Win10 Anniversary update - no sound, driver problem or something else?

Page 2 of 2 FirstFirst 12

  1. Posts : 7
    Windows 10
    Thread Starter
       #11

    I booted Ubuntu from a USB drive, and Ubuntu detected no sound card on my laptop. Provided I didn't screw something up in Ubuntu, it seems to confirm it's a hardware issue then.
      My Computer

  2. Steve C's Avatar
    Posts : 6,276
    Windows 10 Pro 64 bit
       #12

    Suggest you email HP support for help to confirm whether you have a software or hardware issue. Normally laptops (like my Dell) have hardware diagnostic utilities - have you run the audio diagnostics? Do you have a sound module plugged into the motherboard or is there an audio chip embedded in the motherboard? If the latter, then a new motherboard would be needed if you have a hardware fault which may not be a cost-effective repair.
      My Computers


  3. Posts : 7
    Windows 10
    Thread Starter
       #13

    I tried running HP audio diagnostics but apparently my laptop model doesn't support them, pretty baffling as to why they exist for this laptop then. I'll email HP support and see what they say. Thanks for your help!
      My Computer


  4. Posts : 252
    windows 10 64-bit
       #14

    I'm no computer maven, but I am having a lot of strange occurrences since I updated my perfectly working W10 (than came with the computer 2 years ago) with the AU (Anniversary Update) 1607. Like: My Logitech TRB-22 no longer works and I'm getting strange scrolling behavior on some programs (e.g., Firefox (screens open at bottom of page and when trying to scroll up to top using scroll bar, it will automatically scroll back down,) File Explorer (scroll bar not always working right,) Thunderbird (getting the appearance of a small dropdown that asks if TB should "scroll down to the next...can't remember, but think it was "line.") All these aberrations stop on rebooting, or as I continue to use the computer. Also, noted that when I awake from Sleep, these problems occur.

    And, I'm noting that when I first got into Explorer and went to a folder, the field on top that shows the pathway would slowly fill in with color. Took quite a while and I couldn't do anything else with FExplorer. What was happening?
      My Computer


 
Page 2 of 2 FirstFirst 12

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 10:36.
Find Us




Windows 10 Forums