HD not accessible. Can't take ownership.

Page 1 of 2 12 LastLast

  1. Posts : 8
    windows 10
       #1

    HD not accessible. Can't take ownership.


    Trying to install a hard drive to my system.
    Says it is inaccessible.

    Images will help explain the problem.

    HD not accessible. Can't take ownership.-2017_03_26_01_32_441.png

    HD not accessible. Can't take ownership.-2017_03_26_01_33_142.png

    HD not accessible. Can't take ownership.-2017_03_26_01_33_353.png

    HD not accessible. Can't take ownership.-2017_03_26_01_33_584.png

    Tried 3 different HDs, and cables. Rebooted into safe mode.
    Tried takeownership
    Tried takeown /F command in cmd

    Was working before.

    Any help appreciated.
    Last edited by Lonepine; 25 Mar 2017 at 22:40.
      My Computers


  2. Posts : 51
    Windows 10 Pro 64bit
       #2

    did you set it up in Computer management or when there does it say unallocated?? If so you need to allocate it..
      My Computer


  3. Posts : 12,735
    Windows 11 Pro
       #3

    Please post a screenshot of Disk Management Disk Management - How to Post a Screenshot of
      My Computer


  4. Posts : 8
    windows 10
    Thread Starter
       #4

    essenbe said:
    Please post a screenshot of Disk Management Disk Management - How to Post a Screenshot of
    It doesn't show up there...


    HD not accessible. Can't take ownership.-2017_03_26_03_39_001.png
      My Computers


  5. Posts : 25,100
    10 Home x64 (21H2) (10 Pro on 2nd pc)
       #5

    Lonepine said:
    It doesn't show up there...
    That's odd. Another odd thing is the drive letter Q: - I would expect it to have been the next available letter. The only time I've seen the letter Q used for a drive is for Microsoft Click-to-Run applications. If so, 'Denied Access' is the expected result. Your 'Q' may not be the new hard drive after all. What does File Explorer show for 'This PC - Devices and drives'? Mine shows...

    HD not accessible. Can't take ownership.-q-drive.png
      My Computers


  6. Posts : 8
    windows 10
    Thread Starter
       #6

    Yes, the Q came with all the drives.
    It used to be E:

    I was trying to put 2 drives into Raid 1 via storage. It kept failing (2nd drive Q: inaccessible).

    I had a D: & E: before that. Now I can't even get one HD to work.


    HD not accessible. Can't take ownership.-2017_03_26_07_13_241.png
      My Computers


  7. Posts : 8
    windows 10
    Thread Starter
       #7

    Maybe this:
    What is the Q drive?

    This means that you have chosen to install an Office 2010 Click-to-Run suite, such as Office Starter 2010, Office Starter To-Go, Office Home & Student, or Office Home & Business.These products are based on Application Virtualization technology. The Q:\ drive is the virtual file system drive where virtualized apps "live" in the file system namespace.The Q:\ drive is not a real drive; it has no space and is not accessible from Windows Explorer or “My Computer”.

    I do have click to run on computer.

    I suspect no HD is showing at all. @ connected now.
    But they are warm, so have power.
    But why?????????
    Last edited by Lonepine; 26 Mar 2017 at 02:55.
      My Computers


  8. Posts : 8
    windows 10
    Thread Starter
       #8

    Ok, I'd tried 3 cables from the motherboard which didn't work. Tried another from eSata port, and used one of the cables, and it work.
    So failure of 3 sockets on MB at same time? Why?

    Thanks for help guys.
      My Computers


  9. Posts : 12,735
    Windows 11 Pro
       #9

    Lonepine said:
    Ok, I'd tried 3 cables from the motherboard which didn't work. Tried another from eSata port, and used one of the cables, and it work.
    So failure of 3 sockets on MB at same time? Why?

    Thanks for help guys.
    Are you saying that the esata port worked?
      My Computer


  10. Posts : 8
    windows 10
    Thread Starter
       #10

    essenbe said:
    Are you saying that the esata port worked?
    Yes. So I unplugged cable from there and plugged it into HD, and it appeared.
    3 other cables plugged into MB didn't work, but they did 2 days ago.
    So what would make them fail?
      My Computers


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 11:33.
Find Us




Windows 10 Forums