Windows 10: Lost sound

Page 1 of 2 12 LastLast
  1.    19 Nov 2017 #1

    Lost sound


    Click image for larger version. 

Name:	Snip  sound.PNG 
Views:	25 
Size:	45.4 KB 
ID:	164717My Logitech S-220 speaker system was working fine with my Asus 2007 desktop with Win 10 until I moved to my son's house. At this time I allowed Microsoft to update Win 10; something about fall .I wonder if this lost the sound. Logitech forum was hopeless. If any one has a solution it would be much appreciated. I included the snip if it is useful. Thanks for any help Soddy
      My ComputerSystem Spec

  2.    20 Nov 2017 #2

    Hi, it sounds like you have received the upgrade to the latest Win 10 build, 1709, 'Fall Creator's Upgrade' or FCU.

    You can check this by looking at your Update History, and latest build number - Windows key + R, winver.

    There are a number of threads here about people losing sound after an upgrade. It doesn't happen to everyone.
    Some ideas:
    Lost sound after latest Windows 10 update (Sound Blaster Z) Solved - Windows 10 Forums
    No sound after Windows 10 Update 11/3/2017 Solved - Windows 10 Forums
    Sound stopped working after Creative Update Solved - Windows 10 Forums

    When you get such an upgrade, drivers are replaced.
    Sometimes you need to change a setting, and in general, sometimes people need to use older drivers, not newer.
    E.g.
    Lost sound after latest Windows 10 update (Sound Blaster Z) Solved - Page 2 - Windows 10 Forums

    Feel free to search the forum for
    "no sound" "no sound FCU" "no sound Fall" etc

    Do you have sound via headphones?
    Do the green bars move on that display you posted when you play sound?
    You can use this:
    Click image for larger version. 

Name:	1.jpg 
Views:	22 
Size:	72.9 KB 
ID:	164746

    Assuming your speakers are connected by USB and have a driver (are they?) check your Device Manager shows they are present. You can try uninstalling and reinstalling the driver.
      My ComputerSystem Spec

  3.    20 Nov 2017 #3

    Thanks


    Thanks Dalchina for your information I plugged in headphonesijnto the blue connection; no sound.
    I see red bars moving and video action on Youtube but no sound On checking properties, all the devices in the snip are working. My computer says the drivers are up to date.Can you suggest what I should now do
      My ComputerSystem Spec

  4.    21 Nov 2017 #4

    As my previous post:
    Do the green bars move on that display you posted when you play sound?

    When you get such an upgrade, drivers are replaced.
    Sometimes you need to change a setting, and in general, sometimes people need to use older drivers, not newer.

    Suggest you try obtaining an older version of your driver.

    Was there anything useful in the threads I posted?
      My ComputerSystem Spec

  5.    24 Nov 2017 #5

    Thanks for your patience. I right clicked on the VIA HD Audio Win 01 Speaker and this time I saw the green bars moving and pressing Test gave me strong sound. When I tried to play a YouTube video there was no sound. so the problem remains. How can I have sound in the test but not for tube. Thanks for your help
      My ComputerSystem Spec

  6.    25 Nov 2017 #6

    If you play an audio file on your PC does that work? E.g. using Windows media player or VLC player etc.

    Which browser are you using?

    Rt click on your volume icon in the system tray, click Volume Mixer, check the volume control for that browser.
    Click image for larger version. 

Name:	1.jpg 
Views:	16 
Size:	35.3 KB 
ID:	165454

    Check the top setting here:
    Click image for larger version. 

Name:	1.jpg 
Views:	14 
Size:	62.0 KB 
ID:	165455

    Failing that research
    no sound from browser
    no sound playing youtube video
      My ComputerSystem Spec

  7.    25 Nov 2017 #7

    Volume mix


    Click image for larger version. 

Name:	Volume mix.PNG 
Views:	13 
Size:	84.8 KB 
ID:	165483This is the Volume mix I see. When I click on the aplication icon system I get a screen labeled SOUND. There is a label Windows default. and I canchoose various sounds like start up etc. I so not see how to gget to Properties
      My ComputerSystem Spec

  8.    25 Nov 2017 #8

    It's very easy if you have a proper start menu (I use Classic Shell (free).

    In Win 10, e.g. Win key+ S, Control, click Control Panel, click Internet Options.

    (there's probably a more direct way - but as I say, I don't have to bother messing about like that...!)
      My ComputerSystem Spec

  9.    25 Nov 2017 #9

    Options


    When I click Internet Options I get this snip, I tried all the top menu options. Under the advanced I found "allow active content to run on my compouter. I did not find the line you indicated just below Security. Is there another way to enable playing YouTube videos? Thanks
    Click image for larger version. 

Name:	Snip Options.PNG 
Views:	11 
Size:	40.1 KB 
ID:	165572
      My ComputerSystem Spec

  10.    26 Nov 2017 #10

    Play sounds in webpages (2nd down in my screenshot) is what you're looking for.

    With your browser running, do you see a volume control for it as per screenshot in post #7?
      My ComputerSystem Spec


 
Page 1 of 2 12 LastLast

Related Threads
Hello there, As in the title: I have lost sound after latest Windows 10 update, which happened yesterday (23rd June 2017) - I am using Creative Sound Blaster Z sound card. I have tried reinstalling the drivers, then reinstalling the device, then...
Completely Lost Sound in Drivers and Hardware
Hi long time no see. Here I come with my problem So I decided to clean my PC, been a while and had to clean it. So I disconnected everything from motherboard cleaned everything etc. Connecting everything back in, have no sound. 1st thought...
Lost sound after crash in Drivers and Hardware
I'll try to keep this brief for now. Can provide more details later if requested. Basically what happened, computer froze when I moved mouse to get out of screen saver. I waited around 5 to 10 minutes, tried to open Task Manager but it was still...
Solved Media PC lost all sound suddenly in Drivers and Hardware
Hope someone can help with this: have a media PC outputting to a TV through HDMI, both sound and picture. Worked fine up until yesterday, was ok in afternoon, turned on in evening and no sound, picture is fine still. Don't know if anything was...
Lost the sound. in Drivers and Hardware
After installing Windows 10,for some reason I have no sound to my monitor speakers. I upgraded from Windows 7 where there were no problems.When I open Device Manager/ Audio inputs and outputs.click on speakers it says "this device is working...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 14:41.
Find Us