Page 2 of 2 FirstFirst 12
  1.    03 Jul 2017 #11
    Join Date : Jul 2017
    Posts : 2
    Windows 10

    Quote Originally Posted by Zelioom View Post
    Thanks for the keywords Serrin, helped me find this thread. Unfortunately rolling back/installing older drivers did not fix the issue for me. Sound was playing through my headphones just fine before I installed the Windows 10 Creators Update.
    I'm sorry to hear that, are you using a creative sound card? Did you restart after rolling the drivers back? Did you roll back the drivers for "Sound Blaster Audio Controller" or for one of the other Sound Blaster entries? I specifically did the one for the Audio Controller but you could try the others too if you already have tried that one.

    Try going into control panel > Hardware and Sound > Sound and making sure the settings there and the default devices seem correct.

    Play a file that has audio and see if the green equalizer bars move for any of the items listed while the file is playing even if you can't hear anything. If the green bar is moving set that device to active and see if you get your sound back.
      My ComputerSystem Spec
  2.    03 Jul 2017 #12
    Join Date : Jul 2017
    Posts : 2
    Windows 10

    Quote Originally Posted by Serrin View Post
    I'm sorry to hear that, are you using a creative sound card? Did you restart after rolling the drivers back? Did you roll back the drivers for "Sound Blaster Audio Controller" or for one of the other Sound Blaster entries? I specifically did the one for the Audio Controller but you could try the others too if you already have tried that one.
    Try going into control panel > Hardware and Sound > Sound and making sure the settings there and the default devices seem correct.

    Play a file that has audio and see if the green equalizer bars move for any of the items listed while the file is playing even if you can't hear anything. If the green bar is moving set that device to active and see if you get your sound back.
    Yeah, I have a Sound Blaster Z. I have tried pretty much everything. I've tried multiple older driver updates and they didn't have any effect. I've also made sure that default audio devices were correct, it was showing the green bars, but no actual sound was coming from my headphones. My microphone will still work through my sound card. Onboard audio still works fine.
      My ComputerSystem Spec
  3.    05 Jul 2017 #13
    Join Date : Jul 2017
    Posts : 1
    Windows 10

    Quote Originally Posted by Chewsock View Post
    Unfortunately that didn't solve the problem for me. It's strange. In sound blaster z control panel, i can go to the SBX Pro and do a test thing that has all speakers working properly. But when I got to test speakers it only plays out of the front left and right.

    "Edit: Works now. I don't know what happened, and it's kind of embarrassing, but it looks like windows for some reason turned down all system sounds to 0. I then did the test, and it went through front L and front R, but i guess center, base and rear all went off of system sounds so didn't play anything?? Oh well...hours lost. Thanks for your help and suggestions."
    Thank you for mentioning this! Turns out I was having the same issue! Last hour I spent debugging this and it was just the volume.
      My ComputerSystem Spec
  4.    09 Jul 2017 #14
    Join Date : Jul 2017
    Posts : 1
    Windows 10 Pro

    Was having same issue with my Sound Blaster Z getting muddled sound in browsers. Seemed to work okay in games though. Rolled back to the 6/24/2016 driver, restarted (full shut down and startup), had to go into the Creative Console speaker settings and switch it from 5.1 to Stereo (that's all I have hooked up) and it worked.
      My ComputerSystem Spec
  5.    13 Jul 2017 #15
    Join Date : Jul 2017
    Posts : 1
    Windows 10 Home

    Quote Originally Posted by TairikuOkami View Post
    Make sure, you have the latest driver.

    http://support.creative.com/Products/ProductDetails.aspx?catID=1&subCatID=1005&prodID=21402&prodName=Sound%20Blaster%20Z&subCatName=Z-Series&CatName=Sound+Blaster&VARSET=prodfaq:PRODFAQ_21402,VARSET=CategoryID:1


    EDIT: It seems, that installing the latest Sound Blaster Controller Audio driver causes the issue.

