Windows 10: Failed tooltips

  1.    2 Weeks Ago #1

    Failed tooltips


    Hi guys - I'm new here!
    I'd just like to say I'm still disappointed with the build quality of the new generation of Windows starting with Windows ME. They still haven't got it working seamlessly! This time I'd like to complain about the recurrent problem of tooltips that don't disappear.
    Click image for larger version. 

Name:	Win10 failed tooltip.jpg 
Views:	24 
Size:	27.5 KB 
ID:	183488
    In fact right now I can see three instances of the tooltip but only one is 'real', the other two are captured in the image file I am posting. I highlighted one pink to show which was captured already: when I took the screenshot, I could only see two and the 'real' white one is fixed on my screen while the pink one is fixed to the window that it is a part of.
    The tooltip should have disappeared when I moved my mouse away. Why has this happened? Perhaps someone could say that my tablet isn't fully compatible as it was imported (Chuwi Hi10) but the problem still exists... I'm sort of venting but maybe someone can help?

    Thanks
    Kent
      My ComputerSystem Spec


  2. Posts : 11,792
    Windows 10 (Pro and Insider Pro)
       2 Weeks Ago #2

    kentos said: View Post
    Hi guys - I'm new here!
    I'd just like to say I'm still disappointed with the build quality of the new generation of Windows starting with Windows ME. They still haven't got it working seamlessly! This time I'd like to complain about the recurrent problem of tooltips that don't disappear.
    Click image for larger version. 

Name:	Win10 failed tooltip.jpg 
Views:	24 
Size:	27.5 KB 
ID:	183488
    In fact right now I can see three instances of the tooltip but only one is 'real', the other two are captured in the image file I am posting. I highlighted one pink to show which was captured already: when I took the screenshot, I could only see two and the 'real' white one is fixed on my screen while the pink one is fixed to the window that it is a part of.
    The tooltip should have disappeared when I moved my mouse away. Why has this happened? Perhaps someone could say that my tablet isn't fully compatible as it was imported (Chuwi Hi10) but the problem still exists... I'm sort of venting but maybe someone can help?

    Thanks
    Kent
    hi Kent and welcome to Ten forums!

    Think it's not compatibility problem. More like some apps problems. I have those typically in Edge browser. Sometimes they just wont get away.

    In which applications is this happening?
      My ComputerSystem Spec

  3.    1 Week Ago #3

    Hi AndreTen.
    Thankyou for your response. As you see, it was happening in Explorer but when I say they don't disappear, they are always at the top of the draw order, even after pressing the windows key to display the desktop or trying to open a new app. Actually in a fullscreen app or video it may not be present, indeed that may be the way to clear it. I'll get back to you if when I notice it again.
    Cheers Kent
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
I have already inquired about this in the past, but I can't seem to get a response from anyone. I would really appreciate some help with this please :). In order to customize which fields/properties are displayed in the tooltips for any given...
I am new to Win 10, just purchased a Surface Pro 4 about two weeks ago. Not loving it. Several things that is driving me nuts: The ToolTips that appear when I hover my mouse over the system tray disappear The Surface Pen loses functionality:...
Tooltips not showing in Chrome in Browsers and Email
For a while now I've noticed that Chrome isn't showing tooltips anywhere. Either when hovering over links or images. I am not sure what's preventing them from showing.
tooltips for videos? in General Support
hi... does anyone know what controls the tooltips for files and videos? for mp4 it shows the size and the length and whether it's available offline for webm and flash it shows the size and the date and i'd like to make them all the same... ...
No tooltips appear in General Support
Looks like I spoke too soon - it's gone again. Seems to come and go randomly, sometimes works again after reboot and sometimes not.

Tags for this Thread

Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 20:22.
Find Us