1. Joined : Jul 2015
    Posts : 2
    Windows 10 64 bit
       29 Jul 2015 #1

    Sound doesn't work after installing Build 10240 Windows 10 please help


    My sound won't work after I installed windows 10. I'm using Conexant SmartAudio HD by the way. I tried using youtube for a solution but everything was for older builds. Please can anyone help me?
      My System SpecsSystem Spec


  2. Joined : Jul 2015
    Posts : 5
    win 10
       29 Jul 2015 #2

    you may have to go to playback devices and select your sound card
      My System SpecsSystem Spec


  3. Joined : Jul 2015
    Posts : 2
    Windows 10 64 bit
       30 Jul 2015 #3

    Tenderfoot said: View Post
    you may have to go to playback devices and select your sound card
    but my conexant smartaudio hd is the only playback device it shows
      My System SpecsSystem Spec


  4. Joined : Jan 2015
    UK, Midlands
    Posts : 6,587
    Win 10 Pro (1607)
       19 Aug 2015 #4

    Hi, did you upgrade or clean install?
    What driver is installed? Device Manager, Sound, rt click on Conexant..., properties, details

    Is your PC a laptop or a desktop?

    I have a 5 yr old HP laptop with Conexant HD SmartAudio 221, driver dated 2008. That's the latest available, it seems.

    This works with everything I've tried EXCEPT Audacity later than v2.03 (others report similar) and any ASHAMPOO programs that require a sound card.
    I upgraded from Win 8.1.

    There are many posts around about no sound after installing Win 10, so worth looking around. Good luck.
      My System SpecsSystem Spec


  5. Joined : Jan 2015
    UK, Midlands
    Posts : 6,587
    Win 10 Pro (1607)
       08 Sep 2015 #5

    Hi, don't know if you fixed it, but this is discussed in detail here:
    http://www.tomsguide.com/answers/id-...ate-sound.html

    Solutions from disabling enhancements to reducing available RAM
      My System SpecsSystem Spec


 


Similar Threads
Thread Forum
sound blaster on build 10240
I cannot get my surround 5.1 audio to work with this most recent build of 10240; and i cannot get into the enhancements that are supposed to be available for my card which is the x-fi titanium pci express sound card from creative. Is there any way...
Drivers and Hardware
Something strange happened when installing Build 10240
Hey all, Newbie here. I'm a long time Windows users and have used all incarnations since 95, so I know my way around the system - but something just happened and it has me stumped! The other day, I downloaded an ISO of Build 10240 via...
Installation and Setup
W10 caused sound to not work, now sound card no longer recognized
When I first went from W8.1 to W10, everything worked except the sound. Now after several updates, the icon speaker in task bar has an x by it, and when I hover mouse over icon the message states that "no audio output device is installed." When I...
Drivers and Hardware
Solved Build 9879 after updates - Taskbar doesn't work
Hi there After applying the latest set of updates to my Windows build 9879 running on VMWARE workstation 10 the Taskbar no longer functions - the taskbar appears but clicking any item results in NOTHING. Desktop Icons work so programs can run...
Virtualization
Windows 10 Search doesn't work
Hi there The Search doesn't work properly whether done via Brink's method (using the Charms and getting the search bar up) or searching using the menu search. (You can use file explorer but if I just want to find a file I shouldn't have to use...
General Support
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:51.
Find Us
Twitter Facebook Google+



Windows 10 Forums