Windows 10: Realtek Sound Problems in Build 10158, 10159 & 10162


  1. Posts : 9
    Windows 10 Technical Preview
       05 Jul 2015 #1

    Realtek Sound Problems in Build 10158, 10159 & 10162


    As long as it is set in stereo its fine but try to put it in 5.1 or 7.1 it kills the sound. I then have to uninstall the drivers and reload the windows drivers. Realtek audio manager is the same ..as long as it is set for stereo there is sound but change it to 5.1 or 7.1 no sound, any idea's or fixes?
      My ComputerSystem Spec

  2.    05 Jul 2015 #2

    I have the same problem on realtek and on roccat headphones... Did u find any fix?
      My ComputerSystem Spec


  3. Posts : 4
    windows 10 Pro build 15061
       05 Jul 2015 #3

    nyorbee said: View Post
    I have the same problem on realtek and on roccat headphones... Did u find any fix?
    Check your sample rate under 'advanced' under 'speaker properties'. Try different settings on that. Mine is 24 bit 96000hz.
      My ComputerSystem Spec

  4.    05 Jul 2015 #4

    tried, not working...
      My ComputerSystem Spec


  5. Posts : 9
    Windows 10 Technical Preview
    Thread Starter
       05 Jul 2015 #5

    Mine not working either after changing............
      My ComputerSystem Spec

  6.    05 Jul 2015 #6

    I had a similar problem, after updating Win 8.1 to build 10074 to 10158.

    Going directly from 8.1 to 10158 solved the problem, which hasn't re-appeared since in updating to 10159 and 10162.

    Hope this helps.
      My ComputerSystem Spec


  7. Posts : 9
    Windows 10 Technical Preview
    Thread Starter
       06 Jul 2015 #7

    bobkn said: View Post
    I had a similar problem, after updating Win 8.1 to build 10074 to 10158.

    Going directly from 8.1 to 10158 solved the problem, which hasn't re-appeared since in updating to 10159 and 10162.

    Hope this helps.
    Interesting - Anybody got any theories regarding this information?
      My ComputerSystem Spec


  8. Posts : 9
    Windows 10 Technical Preview
    Thread Starter
       10 Jul 2015 #8

    Has this been resolved in build 10166?
      My ComputerSystem Spec


  9. Posts : 9
    Windows 10 Technical Preview
    Thread Starter
       10 Jul 2015 #9

    acer54 said: View Post
    Has this been resolved in build 10166?
    After installing build 10166 can confirm the issue has been resolved!
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
Hi there on Build 10162 the music app plays FLAC without any problems -- (Still prefer WINAMP though !!). Cheers jimbo
Admins please delete
i've tried the Slow to fast ring (wait 2 mins restart) method i left it on fast ring for 30 misn still nothing, verified in the registry i'm on the Fast Ring, when i open the Insider Hub shows the latest available is 10130, made sure i verified the...
Upgrade from 10158 to 10159 in Installation and Upgrade
Upgraded my VM and Laptop from 10158 to 10159. Both went perfectly, no problems. Took about an hour each. The VM I did via Windows Update. Then I used ESDtoISO to make the iso and copied it to my laptop. Mounted the iso (right click, Mount) then...
Well, I installed Windows 10 build 9926 not to long ago and so far it's great. The only thing is their isn't sound. I've notice in device manager my sound card didn't install with the update. When I try "update driver" in the device manager, it'll ...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 07:33.
Find Us