Windows 10: Sound fadeout with mp4 or YouTube Solved


  1. Posts : 347
    Windows 10 home 1709 16299.192
       25 Mar 2017 #1

    Sound fadeout with mp4 or YouTube


    Win 10 pro 1607 14393.953

    Two similar incidents, 3 days apart. Played video on YouTube and sound started ok but soon faded to almost inaudible. Downloaded the mp4 and played on Movies&Tv, Win Media Player and Zoom Player and on all the sound was weak and distorted. Tried with previously downloaded mp4s which previously played fine. Other sounds such as Windows Sounds (which I normally have turned off) and podcasts with Winamp work fine. Sounds on Internet also work well (except YouTube). Internet streaming works. . . .

    . . . Hah!. after a third reboot the sound is working. For a while. Can anyone recommend preemptive action to fix this?

    3/28/17 edit:
    I ran DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:wim:D:\Sources\install.wim:1 /LimitAccess and it appears to have done the job. I'll mark this as solved.
    Last edited by tcebob; 28 Mar 2017 at 14:17.
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
Anyone notice on youtube if playing a video that the sound will sometimes continue to play despite navigating off the page (such as clicking a site pinned in the favourites bar whilst video is playing). Seems to be only youtube vids, and only IE11...
Hey guys, I'm having a weird issue with switching between my onboard audio and my Sound Blaster Z. Whenever I set the latter to be the default device, I get what sounds like a sound repeated over and over, echoing endlessly. The reason I...
Need some help please. We installed Windows 10 a couple of months ago and everything was working fine. Suddenly, we noticed that no sound is coming from some videos we're watching. Mainly sites like YouTube, Facebook. We thought of refreshing...
About two month's ago i've started getting a weird issue where during Youtube playback sound would get permanently distorted/stuck on a loop at random intervals until i refresh the page or skip to another point. It might not happen at all while i...
When I first went from W8.1 to W10, everything worked except the sound. Now after several updates, the icon speaker in task bar has an x by it, and when I hover mouse over icon the message states that "no audio output device is installed." When I...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 16:15.
Find Us