Page 1 of 3 123 LastLast
  1.    04 Jun 2015 #1
    Join Date : Feb 2014
    Scottsdale, AZ USA, 85254
    Posts : 315
    windows 10

    no audio


    After installing the latest iso of windows 10; I have no sound coming from my speakers; just crackling audio. What can be done to resolve this? I have a sound blaster x-fi titanium pci express that worked fine to provide my 5.1 surround audio under windows 7; but; now that i have upgraded to the latest iso of windows 10; Ive got no sound. What to do from here?
      My ComputerSystem Spec
  2.    04 Jun 2015 #2
    Join Date : Sep 2014
    Nashville, TN
    Posts : 3,143
    Windows 10 Pro

    This has been answered in many other threads. You need to set the Bit depth to 16 bit. This is a bug that will get fixed before final
      My ComputerSystem Spec
  3.    04 Jun 2015 #3
    Join Date : Jul 2014
    San Jose, California
    Posts : 2,196
    Ubuntu14.04x64 MintMate17x64 Win10Prox64

    I have the same sound card as yours. Just open the Device Manager->Sound, video... right click and disable Creative SB X-Fi then re-enable again.
      My ComputerSystem Spec
  4.    04 Jun 2015 #4
    Join Date : Feb 2014
    Scottsdale, AZ USA, 85254
    Posts : 315
    windows 10
    Thread Starter

    thanks top! i will try that right now and see if it works and report back if it doesnt.
      My ComputerSystem Spec
  5.    04 Jun 2015 #5
    Join Date : Feb 2014
    Scottsdale, AZ USA, 85254
    Posts : 315
    windows 10
    Thread Starter

    well top; sadly that did not do anything. I disabled it; rebooted; then re-enabled it and i still have no audio. What else can i do at this point short of possibly going back to 7? because right now i cant even play you tube videos because there will be no sound which sucks.
      My ComputerSystem Spec
  6.    04 Jun 2015 #6
    Join Date : Nov 2014
    Posts : 3
    win 7

    did you try what was posted in post # 2
      My ComputerSystem Spec
  7.    04 Jun 2015 #7
    Join Date : Jul 2014
    San Jose, California
    Posts : 2,196
    Ubuntu14.04x64 MintMate17x64 Win10Prox64

    Have you tried to install the driver from Creative ? If not, try it first. You only need to install the driver only, not the whole package.
    If you wish, you can download from my One drive: WDM Unzip and extract to desktop.
    Under wdm folder, right click on wdma_emu.inf->install.
    Restart your PC and Disable/enable from Device Manager again.
      My ComputerSystem Spec
  8.    05 Jun 2015 #8
      My ComputersSystem Spec
  9.    05 Jun 2015 #9
    Join Date : Jul 2014
    San Jose, California
    Posts : 2,196
    Ubuntu14.04x64 MintMate17x64 Win10Prox64

    @swarfega
    You are using a different sound device. His and mine are the same and mine is working @24bit and here's another post about SB XFi sound card:

    Solved No audio with PCI Express X-Fi Titanium - Windows 10 Forums


    Click image for larger version. 

Name:	1.png 
Views:	24 
Size:	149.6 KB 
ID:	20767
      My ComputerSystem Spec
  10.    05 Jun 2015 #10

    Mine by default is 24bit but this particular Windows but is preventing the sound card from using it.

    I have the Soundblaster Zx and I believe this bug mostly affects SoundBlaster cards.
      My ComputersSystem Spec

 
Page 1 of 3 123 LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Announcing Dolby Audio for high performance audio in Microsoft Edge
Source: http://blogs.windows.com/msedgedev/2015/05/26/announcing-dolby-audio-for-high-performance-audio-in-microsoft-edge/
Windows 10 News
Realtek HD Audio audio output speaker issue on Windows 10 RTM 10240
Hello Everyone. I have a Jabra bluetooth speaker (the Solemate Mini). On Windows 8.1 I plug it in to my laptop using the 3.5mm to 3.5mm cable and then, when I watch a movie, it correctly outputs to the speaker and does not use my laptop speakers....
Drivers and Hardware
no audio
For some reason; the sound card driver for my sound blaster x-fi titanium pci express soud card that "top"(dont recall his full user name) gave me to install; seems to keep resetting itself every time I restart my system and then sign back in to ...
Drivers and Hardware
Solved Audio in hyper-v
So how do I get my headset which is usb to work in hyper-v?
Virtualization
Solved Need audio driver for VIA VT1708S onboard audio.
My ASUS M4N68T-M V2 has a VIA VT1708S onboard audio. The driver I have that worked in Windows 8.1 v10_1200a won't work in 10. Windows doesn't even see the onboard video so it doesn't even look for a driver. It doesn't show up in device manager. In...
Drivers and Hardware
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 18:56.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums