. But the big lag after the windows logo/before the lock screen is still there. Windows 10 runs very quick apart from that though.
    You could request for support in Anti virus section of this forum, one of the experts might be able to help remove any infections.
    https://www.tenforums.com/antivirus-f...stem-security/
      My System SpecsSystem Spec


  4. Joined : Aug 2015
    Monaghan
    Posts : 13
    Windows 10
       02 Aug 2015 #14

    I have tried a few things and I think its the graphics card that is causing the problem. When I go to device manager and disable either the AMD Radeon HD 7400M Series or Intel HD Graphics 3000 and do a reboot i get a very poor resolution on the screen but it goes to the lock screen almost immediately (like 5 seconds). When I re enable the AMD again it takes around a minute. I checked to see if I have an up to date driver for both and it says I have but its not working smoothly.
      My System SpecsSystem Spec


  5. Joined : Jul 2015
    Posts : 57
    Windows 10 Pro
       02 Aug 2015 #15

    I have everything in Startup disabled and disabled video card and still get between 20 - 30 second black screen.
      My System SpecsSystem Spec


  6. Joined : Jul 2015
    FLorida
    Posts : 100
    Windows 10 Pro
       02 Aug 2015 #16

    My first five boots were like that, but then I got an error for C++ Runtime, and I rebooted again, and it went right to the lockscreen. I tried power off, and on, and it was instant again. Hmmm
      My System SpecsSystem Spec


  7. Joined : Nov 2015
    Posts : 10
    Windows 10 build 586
       13 Dec 2015 #17

    aindriu80 said: View Post
    thanks for the reply ! I disabled all but chrome from the startup list but no changes. I don't think I have any virus but I will run the scan. I think it must be a Microsoft problem and not my machine.
    After trying everything I did a upgrade repair and that fixed it
      My System SpecsSystem Spec


  8. Joined : Aug 2015
    Monaghan
    Posts : 13
    Windows 10
       13 Dec 2015 #18

    I got a solution to my long boot up time :

    open regedit
    search for EnableULPS
    change the value to "0"
    reboot


    Go to the start button, choose run, then type msconfig and press Ok.
    On the system configuration window, choose the "Boot.INI" tab.


    Check “No Gui Boot”, then lower the timeout to a more manageable time (or keep it at zero)
      My System SpecsSystem Spec


 
Page 2 of 2 FirstFirst 12


Similar Threads
Thread Forum
We close our Laptop's and it's takes a Long Time to re-start
My wife and I both have HP laptops that has Win 7.... We upgraded to Win 10 and now every time we close or they time out and shut off. It takes a REAL long time to re-start... The ON button is always lit and the WiFi light remains on I had to hold...
Performance & Maintenance
Long Installing time for Windows 10 Pro
Cpu: i7 4790k Main Drive: Kingston Hyperx Fury M.2 Windows 8.1 Pro to Windows 10 pro Using MediaCreationToolx64 to upgrade After 6 hours of installing the blue circle proceeded to 10% with 34% copying files. I wonder am i the only one? I...
Installation and Setup
Unusually long boot time
I can't quite get a handle on this issue. Why would having USB drives attached to system increase boot time from 8 seconds to 110 seconds? Never happened on old 560 box, but does on new 3847. Dell says, "That's the way it is". Sounds odd....
Drivers and Hardware
Settings > Apps & Features takes a very long time to start
The default display settings for the SETTINGS > SYSTEM > Apps & Features page are to display apps "By Size" and to look for apps on "All Drives". The latter is particularly stupid when you consider that Windows and the Store app install all apps to...
Software and Apps
Long install time
I chose to try the upgrade exe file to install Windows 10 update to Windows 8.1. I started at 5PM. It is now 1015 PM and it's at 25%. I don't dare stop it, but have others experienced this? I forgot to mention that the upgrade is going on to 5 year...
Installation and Setup
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:34.
Find Us
Twitter Facebook Google+



Windows 10 Forums