Windows 10: GTA V runs slower after windows 10 upgrade Solved

  1.    30 Jul 2015 #1

    GTA V runs slower after windows 10 upgrade


    before I upgraded I had windows 8.1, and the GTA ran well.
    I upgraded to windows 10 yesterday and when I started to play it was slow. too slow.
    I don't have a very good computer, but it didn't bother the game to run well before, and now, when I start running the game it alerts me that my pc doesn't fit the system requirements. It never alerted that before.
    I have no idea what the reason is. please, help me

    CPU: Intel(R) Core(TM) i5-3550 CPU @ 3.30GHz
    GPU: NVIDIA GeForce GT 520
    RAM: 8 GB
    64 bit system
    Last edited by Jamess1; 30 Jul 2015 at 14:50.
      My ComputerSystem Spec

  2.    30 Jul 2015 #2

    System Specs would be helpful CPU GPU ect.....
      My ComputerSystem Spec

  3.    30 Jul 2015 #3

    technically, my system can't run GTA V, I don't know how it did it, but I don't argue with that lol.
    Oh, I forgot to mention: Now when I start running the GTA it alerts that my pc doesn't fit the system requirements.

    CPU: Intel(R) Core(TM) i5-3550 CPU @ 3.30GHz
    GPU: NVIDIA GeForce GT 520
    RAM: 8 GB
    64 bit system
      My ComputerSystem Spec


  4. Posts : 1,502
    Windows 10 Pro Insider Preview x64
       30 Jul 2015 #4

    Uninstall and reinstall your graphics card driver. Something may have gone wonky during the upgrade.

    I'm not sure that Nvidia has put out Windows 10 drivers for the 500 series cards. You may be stuck using the 8.1 drivers for now. Either way, though, I'd still reinstall your GPU driver.

    GTA V actually ran quite a bit faster for me after going from 8.1 to 10.
      My ComputerSystem Spec

  5.    30 Jul 2015 #5

    I can't believe I solved it! I just had to update the graphic card. I did it before you answered it, when I searched for my graphic card's name, and only now I checked the game lol

    thank you so much, ComedyCarnage and blackroseMD1!
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
Slower speeds with windows 10? in Network and Sharing
Hello, My speeds before on speedtest were about 130 mbps. After just installing windows 10 I am getting a max of about 90. Any fix for this? What is the problem?
What is the next build? 10166 runs too well in Installation and Upgrade
Seeking for the latest release? If 10176 is illegal then give me another release to test....
Appmodel process seems to take off and run at the slightest tickle! Not running in the attached image, but it seems to fire up at the strangest times. If I just move a shortcut to my User Folder it will run for about 2 minutes @ 15-20% cpu. ...
I am currently struggling to get 10049 installed here: I first upgraded to 10049 on March 30th, the download took about 20 minutes. The install became stuck at 3% for over 25-30 minutes or so, then it continued. The process went smoothly and...
Hi there WD passport (small self powered 2 TB USB3 drive) has appalling performance compared with an OLD laptop HDD that I connect via a USB2==>SATA cable to USB2 port. Same file (2GB mp4 video) copied to a directory on the SSD. External...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 16:36.
Find Us