    Rollback to the previous driver, it should solve the issue.
    I registered here only to thank you.

    THANK YOU!

    Rolling back my creative audio driver (for a Soundblaster Z card) brought back my center- and bass speakers.
    Working driver version: 6.0.103.34 (from 7.Feb.2017)
      My ComputerSystem Spec
  6.    21 Aug 2017 #16
    Join Date : Aug 2017
    Posts : 1
    Windows 10 Creators Update

    Quote Originally Posted by aroddo View Post
    I registered here only to thank you.

    THANK YOU!

    Rolling back my creative audio driver (for a Soundblaster Z card) brought back my center- and bass speakers.
    Working driver version: 6.0.103.34 (from 7.Feb.2017)
    I've a Sound Blaster Zx card & after rolling back the Audio Controller and restarting the box, shows me the latest driver once again, without center and sub woofer output (F&D 5.1). Frustrated, I enabled the built in audio from BIOS and restarted the device & all of a sudden center and sub woofer started working for Zx. Although the Audio Controller shows "Rollback" grayed out, version remains the latest. Well, am too happy that it is working.
      My ComputerSystem Spec
  7.    19 Sep 2017 #17
    Join Date : Jul 2016
    Earth
    Posts : 213
    Windows 10 pro on both

    Its a problem with thw Windows update driver make sure you dl the one from vendor i keep the latest sbz driver from creative handy 2 times now i lost sound but installing over the current windows 10 fubar driver solves it
      My ComputerSystem Spec
  8.    27 Sep 2017 #18
    Join Date : Sep 2017
    Posts : 1
    W10

    Hello! In advance i apologize for my bad English, i want to share my solution to the problem with the Sound Blaster Z sound card in Windows 10. Often when i turned on the computer, i did not have a sound and only helped reboot. It turns out that in Windows 10 enabled the fast boot mode by default because of which there were problems with the load of the sound card driver. After disabling the quick boot mode, the problem disappeared. Yes, the driver is better to use the previous one, from the end of 2016.
      My ComputerSystem Spec
  9.    2 Weeks Ago #19
    Join Date : Mar 2015
    Posts : 11
    Windows 7 x64

    Same issue after letting Fall Creator's update install last night. Very frustrating but based on comments here I rolled back to the previous Win10 driver set and I have control and volume again. Crossing my fingers for a Creative driver update soon.
      My ComputerSystem Spec

 
Page 2 of 2 FirstFirst 12


Similar Threads
Thread Forum
Solved No sound from sound blaster
I just installed the most recent windows 10 tech preview last night; but my sound blaster pci express sound card did not get installed correctly or something because i am getting no sound at all. Please help me fix this before I roll everything back...
Drivers and Hardware
Lost Sound After Windows 10 Update
Hello and thank you beforehand for any help anyone can give me. I just built a PC that has Windows 10 and a Headphones/Speakers Jack in the front of the case. Right after I logged in, I got a Windows 10 Update which automatically ran. Afterwards,...
Windows Updates and Activation
Driver Creative Sound Blaster Audigy 4 Pro. for Windows 10
Hi, My Sound Blaster Audigy 4 Pro. I wanted to ask if there is Driver or something better and that works for the sound card Creative Sound Blaster Audigy 4 Pro. Here are the Driver for the Creative Sound Blaster Audigy 4 upgraded to Windows 10,...
Drivers and Hardware
Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro - default Win sound indicator?
Hi, I just bought this sound card and installed drivers for Windows 10. (and a crapton of bloatware with UI of Win XP media player...) Everything works well except one thing: when I change the sound (or mute) I don't see Windows 10 volume bar. I...
Drivers and Hardware
Sound Issue in Windows 10 with Sound Blaster X-Fi Titanium
Hello -- After I upgraded to Windows 10 from 7 Pro, there was no sound. Obviously, Creative Labs has yet to release compatible drivers for many of their sound cards. Nevertheless, I found out that I'd make it work by changing its modes back and...
Drivers and Hardware
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 12:57.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums